PlainLogic
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 12
Ekran kartın ATI ise linux kullanamassın.
Yaaaa o zaman trilyon tane konu açtım ekran kartım ati 4890 kullanamıyorum driver kuramadım diye niye birinizde çıkıp anlatmadı ?
o zmaan vakit kaybetmeden linuxa geçmeliubuntuyu sipariş ettik bakalım ne zaman gelecek
![]()
red hat mı daha iyi ubuntu mu?
Yaaaa o zaman trilyon tane konu açtım ekran kartım ati 4890 kullanamıyorum driver kuramadım diye niye birinizde çıkıp anlatmadı ?
Dalga geçen arkadaşlarımın aksine ben ciddi ciddi yazacağım.
Aslında soru şöyle olmalı: Neden özgür olmak isteyeyim?
Linux özgürlük. Linux dünyasında en uç hayallerini "sen" gerçekleştirirsin. Ahıra kapatılmış danalar gibi bir ofise kapatılmış mühendisler değil. Onlar senin ne istediğini bilemez. Zaten çoğu sosyal bile değildir, kafayı kodlarla bozmuşlardır. Ama sen, ne istediğini bilirsin. Elinde bir tahta var ve sen buna şekil vereceksin. Eğer bu tahta seninse, bununla her türlü hayalini gerçekleştirirsin. Ama eğer bu tahta senin değilse, annen onu senden alır ve sahibine verir. Zaman içerisinde o tahta sahibi tarafından işlenir ve yine senin eline dönebilir. Ama artık o yeni yapı, senin hayalin midir?
Linux da böyledir. Linux ve açık kaynak kodlu yazılımlar tamamen sana ait. Hepsi senin hayallerin. İstediğin şekilde inşa et onları, annen gelip elinden alamaz.Windows senin değildir. Ona istediğin şekilde müdahale edemezsin. Aero, senin hayalin değildir. Nasıl yapıldığını veya sevmediğin kısımları nasıl değiştirebileceğini bilemezsin. Kapalı kaynak kodlu yazılımlar senin değildir. Neden senin olmayan bir şeyi elinde tutasın? Geliştiremeyeceğin bir şey, başkasının hayali, tüm bunlar neden senin elinde olsun özgürlük yerine?
Teknik şeylerden bahsetmedim. Onları Google da söyler sana. Ama bunları ancak özgür biri söyleyebilir.Umarım sen de özgürlüğü, yani kendi hayallerini seçersin.