Windows Mobile Üzerinde Android

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Windows Mobile üzerinde Android'i çalıştırmayı başaran bir grup geliştiricinin bu hamlesi mobil dünyada çoklu işletim sistemi için yol gösterici olacak gibi.

Akıllı telefonlar üzerindeki marjinal çalışmalarıyla bilinen XDA geliştirici grubu, son günlerde Android üzerine yoğunlaşmış durumda. Özellikle Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC'nin, Windows Mobile'ın ardından Android saflarında da boy göstermeye başlaması ve hatta aynı modellerin hem WinMo hem de Androidli versiyonlarını yayınlaması, geliştiricilerin aklını çelmeye yetmiş görünüyor. Zira bu sayede geliştirilen yazılımların küçük modifikasyonlarla Windows Mobile yüklü bir cihazda da çalıştırılması teorik olarak mümkün oluyor.
htc_android_haber1261935843.jpg
Bu fikri hayata geçiren geliştiriciler Linux bootloader üzerinden Android'i yüklemeyi başarmışlar. Genel manada gayet başarılı çalışan sistem, elbette ki tüm fonksiyonların sorunsuz çalıştığı anlamına gelmiyor. Örneğin şebeke üzerinden mobil interneti kullanmak ya da kablosuz ağ bağlantısı gerçekleştirmek henüz olanaklı değil. Ancak arama yapmak, mesajlaşmak, sorunsuz dokunmatik ekran performansı ve ön yüklü yazılımları kullanabilmek mümkün.
Bir çeşit emulatör mantığı ile çalışan sistemi kullanmak da oldukça kolay. Tek yapmanız gereken dosyaları bellek kartına atmak ve sonrasında Haret.exe dosyasını çalıştırarak 5 - 10 dk kadar beklemek olacaktır. Sonrasında Android ile karşı karşıya kalacaksınız. Dosyalara HTC Touch Diamond2, HTC Touch Pro2 (v1.6), HTC Touch HD buradaki XDA sayfalarından erişebilirsiniz.

:: Yakın zamanda birden fazla işletim sistemine sahip akıllı telefonlar vitrinlerde yer almaya başlar mı?

Yazan: Ahmet Gözütok
SDN - http://shiftdelete.net

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Cıvkını çıkardılar artık. Bir standart oluşturup ona göre devam etsinler. Tamam çeşitlilik açısından iyi ama ne gerek var?

tolgacakiroglu

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Benim MDA'da denedim daha once bunu. (2 3 ay once) Tabi yukaridaki o telefonlardan biri olmadigindan dolayi tahmin edebileceginiz gibi calismadi.

anfy

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Olsun yav mobiller için pcler için hepsi için çeşit olsun. Zaten artık akıllı tellerin pclerden çok bir farkı kalmadı. Açıkçası bende telefonumun çift işletim sistemli olmasını isterim. Değişiklik olur :)

futureng

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Vallahi geçenlerde aklıma gelmedi değil yani. Acaba android WinMobile olanlara yüklenir mi diye. İşlemciyse işlemci - GPS ise GPS - RAM ise RAM herşey ortak..

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Vallahi geçenlerde aklıma gelmedi değil yani. Acaba android WinMobile olanlara yüklenir mi diye. İşlemciyse işlemci - GPS ise GPS - RAM ise RAM herşey ortak..
olur niye olmasin ben benim hd ye denemistim de arama yapiyordu ama ses gelmiyordu gelistrdilermi bilmiyorum tekrar bir göz atayim

PanxeR

Doçent
Reaksiyon puanı
5
BADA da çıktıktan sora artık akıllı telefonlar için 3 seçeneğimiz olacak

Win Android ve BADA

büyük ihtimal android daha çok seçilicektir ama BADA da sağlam geliyor gibi

anfy

Doçent
Reaksiyon puanı
4
BADA da çıktıktan sora artık akıllı telefonlar için 3 seçeneğimiz olacak

Win Android ve BADA

büyük ihtimal android daha çok seçilicektir ama BADA da sağlam geliyor gibi

Piyasayı elinde tutan symbian ı unutmuşsun :) Mobil işletim sistemlerinin lideri konumunda.