Windows Vista Küp Ekran Özelliği

gunaycaliskan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar.
Geçenlerde bir özellik dikkatimi çekti.

Orjinal Windows Vista Ultimate 64bit işletim sistemi kullanıyorum. Tüm güncellemeleri hassasiyetle takip ediyor ve manuel olarak yüklüyorum. Vista için çıkan "Service Pack 1" güncellemesinide yükledim.

İşim gereği klavye ile çok işlem yapıyorum, tabi kısayol tuşlarını ezbere biliyor ve yaptığım işe kattığı kolaylıklardan sonuna kadar istifade ediyorum. Konuyla ilgili olarak; "CTRL + ALT + YÖN TUŞLARI" ile işlem yaptığımda çok enteresan bir olay ile karşılaştım. "CTRL + ALT" tuşlarına basılı tuttuğumda monitörümdeki ekran geriye doğru küçüldü ve "SAĞ - SOL" tuşlarına bastığımda ekran o yönde bir küp şeklinde döndü ve tertemiz bir ekran (masaüstü) geldi. Tekrar aynı şeyi yaptığımda başka bir ekran geldi. yani uzun lafın kısası, işletim sistemimde 4 ayrı masaüstü oluştu. hatta olayın şokunu üzerimden attığımda bu durumdan yine istifade etmek adına, sağladığıı kolaylıkları hemen kullanmaya başladım.
Evet benimde 4 ayrı masaüstüm vardı artık;
1. Masaüstü; çalıştığım programları açıyordum
2. Masaüstü; işimle ilgili web sayfalarını açıyordum
3. Masaüstü; internette sörf yaptığım siteler açıktı
4. Masaüstü; messenger programlarım açıktı.
bu gerçekten mükemmel bir şeydi. ve sağladığı kolaylıklar iş performansımı bile oldukça artırmıştı. neticede işimle ilgili masaüstünde çalışırken messengerdan gelen yeni bir ileti (ilgili masaüstünü çevirip bakmadığım sürece) beni rahatsız etmiyordu. Sörf yaptığım masaüstündeyken işimle ilgili yada diğer uygulamaların araç çubuğumda yarattığı kalabalıktan uygulamaları karıştırmıyordum. herşey bir düzene girmiş ve bu olay beni çok rahatkatmıştı. ancak ne varki tüm bu rahatlık 1 hafta sürdü. çünkü 1 hafta sonra pcyi ilk kurduğum günki ayarlarına, yani yedek(image) dosyasını yükleyip bilgisayarı fabrika ayarlarına çevirdim. bu süreçten sonrada "Service Pack 1" ve diğer tüm güncellemeleri yaptım ama artık söz konusu uygulama olmuyor.

Bu koyla ilgili bilgisi olan varmıdır acaba? zannediyorum ki bu Vistanın bir özelliği ancak nasıl aktif edebilirim tekrar?

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
hadi be yeme beni. Vista çıktığı günden beri en ince ayrıntısına kadar kurcalıyorum öyle birşeyle karşılaşmadım. sen en fazla üçüncü pardi bir yazılım yüklemişsindir.

bu özellik bu kısayollar bende UBUNTU'da var. win'de sanmıyorum programsız olsun :S

gunaycaliskan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hadi be yeme beni. Vista çıktığı günden beri en ince ayrıntısına kadar kurcalıyorum öyle birşeyle karşılaşmadım. sen en fazla üçüncü pardi bir yazılım yüklemişsindir.

bu özellik bu kısayollar bende UBUNTU'da var. win'de sanmıyorum programsız olsun :S

gayet samimiyim. ayrıca bana faydası olup olmadığını bilmediğim hiç bir programı merak edip yüklemem bilgisayarıma :) bu sebeple 3. parti bir yazılım söz konusu değil.

Frespo

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bu şekil bi uygulama olsa çok bahsederdi microfost

gunaycaliskan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya gerçekten çok araştırdım ama yok bulamadım. dediğiniz gibi öyle bir uygulama olsa deli reklam ederlerdi.
ama ben konuyla ilgili bir program yüklemedim kesinlikle. Şimdi aklıma geldi acaba ekran kartı driverı ile alakalı birşey olabilirmi? "Ati Radeon X1950 Series" ekran kartı kullanıyorum.

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
dostum bahsettiğin olay vistada yada başka bir microsoft işletim sisteminde bulunmuyor. olsa mcrosoft yemez içmez bunun reklamını yapardı. senin bahsettiğin işi başka bir yazılım yapıyor. link vermenin serbest olup olmadığını bilmiyorum. ama gir google'a (Yod’m 3D) olarak arat. aradığın program orada.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
linux ubuntuda böyle bir özellik var ama vistada ilk kez duyuyorum.

sevindi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Windows'ta 3rd part tools kullanmadan böyle bir şey yapman söz konusu olamaz...

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
kardeş bak masaüstün küp olmamıştır belki senin.

bende ATI HD3870 ekran kartı var ve Vista'da 8.10 driverini yükledikten sonra çoklu masaüstü desteği olmuştu. ondan olabiler :D

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
ATI'de boyle bir ozellik duymadim yani bahsi gecen sekilde.
arkadas ya unuttugu bir program yukledi,
yada stresin etkisiyle halusilasyon gordu :innocent:

markopasa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ulen dünya para veriyonuz bill geytz e.Yapamamış mı bir küp?

Var arkadaşım var.Bende de küp var.Beceremiyonuz vista kullanmayı sonra burada ona buna çamur atıyonuz.Bari elinizin altındaki işletim sisteminin özelliklerini iyi bilin!!!