Windows ve Linux

fatih_61

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Windows ve Linux'un avantajları ve dejavantajları nelerdir?Neden windows kullanmalıyız ya da neden kullanmamalıyız?Ya da linux?Linuxun kullanım alanları nelerdir?Linux sertifikasının önemi nedir?
Kısaca bu iki işletim sisteminin hem network alanındaki hem de normal kullanıcı alanındaki önemi nedir?Teşekkürler.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Sanırım ararsan forumda bununla ilgili istemediğin kadar döküman bulabilirsin.

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Gene başlıyoruz :D

Burdan kısaca farkı anlayabilirsin ama Windows'da yabana atılacak bir işletim sistemi değildir. Windows, son teknolojiyi sunmaya çalışan bir dünya devi Microsoft'un ürünü olup ücretlidir. Linux için ne söylenebilir ki freeedoooooommmmmmm.... :D

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Linux heralanda kullanılabilir, hatta windows'un kullanılamadığı bir sürü alanda dahi kullanılıyor, günümüzde ki bir çok elektronik üründe de gömülü olarak linux kullanıyoruz bir çoğumuz farkında değiliz.

Network alanında zaten fazlasıyla üstün, bunu çeşitli kaynakların araştıma sonuçlarına göre söylüyorum, ancak şu anda elimde bir kaynak yok. :)

Ben patlamış mısırımı falan alıp geleyim :D

Bende hazırlıyorum. :D

Hatta sarı ve kırmızı kartlarıda hazırladım, bakalım kimlerin isimlerini yazacağım bu akşam üstlerine. :D

fatih_61

Asistan
Reaksiyon puanı
0
güvenlidir tamam ama bunlar zaten bilinen özellikler herkesin bildiği bilgiler.linux kullanmak için sadece güvenlik mi gerekli?piyasada linuxu iyi derecede kullanabilen eleman sayısı az.ne gibi iş olanakları vardır linuxun?

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
güvenlidir tamam ama bunlar zaten bilinen özellikler herkesin bildiği bilgiler.linux kullanmak için sadece güvenlik mi gerekli?piyasada linuxu iyi derecede kullanabilen eleman sayısı az.ne gibi iş olanakları vardır linuxun?

Bu konuda haklısın, daha linux'un adını duymamış bir sürü küçük ve orta ölçekli firma var, duyabilirler mi, bill amca izin verir mi meçhul ama herkes lisans ücreti ödemeden, sistemi iyi bilen bir eleman ile bütün işlerini en güvenli şekilde yapabileceklerinin elbet farkına varacaklardır...

Şu gün piyasa ne durumdadır, dersen linux'a hakim olan adam işsiz kalmaz, zaten windows üzerinde de her türlü işini görebilen adamdır. Linux bilmesinden ötürü her zaman artı bir avantajı vardır. :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Dalga geçen arkadaşlarımın aksine ben ciddi ciddi yazacağım. :)

Aslında soru şöyle olmalı: Neden özgür olmak isteyeyim?

Linux özgürlük. Linux dünyasında en uç hayallerini "sen" gerçekleştirirsin. Ahıra kapatılmış danalar gibi bir ofise kapatılmış mühendisler değil. Onlar senin ne istediğini bilemez. Zaten çoğu sosyal bile değildir, kafayı kodlarla bozmuşlardır. Ama sen, ne istediğini bilirsin. Elinde bir tahta var ve sen buna şekil vereceksin. Eğer bu tahta seninse, bununla her türlü hayalini gerçekleştirirsin. Ama eğer bu tahta senin değilse, annen onu senden alır ve sahibine verir. Zaman içerisinde o tahta sahibi tarafından işlenir ve yine senin eline dönebilir. Ama artık o yeni yapı, senin hayalin midir?

Linux da böyledir. Linux ve açık kaynak kodlu yazılımlar tamamen sana ait. Hepsi senin hayallerin. İstediğin şekilde inşa et onları, annen gelip elinden alamaz. :) Windows senin değildir. Ona istediğin şekilde müdahale edemezsin. Aero, senin hayalin değildir. Nasıl yapıldığını veya sevmediğin kısımları nasıl değiştirebileceğini bilemezsin. Kapalı kaynak kodlu yazılımlar senin değildir. Neden senin olmayan bir şeyi elinde tutasın? Geliştiremeyeceğin bir şey, başkasının hayali, tüm bunlar neden senin elinde olsun özgürlük yerine?

