HapS
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 63
linuxda oyun olmadığı için linux kullanıcıları linuxla oynuyor
linuxda oyun olmadığı için linux kullanıcıları linuxla oynuyor
Sevgili Jea,
Atışmalar olsa da ben Ubuntudan memnun oldum. Ama illa ki bilemediğim şeyleri de öğrenmek zorundayım. İlk kullandığımda Windows'a da bön bön bakarken, şimdilerde çoğu ayarından anlar duruma geldim. Tabii okuya okuya, sora sora.
Neyse gelelim Ubu'ya.
Aslında şu soracağım sorular belki bu konuda olmamalı ama burası senin konun olduğu için ve de aynı koşulların cevaplarından Linuxla ilgilenecek benim gibi yeni başlayanların da faydalanması için burada yazmakta bir çekince görmedim.
1 - Nete direkt bağlansam da sayfa açılmaları anormal geç. Ortalama 1.5 - 2 dakika. Sistem kendi başına, yani ben şifre, parola, PPPOE vb ayarlarını yapmadan modemin Eth01 adlı çıkışından otomatik tanımlamayla giriyor. Masaüstü bağlantı durum çubuğunda VRP mi VPR mi bir bağlantı tanımlama alanı var. Oradan Dsl bağlantısına tıklayıp gereken ayarları yapınca bağlantı kesiliyor ve bir iki denemeden sonra tekrar ETh01 adlı bağlantıdan bağlanıyor.
2 - Bu konuyla ilintili net'de serbest gezinebilmek adına DNS ayarlarını değiştirmek istiyorum. Bu üstte değindiğim bağlantı tanımlama alanında bir sekmede DNS bölümünden mi değiştirilebilir? Ama bu DNS lerin 2 adet olması gerekiyorsa, ki, malum Windowsdan işlem yapılırken öyle, Linux'da DNS için 1 adet DNS yazma boşluğu var. Yoksa ayarlar başka yerden mi?
3 - PC'de TV kartı var. Avermedia şirketinin bu kartının sürücülerini sanırım otomatik tanımıştır sistem velakin TV'nin oynadığı arayüzü UBU ya nasıl tanıtabilirim. Malum o arayüz ".exe". Bunun için Wine'ı mı çekmeliyim? Bir dönem Pardusta Wine'ı çekmiştim ama UBU'da nereden indirebilirim?
Mutlaka paket olarak bir yerlerde vardır ama yerini bulamadım.
4 - Sistemi kurduğum F adlı HDD'nin içeriği Linux klasörü dışında görüntülenemiyor. C ve partisyonu D'nin içeriğini görebiliyorum. Ama F'de de bulunan bazı dosyaların görüntülenebilmesi iyi olurdu. Bu olası mı? Aksi takdirde ya o dosyaları C veya D'ye taşımalıyım veya UBU'yu daha ufak olan D'ye kurmam gerekecek.
Sorular, sorular.
Yardımcı olacağını umarak şimdiden teşekkür ederim.
sudo cp /etc/resolv.conf /etc/resolv.conf.auto
sudo gedit /etc/dhcp3/dhclient.conf
# append the following line to the document
prepend domain-name-servers [COLOR=Red]DNS1[/COLOR],[COLOR=Red]DNS2[/COLOR];
sudo ifdown eth0 && sudo ifup eth0
değerli jea ve keyloger dostlar.
öncelikle gösterdiğiniz ilgiye içten teşekkürler.
ubuntuyu silip ilk hdd'nin küçük partisyonuna yükledim. Artık Windowsta istediğim yeri görebiliyorum.
dns leri değiştirmeyi o kodlarla deneyeceğim. ancak sayfaların çok geç açılmasının nedeni ne olabilir? Ben ubuntu ile vekil sunucu mu kullanıyorum?
ayrıca tv kartını nasıl yükleyebilirim? yani sürücüleri değil de arayüzü. wine ı onun için yüklemek istedim. başa bir yöntemi var mı?
şimdilik ubu ile iyiyiz.
sevgiler başarılar dostlar.
Peli Jea,
Ben şimdilik senin DNS kodlarını uçbirimden bir deneyeyim. Artık daha fazla burayı doldurmayalım. Özel durumlarda özelden belki bir iki sorum daha olabilir.
İlgine teşekkürler.
Saklımız gizlimiz yok da, niyetim forum sayfalarını boşuna şişirilmemesi. O bakımdan özeli düşündüm. Aslında soracaklarım diğer kişileri de ilgilendirecektir. Neyse yöneticiler kızana dek buradan yazarım sorun olursa.
Sevgiler.
hortlatmasaydık konuyu (2009 konusu sonuçta)Microsoft halkı ne tekelciliğinden bahsediyorlar saçmalığa bak adam yapıyor sistemi tutuyor ve kıskanılıyor ha linux'u sevmiyormuyum seviyorum burası internettin isteyen istediği sistemi istediği şekilde yapar