Windows Vista mı? Yoksa XP mi?

Anket Windows Vista mı? Yoksa XP mi?

• Kullanılan toplam oy
    889
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

doganses

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
performansı yetersiz olanlar xp diyo
tabiki vista windows 7 bile kurmam ben

uA-CetiN

Doçent
Reaksiyon puanı
55

arkadaşım sen uçak kullanmıosun sanırım, kullansan bile fark etmez vista için ama :D neye dayanarak dedin anlamış değilim. Vista ne Windows 7 ne arada dünyalar fark var klyaslama bile.. Biz Windows 7 kullanırken sen Vista kullanırsın daha sonra neden bu oyun açılmadı bu oyun kapanmadı :) neden bu hata neden bu böle dersin :D

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2

Yanlış düşünüyorsun bence doganses :) herkesin kendine özgü çalışabildiği bi işletim sistemi vardır, bazılarıda linuxtan hoşlanır.

Windows Vista ile Windows 7 bence karşılaştırılamaz bile. Windows 7, Vista platformunda ama Vistayı kat kat geçebilecek özelliklere sahip, özellikle hız bakımından. Windows'un en başarısız işletim sistemi Windows Vista'ydı bence.

En başarılı sistem olarakta Windows 7 olarak gözüme çarptı, ki daha RC sürümü olduğu halde bu kadar başarılı :) resmi olarak çıksa neler olacak kim bilir.. Ayrıca windows xp için kodlanmış programları, windows 7'ye uygundur yazısını görmeden kullanabilmek çok hoş bir duygu :)

doganses

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
düşüncene saygı duyuyorum
vistayı kaldıracak bir bilgisayarın en kabaca
-160 gb hard diski olmalı rahat çalışması için (vista eklenti leri ile beraber 20 gb fazla yer kaplar ve c sürücüsünün yarısı boş olduğunda kendini kasmaz)
-en az 2gb rem
-ekran kartı paylaşımsız (en az 256mb)
-cpu da en kötü t7300 olmalı

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
düşüncene saygı duyuyorum
vistayı kaldıracak bir bilgisayarın en kabaca
-160 gb hard diski olmalı rahat çalışması için (vista eklenti leri ile beraber 20 gb fazla yer kaplar ve c sürücüsünün yarısı boş olduğunda kendini kasmaz)
-en az 2gb rem
-ekran kartı paylaşımsız (en az 256mb)
-cpu da en kötü t7300 olmalı

ona göre msi VR601 notebook kullananlar vista kullanamaz ki onlarda 1GB ddr2 667mhz ram, 160GB HDD ve T2330 işlemcisi ile vista starter kullanıyorum ve performans olarak çok iyi... ama tek değil, pardus ile beraber kullanıyorum temmuz ayı ile seven'ı kaldırdım beta olduğundan test süresi bitti...

nanke

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
xp kadar çöken sistem görmedim tercihim vista:hammer:

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
:hammer: Gene Başladı bi Kaç Arkadaş Eski Konuları Hortlatmaya

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Xp'nin devri geçti, Vista da çok ağır, dolayısıyle bu konu eskimiştir; kim horttlattı :D

0mrdr5

Profesör
Reaksiyon puanı
11
win7600 64 bit kurun mac i bile dümdüz eder

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
XP ezmiş vista'yı.
artık bu ankete 7'yi de eklemek lazım.
bi de Linux dağıtımlarını :D gerçi özgürlük isteyen kullanıcı için Linux dağıtımı diye bir şey yoktur Linux vardır :D

SERDAR_K

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows 95'ten itibaren bakıldığında en uzun süre piyasada kalan işletim sistemi XP,sistem 2001 Kasımda piyasaya sürüldü ve 2008 mayısta son servis paketi SP3 yayınlandı,geriye baktığımızda hiçbiri bu kadar uzun ayakta kalamadı ve bu yüzden XP daha çok seçiliyor neden çünkü daha çok kullanılıyor neden çünkü az konfigrasyon istiyor ve alışkanlık dediğimiz şey burdan geliyor......:) Bu da benim görüşüm

karabela

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bencede xp ama vistada xp ye benziyor benzerlik var ama yinede xp gibi değil

systemengineer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
taßiki [ XP ] ...

kısaca vistanın hızı ve kullanıcıya hitaplaroyla geri kalmıslıklarıyla düşürdügü hayal kırıklıkları ve ;)
uyarı:sistem gereksinimi 1 gbyt ram
vista kullanmak için her kullanıcı bunu yapacak mı ?

yavuzkann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
vistada neymiş ya xp yi tek geçerim....ama şimdi windows 7 geliyo o başka :)

lahalehey

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar merhaba..

benim çevredeki bilgisayarlarda kullandığım ve gözümdeki vista service pack'ler gelmeden önceki hantal,yavaş,insanı 30sn'de çıldırtan vista olarak kaldı, o günden beri de vista kullanmadım.. sormak istediğim 2 şey var:

1. özellikle sp2 ile vistanın hız,kullanılabilirlik durumu nasıl, hala hantal mıdır?
2. pentium 930D (3 Ghz), 2 GB ram,X1900Gt var bilgisayarımda.. bilgisiz biri değilim ancak kullanmadığım için kestiremiyorum,o yüzden soruyorum, bu konfigurasyonda vistanın durumu nedir , ne olur? açıkcası bu bileşimde hantal, yavaş olacaksa yine, xpden devam edeyim...

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
arkadaşlar merhaba..

benim çevredeki bilgisayarlarda kullandığım ve gözümdeki vista service pack'ler gelmeden önceki hantal,yavaş,insanı 30sn'de çıldırtan vista olarak kaldı, o günden beri de vista kullanmadım.. sormak istediğim 2 şey var:

1. özellikle sp2 ile vistanın hız,kullanılabilirlik durumu nasıl, hala hantal mıdır?
2. pentium 930D (3 Ghz), 2 GB ram,X1900Gt var bilgisayarımda.. bilgisiz biri değilim ancak kullanmadığım için kestiremiyorum,o yüzden soruyorum, bu konfigurasyonda vistanın durumu nedir , ne olur? açıkcası bu bileşimde hantal, yavaş olacaksa yine, xpden devam edeyim...

özellikle servis paketi -2 ile hantallık kalmadı desem yalan olmaz, ancak bende 4 gb ram var 2 gblık ram ile nasıl olur dersen geçen kuzene kurdum, 1,2 gün kullandık bir sorun yoktu ama photoshopla falan kullanacaksan ağır kalabilir...

lahalehey

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sorun yoktu derken herhangi bir yavaşlık falan mı yoktu? bir de sürüm neydi, ultimate mi?

photoshop pek kullanmıyorum, sadece çektiğim fotoğrafları işlemek için Adobe Lightroom kullanıyorum..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...