Teknik şeylerden bahsetmedim. Onları Google da söyler sana. Ama bunları ancak özgür biri söyleyebilir. :) Umarım sen de özgürlüğü, yani kendi hayallerini seçersin.

fatih_61

Asistan
Reaksiyon puanı
0
o zmaan vakit kaybetmeden linuxa geçmeli :) ubuntuyu sipariş ettik bakalım ne zaman gelecek:D

red hat mı daha iyi ubuntu mu?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Mühendislerin ne suçu vardı bu hakaretleri işitecek :huh:

Hakaret etmedim. Neden "dana" kelimesi hakaret olsun? Sadece benzetme yaptım. Danalar sahipleri için çok değerlidir çünkü iyi ürün verirler. Mühendisler de öyledir. Aldıkları paranın haddi hesabı yok ama karşılığında çok çalışırlar.

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Windows paralı linux beleş farkın biri bu...

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
İyi oldu bu konu. Bende 1 haftadır niye ses soluk çıkmıyor diyordum.

Linux kullan arkadaşım. Hatta hepsini tek tek dene. Özgürlüğünün tadını çıkar. Arka planda " Ey Özgürlük" şarkısını çalmayıda unutma.

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Windows bu kelimeyi seviyorum, Linux tanıdık geliyor
Windows yabana atılıcak bir işletim sistemi değil linux de öyle ama şuan dünyanın yarısından çoğu windows kullanıyor neden alışılmış bir işletim sistemi kapalı kaynak kodlu uğraştırmaz ama linux öyle değil açık kaynak kodlu ve uğraştırır bu yüzden kullanıcılar zoru sevmez önüne hazır gelen şeyleri sever

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Neden Her Zaman Linux'u Windowsla Kıyaslarla Anlamıyorum

Rakip Bile Değiller Aynı Siklette Bile Değiller Aralarında Fark Dağlar Kadar :)

Linux Kendin Çal Kendin Oyna :) Tabi Ne Kadar Oynayacağın Ne Kadar Çalabildiğin Kadar!
Windows ise Başkaları Çalsın , Sen Oyna Bu Seferde Ne Kadar Oynayabildiğinle Alakalı:)

Ee Windows te Ünlü Bir Müzisyen :)

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Savaş baltaları çıkmaya başlamış yine :D. Linux kullanın keyfinize bakın arkadaşlar bırakın bu boş tartışmaları.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237

Linux Kendin Çal Kendin Oyna :) Tabi Ne Kadar Oynayacağın Ne Kadar Çalabildiğin Kadar!
Windows ise Başkaları Çalsın , Sen Oyna Bu Seferde Ne Kadar Oynayabildiğinle Alakalı:)

Ee Windows te Ünlü Bir Müzisyen :)

Katılıyorum, eğlence amacı olan bir insanın linux ile uğraşması boşa zaman kaybından birşey değil...

Amaç hoş vakit geçirmek sorunsuz eğlenmekse Windows...

fatih_61

Asistan
Reaksiyon puanı
0
vay be bi konu açtık nerelere gitti konu :D

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Konu uçuyor :D

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
SDN bıraktığımdan beri hala aynı :)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
SDN'nin ilerlemesi, üyelerin ilerlemesi ile gerçekleşecektir. Kaç adım ilerleyebildin? :)

SDN ile ilerlemedim.Sonunda forumda 2-3 saat zaman kaybetmenin mantıksız olduğuna karar verdim.Ayrıyeten bir üstün zekalı modlarımız bu forumu iyi hale getirdi.Başarılarınızın devamını dilerim...

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201

Kıyaslamalarının nedeni her ikisinin de işletim sistemi olması olabilir. Hatta window$u en çok tehdit eden işletim sisteminin Linux olması olabilir. Micro$oft yöneticileri bile Linux'u ciddiye alıp iş birliği içerisine girmeye çalışırken, kalkıp ta birilerinin "rakip bile değiller" demesi, bana çok abes geliyor.

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Yorumsuz
mjs18p.png

2ce2ltt.png

20s7yup.png