Windows xp disk bölümleme

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
Merhaba arkadaşlar lütfen cevaplayın çok acil windows xp de nasıl disk bölünlüycem

NickChicken

Profesör
Reaksiyon puanı
2,590
Merhaba arkadaşlar lütfen cevaplayın çok acil windows xp de nasıl disk bölünlüycem
Başlat’ı açın ve oradan da Çalıştır’ı açın veya klavyeden Windows + R tuşuna basın.

Çalıştır penceresi açılacak. Çalıştır penceresindeki kutuya diskmgmt.msc yazın Enter butonuna tıklayın.

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
Başlat’ı açın ve oradan da Çalıştır’ı açın veya klavyeden Windows + R tuşuna basın.

Çalıştır penceresi açılacak. Çalıştır penceresindeki kutuya diskmgmt.msc yazın Enter butonuna tıklayın.
Oraya kadar geldim ancak disk yönetiminde nasıl bölümleyeceğimi bilmiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Lütfen cevaplayın

Son düzenleme:

NickChicken

Profesör
Reaksiyon puanı
2,590
Bana neyin yardım edeceğini anlamadım
Diyelim ki Lubuntu kuracaksınız kurulum anında disk bölümleme kısmında seçenekler oluyor: Diski sil, Yanına kur vb.
İşletim sistemini kurarken bölebilirsiniz.
Hangi işletim sistemini kuracaksınız?

Son düzenleme:

Yiğit Özkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Bazı Linux dağıtımlarını kurarken şöyle bir seçenek vardır "..........'ı Windows'un yanına kur" gibisinden.Pardus kullanmadığım için bilmiyorum.

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
Bazı Linux dağıtımlarını kurarken şöyle bir seçenek vardır "..........'ı Windows'un yanına kur" gibisinden.Pardus kullanmadığım için bilmiyorum.
Pardus bir linux dağıtımıdır, o seçenek biosta mı çıkacak
Mesaj otomatik birleştirildi:

yani nasl yapcam

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
207
Abiii sana yardım edicem anlaşılır şekilde masaüstüne gel bilgisayara sağ tıkla yönet de biraz bekle disk yönetimine gir orada ayrılmamış 64gb yada sana kalmış kaç gb istiyorsun diyelim 30 gb var sen 70 falan istiyorsun bir diskke sağ tıkla birimi küçült de orada kaç mb küçültmek istediğiniz tabi oraya mb şeklinde yazıyor biraz fazla rakam çıkar sonra o ayrılmamış kısım ile birleşir ona gene sağ tıklayıp birim oluştur de kaç gb olsun yaz aç diski kurarken disk bölümlemeyi elle yap diskki bul orada ayarlıycaksın /root dosya birimide ext4 günlük dosya sistemi yazan de ve değişiklikleri kaydet ve onu seçip devam et ve o diskke kuracak bu dualboot için geçerli.

"Yaşasın kötülük"