Windows Vista mı? Yoksa XP mi?

Anket Windows Vista mı? Yoksa XP mi?

• Kullanılan toplam oy
    889
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
vistanın yediği ramle ben yeni yeni yollar barajlar köprüler yaparım yaw

centigarde

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu tartisma surup gidecek gibi duruyoe ancak bitis tarihini simdiden kestirmek guc.ancak eninde sonunda hangi isletim sisteminin galip gelecegini asagi yukari hepimiz biliyoruz.sadece aliskanliklardan vazgecmek bir anda mumkun degil.birde tabi ki su anda mevcut bilgisayarlarimizin xp ye daha yatkin olmasi.yeni cıkan modeller ve ilerleyen teknoloji sayesinde eski olan kaybetmeye mahkumdur.
ben iki isletim sistemini de kullaniyorum.biri dizustunde (vista home edition) masaustunde ise xp.
xp nerdeyse acik kaynak kodlu linux a dondugu icin her turlu gorsel yenilige ulasmak mumkun.
''ben makinemde her turlu degisikligi yapmak istiyorum'' diyene xp yi oneririm
yok ''ben sadece standart kullaniciyim , orjinali bozmayi sevmem'' diyorsaniz vista kurun derim.
bu secimi birazda araba secimine benzetebiliriz.
modifiyeden mi hoslanirsiniz??
fabrika cıkısını mi tercih edersiniz??

Alemci_Dayı

Profesör
Reaksiyon puanı
18
vista hoşuma gitmedi ama ilerleyen yıllarda XP'nin pabucunu dama atabilir ... Ama bu günkü oyumu XP'ye veriyorum ...

Ottomas1453

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
xp kullandıkça şişer ve yavaşlar fakat vista kullandıkça performansını arttırır. ( superfetch )

yuxexes19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
vistayı kuracaktım ama arkadaşım kötü deyince bende temasını yükleyim dedim o da berbat çıktı iyi yüklememişim :^)

bjk_ayse

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Vista nın nesini beğenmiyorsunuz ki alıştıktan sonra bence çok süper

occuplus

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Birkaç işlevsel özelliği yüzünden Vistayı kullanıyorum ( sunum yaparken oto. ekran çözünürlüğünü değiştirmesi. arama hızı ve seçenekleri) Xp hala kullanılabilir. Ama donanımız yeterliyse gözünüzün pasını siliyor. Compiz kullanmama rağmen Aero daha çekici geldi.

X_Codesia

Profesör
Reaksiyon puanı
9
oyun harici Xp
benim gibi oyun hastalarına vista 64 bit şart
turbocache özelliği süper bitlockerde

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
uzatmaya gerek yok sevsenizde sevmesenizde elbet vistaya geçeceksiniz :D

Justice_For_All

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aynen vista kullanıcısı olarak pişmanım yakın zamanda xpye döneceğim :p oyun performansı bariz düşüyor vistada yaw :p

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
işletim sistemini yükseltip pc nin özellikleri aynı kalacaksa zaten vistaya geçmenin bi anlamı yok biraz da pc ye masraf lazım tabiki.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
1ruby1 dedi ki:
uzatmaya gerek yok sevsenizde sevmesenizde elbet vistaya geçeceksiniz :D

valla bende çook direttim ama microsoft bile olayın farkına vardı bütün ibreler vistanın ara sürüm olmaktan öteye gidemeyeceğini gösteriyor örneğin windows me gibi microsoft yeni işletim sistemini kısa zamanda çıkarıp bu işi temzlemeli zaten ubuntu fazlasıyla hızlı yükseliyor çook pazar payı kaybedecekler çoook..

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Sistemi yenilediğim zaman ki Phenom ile 6400+ arasında gidip geliyorum :) Alacağım ekran kartının Dx 10 desteğini kullanmak için Vista'ya geçmek zorunda olacağım. Tabi bu sistem cok zayıf olmayak, zira Ogz 1066 Mhz lik 4 Gb ram de düşünüyorum :)

erdemgazetesi

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Windows XP'im benim biricik sistemim
Söyle senden başka kimim var benim
Seninle bilgisayarı açar, Seninle internete gezeriz
Söyle senden başka kimim var benim.

XP aslında birde linux ukoyacaktınız

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
erdemgazetesi dedi ki:
XP aslında birde linux ukoyacaktınız
Linux koyulsa sence anket kendisiyle çelişmez miydi ??? Xp mi Vista mı diye sorulan bir soruya linux cevabı vermek çok saçma ve gereksiz olur.Onun için başka anketler var zaten.

