Windows XP mi ? 7 mi ? yardım edin ltfn

Windows XP mi yoksa 7 mi ?

• Windows 7

Kullanılan: 79 84.9%
  • Windows XP

Kullanılan: 14 15.1%

• Kullanılan toplam oy
    93

Baran99

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok daha hızlı, kopyalamalar, taşımalar, yüklemeler (Vista deneyimim fazla olmadığı için Xp ile mukayese ederek sonuçlarımı ona göre yazıyorum) 64 Bit Explorer varki çok hızlı bir şekilde Web sitelerini açıyor ama Flash Player 64 Explorer versiyon 64 Bit olmadığı için Flash animasyonlar çıkmıyordu, hata veriyordu..Xp de kullandığım programların genelini yukledim hiç sorun yaşamadım, 32 bitli programlarda çalıştı sorunsuz, bir tek Moonstar yüklemedi :D, heradle 16 bitlik bir program olduğu için mi bilemiyorum? daha basit bir çalışma programı içinde sanki, Pc ye yük binmiyor,

Ama ilginç olan kimse değinmemiş arkadaş çok panik yazmış yani sanki nedir Gezegen mi degiştiriyoruz Korkuyorum, falan filan :) Alt tarafı program la kuracan kurcalayacan deneyecen begenirsen kulalnırsın begenmezsen kullanmazsın ama 98 den Xp ye geçiş gibi 1-2 yıla kalmaz mecburen geçmek zorunda kalırsın, bu telaşenin boyutu biraz abartılı saçma geldi...

emrebebek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
XP kullanıyorum ve kullanmayada devam edeceğim.
Çünkü hem harddisk açısından hemde ram açısından daha az bellek tüketiyor olmasından ve işlevsellik açısından ise öyle aman aman bir getirisi yok. Tüm bu sebeplerden dolayı başta oyunseverler için XP şuanda hala vazgeçilmezdir.

Windows 7 yide kullandım. Hem XP'den hemde ViSTA'dan hızlı olması bir avantaj gibi görünse de XP'ye göre sistem kaynaklarını çok daha fazla kullandığıda bir gerçek.

Yani düşünün 2001 model bir arabanız var ve işinizi görüyor, analog kliması var, yakıt tüketimi uzun yolda Km'de 10 Krş ve 0-100 km/s hıza 12 sn'de ulaşıyor. Aynı arabanın 2009 modeli çıkıyor. Süslenmiş, püslenmiş daha jan janlı, dijital kliması var, 0-100 km/s hıza 5 sn ulaşıyor ama yakıt tüketimi ise Km'de 20 Krş ve fiyatı kullandığınız arabanın 3 katı.

İşte böyle bir durumda neden değiştireyim ki. Zaten eskisi işimi görüyor. Durduk yere maceraya ne gerek var.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Windows 7 güzel ama ne farkı var XP'den hava civa işte bence yeni bir sistem topladıktan sonra 7'ye geç hele birde Photoshop,AutoCad fln kullanıyorsan bu sistemle hiç geçme 7'ye derim

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
mantıken windows 7 tartışmasız tamam xp çok kararlı sorunsuz ama hızı yetmiyor bellek yönetimi iyi değil işlemcinin hakkını vererek çalışmıyor ama windows 7 hem çok düşük sistemlerde bile çalışabilkecek bunu microsoft kendisi açıkladı hemde kendi deneyimim var betasını kullandım windows 7 nin windows xp ye göre hem işletim sisteminin kendisinin bağımsız olarak çalışması windows xpye göre daha hızlı hemde üzerinde çalıştığımız birçok programı açma konusunda hem daha hızlı hemde daha başarılı o yüzden windows 7 kullanmak lazım windows 7 imdadımıza yetişiyor bu noktada 16 gün kaldı windows 7ye kavuşmamıza 16 gün sonra windows 7 hasretimiz sona erecek ve windows xp den daha hızlı daha kararlı ve daha otomatik bir işletim sistemine kavuşacağız.tartışmasız windows 7 ,windows 7 den sonra xp yi tercih ederim elde hiçbirşey yoksa mecburen vista kullanılır ,herkes windows 7 nin çıkacağı 22 ekim 2009 tarihine odaklandı o günü bekliyor teknoloji meraklıları.windows 7 de sanal makineden tutun daha birçok yeni özellikler entegre edilmiş olarak final sürümünde bunları göreceğiz.gelmiş geçmiş windows sürümlerinin en hızlısı ve en kararlısı windows 7 hoş geliyorsun sefa getiriyorsun seni bekliyoruz.

