Windows Vista Mavi Ekran Sorunu

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Herkese iyi forumlar. Windows Vista SP2 Ultimate 64 bit UEFI dual boot yaptım. Setup.exe'yi açtım partition'lardan birini seçtim. Sonra kurulum yeniden başladı 2 saniyede Windows Kur'u seçti. Sonra 0x0000001e verdi. İnternette baktım UEFI kurduğumuzdan oluyormuş. Minidump kaydetmiyor ve otomatik yeniden başlatmıyor kendini BSOD verdiğinde. Nasıl çöze bilirim?

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,867
uefi sisteme uefi kurmak zorunlu mu yani ntfs+mbr yapılabiliyor mu? hiç uefi kullanmadım da :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

setup yerine boot ederek kurun.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
uefi sisteme uefi kurmak zorunlu mu yani ntfs+mbr yapılabiliyor mu? hiç uefi kullanmadım da :D

Legacy kuruluyor fakat BCD hatası veriyor bu seferde.

Ben UEFI Windows 10 kullanıyorum. O yüzden UEFI kurmak istiyorum. Ayrıca MBR'ye çevirmek istemiyorum. Ama Vista olmuyor. Legacy'de de BCD hatası var.

Son düzenleme:

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
Cihazda DVD rom varsa; DVD üzerinden önyükleme yapmayı deneyebilirsin.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
ISO\efi\boot\bootx64.efi dosyasının bulunması gerekir.

USB kullanacaksan, bu dosya var mı diye kontrol edersin.

Bizzat bakamadım ama Microsoft'un sunduğu tr_windows_vista_with_sp2_x64_dvd de bile bu dosya olmayabilir.

Yalnız şöyle bir şey denenebilir.
Zaten rufus atıyor kendisi. İnternette varda alakası yok. Sorun WinPE modunun legacy olmasındanmış. Amerikalılar öyle diyor. Ama inanmıyorum. Youtube'da Rus bir adam sorunsuz UEFI olarak kuruyor.

Son düzenleme:

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
Zaten rufus atıyor kendisi. İnternette varda alakası yok. Sorun WinPE modunun legacy olmasındanmış. Amerikalılar öyle diyor. Ama inanmıyorum. Youtube'da Rus bir adam sorunsuz UEFI olarak kuruyor.

Şu konuya bakmanı önerebilirim. Windows 7 için anlatım ancak Vista için de uygulanabilir. Yalnız; Windows Vista SP2 64 bit sürümü kurulu bir bilgisayardaki bootmgfw.efi dosyasını bootx64.efi olarak değiştirip kullanıyorsun. Bu dosyanın orijinalini de aşağıdaki linkte paylaştım.

İndirme adresi: LİNK
Açılan sayfada bootmgfw.efi'ye sağ tıkla, farklı kaydet yap; adını: bootx64.efi ve kayıt türü tüm dosyalar olsun.

Blogs Technet'te yer alan bilgiye göre ayrıca Windows'un öntanımlı bootloader'ını (bootmgfw.efi) silebilirsin, UEFI kuruluma zorlamak için. Kolay gelsin.

revolutioni

Asistan
Reaksiyon puanı
195
Windows 10'da gelişmiş başlatma diye bi özellik vardı flash veya dvd'den başlatıyordu sistemi.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Windows 10'da gelişmiş başlatma diye bi özellik vardı flash veya dvd'den başlatıyordu sistemi.
Reis BIOS durumunu biliyorsun. 2 yıl önceki kaybettiğim USB'nin ismi yazıyor. Tıklayınca yeniden başlıyor ama birşey olmuyor. Bu arada bu seçenek tek UEFI Windows kurulu ise oluyor.