Windows ve Linux

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Benimki ATI ve kullanıyorum :D

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Yaaaa o zaman trilyon tane konu açtım ekran kartım ati 4890 kullanamıyorum driver kuramadım diye niye birinizde çıkıp anlatmadı ?

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Yaaaa o zaman trilyon tane konu açtım ekran kartım ati 4890 kullanamıyorum driver kuramadım diye niye birinizde çıkıp anlatmadı ?

:D bu güzel isyandı...

Ben x2500 kullanıyorum, doğal olarak open source sürücüler ile yetiniyorum, ancak sen Ati'nin kendi sürücülerini kullanabilirsin, sitesinden indirip kurabilirsin...

SHezofren

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dalga geçen arkadaşlarımın aksine ben ciddi ciddi yazacağım. :)

Aslında soru şöyle olmalı: Neden özgür olmak isteyeyim?

Linux özgürlük. Linux dünyasında en uç hayallerini "sen" gerçekleştirirsin. Ahıra kapatılmış danalar gibi bir ofise kapatılmış mühendisler değil. Onlar senin ne istediğini bilemez. Zaten çoğu sosyal bile değildir, kafayı kodlarla bozmuşlardır. Ama sen, ne istediğini bilirsin. Elinde bir tahta var ve sen buna şekil vereceksin. Eğer bu tahta seninse, bununla her türlü hayalini gerçekleştirirsin. Ama eğer bu tahta senin değilse, annen onu senden alır ve sahibine verir. Zaman içerisinde o tahta sahibi tarafından işlenir ve yine senin eline dönebilir. Ama artık o yeni yapı, senin hayalin midir?

Linux da böyledir. Linux ve açık kaynak kodlu yazılımlar tamamen sana ait. Hepsi senin hayallerin. İstediğin şekilde inşa et onları, annen gelip elinden alamaz. :) Windows senin değildir. Ona istediğin şekilde müdahale edemezsin. Aero, senin hayalin değildir. Nasıl yapıldığını veya sevmediğin kısımları nasıl değiştirebileceğini bilemezsin. Kapalı kaynak kodlu yazılımlar senin değildir. Neden senin olmayan bir şeyi elinde tutasın? Geliştiremeyeceğin bir şey, başkasının hayali, tüm bunlar neden senin elinde olsun özgürlük yerine?

Teknik şeylerden bahsetmedim. Onları Google da söyler sana. Ama bunları ancak özgür biri söyleyebilir. :) Umarım sen de özgürlüğü, yani kendi hayallerini seçersin.

Gayet güzel bir Cevap,Tebrik ederim.

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Bazı arkadaşlar birbirlerine gaz veriyor gibi :D

Merve millet gülerken sen niye sinirlendin ? Linux konusunu memleket meselesi haline getireceksin anlaşılan :D