muhtarr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
win7 yi yaklasık 6 aydır kullanıyorum.
edindigim tecrubede.
gorsellik olarak vistayı gelistirmiş
işletim sistemi olarak xp yi geliştirmiş
birçok driver da win7 doğru driver olmadığı için kurmuyor ama bazı güvenlik özelliklerini devre dışı bıraktığınızda xp driver leri kabul ediyor vista sürücülerini kabul etmiyor.
2010 şubatında microsoftun verdiği ücretsiz lisanslar bitiyor.
başımızın çaresine bakmamız gerekiyor.

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
win7 ye ben karşı değilim ki, yanlış anlaşıldım heralde. zaten en kısa zamanda bende geçeceğim. Ancak şu soruma cevap vermemişsin. vistanın kötü performans gösterdiği bilgisayar win 7 de nasıl xp gibi iyi çalışacak? beni aydınlatırsan sevinirim...

3 tane bilgisiyarımda windows 7 kurulu, beta sürecinden beri kullanıyorum hatta birisinde hala rc var. benim makinalarımın performans problemi yoktu ama . windows 7 nin xp den daha iyi olduğunun yakın arkadaşımın külüstüründe gördüm. windows xp de sürekli mavi ekrana düşüyordu. windows 7 beta sını ve rc sürümlerinin ikisinide kullanmaya başladığından beri bu problem ortadan kalktı.

ayrıca Tom Clayns Hawx oyunu çıktığında donma hatası veriyordu (ki bu sadece benim değil tüm oyuncuların karşılaştığı genel bir hata ki bunun için yapımcılar eklenti yayınlamak zorunda kaldılar) ne xp de nede vistada ben oyunu çalıştırmaya bile kadir olamadım. ama windows 7 de iki kez oyunu bitirdim. hatta oyun donduğu zaman ekran bir kaç sn kararıyor ve oyun kaldığı yerden devam ediyordu.

şimdi kerneldi, algoritmaydı diye bir muhabbete girmeye gerek yok. işte size iki örnek. inanmıyorsanız. tom clayn hawx ı kurun generic olan bu hatayı her üç platformdada tecrübe edin. farkı göreceksiniz.

kontalbert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
win7 ye ben karşı değilim ki, yanlış anlaşıldım heralde. zaten en kısa zamanda bende geçeceğim. Ancak şu soruma cevap vermemişsin. vistanın kötü performans gösterdiği bilgisayar win 7 de nasıl xp gibi iyi çalışacak? beni aydınlatırsan sevinirim...

windows 7'yi test amaçlı 80386 makinaya yüklemişler ve düzgün bir şekilde çalıştığını iletiyorlar. Elbette performansı o makinaya göre ama güncel makinalarda Vista'dan daha hızlı ve kullanışlı olduğunu söyleyebilirim. Benim bilgisayarımda Vista vardı, şimdi eskisinden daha hızlı ve kullanışlı...

silaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Vista ile ne alıp veremediğiniz var!? vista dan verim alamadığınız bilgisayarınızla windows 7 ile mi verim alacağınızı sanıyosunuz? :thumbdown: Bu bilgisayar özellikleri ile vista çalışmaz win 7 hiç çalışmaz

işte buna gülerim :mrgreen::mrgreen:. anlaşılan win 7 kullanmamış arkadaş. vista kasıyorsa windows 7 aynı sistemde çok rahat çalışır.

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Windows 7 güzel ama ne farkı var XP'den hava civa işte bence yeni bir sistem topladıktan sonra 7'ye geç hele birde Photoshop,AutoCad fln kullanıyorsan bu sistemle hiç geçme 7'ye derim

ne benzerliği var diyeyim.mesela win 7 daha az pil tüketiyor daha çevre dostu.
laptop kullanıyorsan çok rahat farkedersin.daha birçok fark var.mesela desktopta xp daha iyi çalıştı ama laptop da win 7 daha iyi performans verdi.

