Mert Şefik
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 3,580
Merhaba arkadaşlar lütfen cevaplayın çok acil windows xp de nasıl disk bölünlüycem
Başlat’ı açın ve oradan da Çalıştır’ı açın veya klavyeden Windows + R tuşuna basın.Merhaba arkadaşlar lütfen cevaplayın çok acil windows xp de nasıl disk bölünlüycem
Oraya kadar geldim ancak disk yönetiminde nasıl bölümleyeceğimi bilmiyorumBaşlat’ı açın ve oradan da Çalıştır’ı açın veya klavyeden Windows + R tuşuna basın.
Çalıştır penceresi açılacak. Çalıştır penceresindeki kutuya diskmgmt.msc yazın Enter butonuna tıklayın.
Ne yapacaksınız?Oraya kadar geldim ancak disk yönetiminde nasıl bölümleyeceğimi bilmiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:
Lütfen cevaplayın
Dual boot iki işletim sistemiNe yapacaksınız?![]()
2. işletim sistemini kurarken disk bölümleme kısmında size yardım eder.Dual boot iki işletim sistemi
Bana neyin yardım edeceğini anlamadım2. işletim sistemini kurarken disk bölümleme kısmında size yardım eder.
Diyelim ki Lubuntu kuracaksınız kurulum anında disk bölümleme kısmında seçenekler oluyor: Diski sil, Yanına kur vb.Bana neyin yardım edeceğini anlamadım
PardusDiyelim ki Lubuntu kuracaksınız kurulum anında disk bölümleme kısmında seçenekler oluyor: Diski sil, Yanına kur vb.
İşletim sistemini kurarken bölebilirsiniz.
Hangi işletim sistemini kuracaksınız?
bir şey sorcam neden herkes xp kurmaya başladıMerhaba arkadaşlar lütfen cevaplayın çok acil windows xp de nasıl disk bölünlüycem
sonraddan kurmadımbir şey sorcam neden herkes xp kurmaya başladı
kendinden öyleydisonraddan kurmadım
çünkü çok hızlı çalışır.bir şey sorcam neden herkes xp kurmaya başladı
Pardus
Yardım etmediDiyelim ki Lubuntu kuracaksınız kurulum anında disk bölümleme kısmında seçenekler oluyor: Diski sil, Yanına kur vb.
İşletim sistemini kurarken bölebilirsiniz.
Hangi işletim sistemini kuracaksınız?
Pardus bir linux dağıtımıdır, o seçenek biosta mı çıkacakBazı Linux dağıtımlarını kurarken şöyle bir seçenek vardır "..........'ı Windows'un yanına kur" gibisinden.Pardus kullanmadığım için bilmiyorum.
Abiii sana yardım edicem anlaşılır şekilde masaüstüne gel bilgisayara sağ tıkla yönet de biraz bekle disk yönetimine gir orada ayrılmamış 64gb yada sana kalmış kaç gb istiyorsun diyelim 30 gb var sen 70 falan istiyorsun bir diskke sağ tıkla birimi küçült de orada kaç mb küçültmek istediğiniz tabi oraya mb şeklinde yazıyor biraz fazla rakam çıkar sonra o ayrılmamış kısım ile birleşir ona gene sağ tıklayıp birim oluştur de kaç gb olsun yaz aç diski kurarken disk bölümlemeyi elle yap diskki bul orada ayarlıycaksın /root dosya birimide ext4 günlük dosya sistemi yazan de ve değişiklikleri kaydet ve onu seçip devam et ve o diskke kuracak bu dualboot için geçerli.Merhaba arkadaşlar lütfen cevaplayın çok acil windows xp de nasıl disk bölünlüycem