Tanshaydar

Doçent
Reaksiyon puanı
0
m1903 dedi ki:
Linux koyulsa sence anket kendisiyle çelişmez miydi ??? Xp mi Vista mı diye sorulan bir soruya linux cevabı vermek çok saçma ve gereksiz olur.Onun için başka anketler var zaten.

'Hiçbiri değil, en iyisi Linux' şeklinde olabilirdi ;)

paşazaade

Asistan
Reaksiyon puanı
0
standart bir ev kullanıcısı hangi tür vistayı tercih etmeli home edition veya business edition gibi bişeymi yoksa ultimate mi olmalı
bulnlar arasındaki fark nedir ben eksiksiz bişey olsun isterim yani herzaman için idare etsin gibi bi tarzım yok
1.66 ghz 667 mhz 2mb Lcache
intel graphics medya accelerator 950
120 gb hdd
512 mb ddr 2 ram (çift giriş olduğu için bunun birine 2 gb ram artı 512 mb rm tomlamda 2.5 olucak)
intel centrino core2 duo processor t5500 işlemci var
nvida ekran kartı var
acer5630 notebok
sizce bu sisteme vista ultimate kursam sorun olurmu
ultimate de photoshop after effects flash cs gibi programlar çalışıyomu
bunlar olmassa vista ne işe yararki

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
walla bugün elime bi vista dvdsi geçti, format da atmak lazımdı. dedim hemen kurim bi vista ultimate.. kurulum hızlı geçti, hatta xpden daha hızlı yüklendi gibi geldi bana. sonra program yükleyim dedim.. ulen ben çift tıklıyom amacım exeyi açıp proyu kurmak.. adam bana 40 kere soruyo. tıkladınmı;? bak emin misin kuruyom ama bak emindeğilsen son şansın... bak gitti gidiyor ama bak kurucam hee gibi saçma salak uyarı veriyo. masaüstüne kısayol eklerken bile soruyo emin misin diye..

neyse bin güçlük proları yükledim. görsel olarak güzel yapmış adamlar haklarını yiyemem şimdi. ama gerisinin xpden bir farkı yok.. şişirmişler yani..

elbet bi vakit gelecek vistaya geçicez ama bence ne kadar geç okadar iyi..

Not: ayrıca ultimate de bi fark seçemedim bazı extra updateler , biriki ses extrası ve hold'm poker oyunu dışında... pek gerekkli bişi diil gibime geldi

casual1st

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
*Donanım hatalarına karşı koruma sağlaması
*Ağ merkezi ve uzak masaüstü ile daha kolay işletme ağı bağlantısı
*Bitlocker ile şifreleme
gibi özellikleri ile ultimate daha üstün bir sistem. Tabi üstünlük ibaresi kişiye göre değişmekte..
Fakat Vista ayarları yapıldıktan sonra gerçekten daha üstün bir işletim sistemi görselliğinden bahsetmiyorum şahsi fikrim gayet gereksiz olduğu yönünde.

tuyam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
görsellik arttıkça bilgisayardan alınan verimde azalıyor o yüzden xp şimdilik vistadan daha avantajlı vista yükleyip az verim almaktansa xp de kalmak daha akıllıca

Tsunmys

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Tanshaydar dedi ki:
m1903 dedi ki:

'Hiçbiri değil, en iyisi Linux' şeklinde olabilirdi ;)
yada Var mı Linux gibisi :)

MoNsTeRaZoR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Vista'nın Xp'den en önemli farkları;
1)ReadyBoost
2)ReadyDrive
3)Bitlocker (Ultimate Sürümlerde)
4)DirectX 10
ve daha canlı ve görsel bir masaüstü

Ancak bu kadar farklılık için bilgisayarı ne kadar kuvvetli olursa olsun boşu boşuna kasmak ne kadar doğru bilinmez.

atlantizzz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
tesekkürler PARDUS 08 işte işletim sistemi bu denemeyen bilemez bravooo

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Benim 3 gb Ram'im var valla XP den daha hızlı çalışıyor Vista.. Nedeni iste Vista Ram'i çok daha verimli kullanıyor.. Ama Ram'iniz 512 fln sa XP kullanın..Görselliği de kapatabilme imkanı var Windows 98 gibi görünür hale getirebilirsiniz o zaman performansda artıcaktır. Directx 10 ve bence en önemli özelliklerden olan ReadyBoost da cabası.. Bende önceleri XP diyenlerdendim ama yeni pc toplayınca anladım ki Vista ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...