saygılar

OPM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kurun yada kurmayın tavsiyem bu yönde değil ama gerekirse sisteminizi yükseltin yine windows 7 kurun xp kullanırken nelerden mahrum kaldığınızı bilseniz cd yi kırıp atarsınız!Yine kısaca açıklıyım

-Xp WDDM desteği içermez
-Xp kullanırken direcx10 dan mahrum kalırsınız bu arada windows 7 bu dx 9,10,11 üçünüde destekliyor xp de sadece dx9 kullanırsınız
-Windows 7 nin gelişmiş ram kullanımından mahrum kalırsınız heleki oyuncu iseniz xpde 3 gb ramin yukarısına çıkamassınız 4gb raminiz varsa xpyi 64 bit kurmanız lazım onunda türkçe dil desteği yok
-Led veya gelişmiş LCD 22 yada 24 hinç ekran varsa Aero gibi süper bi özelliktende mahrum kalırsınız + kendim 22 casper led kullanıyorum win7de alıdğım aero zevkini vistada hiç almadım
-Driver sorunu yaşamassınız zira windows 7 driverları güncellemelerle yüklüyor tabi burada en önemli konu driverın güncel olması artıq xp ye güncel driver çıkmıyo denecek kadar az buda bilgisayar performansının düşmesi anlamına gelir driverların bilgisayar performansında ne kadar önemli rol oynadığını herkez bilir
-Güvenlik bakımından xpnin ne kadar virüslerle samimi olduğunu biliyoruz ben windows 7de başlarda kullanmadım anti-virüs ve pc tertemizdi dün kaspersky 2010 antivirüs aldım inanın kaspersky ile windows7 sadece arkanıza yaslanın:) xpde sistem dosyalarında bir sürü virüs yakalıyodu şimdi tarattığımda 0 virüs

daha bir sürü madde var ama pek uzatmıcam ama bu sistemede windows 7 tavsiye etmem açık sölemek gerekirse tavsiyem yükseltin ve windows 7 home premium lisansı alın XP nin X i aklınıza gelmez:)

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7
win7 yi şuan 1,7 ghz celeron 1,25 gb ram laptopumda kulrlanıorum, aero yok ve gayet ii performans veriyor

say55

Asistan
Reaksiyon puanı
1
win 7 nin içine xp de kurulabiliyor.xp yi kurarsın bazen maziyi hatırlarsın..

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Kesinlikle Windows 7! Hem stabil hem görsel.

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
konu hortlamış iyide olmuş, 2009 da görmemiştim oyumu şimdi kullandım :D win7 en iyisi.

TaGaLoG

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Windows 7 deki şu pencereleri otomatik olarak sağa sola tepeye zarta zurta çekip bırakıyorsun ya o özelliğe bayılıyorum mesela XP kullanınca çok garibime gidiyor artık o özelliği XP ye koysalar XP Derim :) Ama şu şartlar da Windows 7

SeMiH Ç.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Win 7 XP'den daha optimize.. Win 7 geldiğinden beri XP benim için artık bi çöp ;)

asder55

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bu soru 2000 model hiç kullanılmamış bir araba mı?2010 Model hiç kullanılmamış bir araba mı istersiniz? gibi bir soru ? Hani bazıları tosbacıdır...

lawgiverkhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle Win7 efendiler. XP kullanıcısıydım 6 ay öncesine kadar ve Win7 hakkında tereddütlerim vardı. Ama Win7'ye geçtiğim de harika bir performansla karşılaştım. Bu sorunun sorulması bile yanlış...

SaTa

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Bende intel celeron D , 1 gb ram , 256 mb fx5500 ekran kartı ve 80 gb hdd var ben ultımate kurdum 32 bıt ve hiç kasma yaşamadım ama aeroları kapatttığında daha çok verim alabilirsin en azaından benim pc öyle

TaGaLoG

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Abartmanın bi anlamı yok. XP..

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Tavsiyem xp kullan.win7 daha iyi ama ram kullanımı 900mb civarı.bi de ekran kartı kullanıyor.yani oyun oynarsan xp ye göre kasar.ama genel performans daha iyi olur win7 de.

---------- Post added at 12:14 ---------- Previous post was at 12:12 ----------

Hey bi dk.kim eski konuyu hortlattı. :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
oyun oynamayı sevenler için kesinlikle windows xp ama görsel ve performans ve grafik bakımında kesinlikle windows 7 iyi