Windows Mavi Ekran Hatası

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Orada hiç bir yerde yok sanırım o zaman ikinci yolu deneyeceğiz bir .bat dosyası ile lltdio'yu varsayılan ayarlarına getireceğiz.Bunun için işletim sisteminizi,kaç bit olduğunu ve service pack kaç olduğunu söylemeniz gerek.Bunların hepsi Bilgisayarım>özellikler kısmında var.
--- Gönderi Güncellendi ---
Birde buranın resmini atarmısınız bir bakayım.
Adsız.jpg

İşletim sistemim Windows 7 Home Premium 64 bit.İşetim sistemim hakkında bilgi:
a.jpg

Şimdi bat dosyası ile mi kapatacağız?
@f.krtl1 Sizce sorun Iltdio'dan mı kaynaklı?
@Ben Kenobi Konuya bakar mısınız?

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    222.4 KB · Görüntüleme: 482

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
Ekli dosyayı görüntüle 16125

İşletim sistemim Windows 7 Home Premium 64 bit.İşetim sistemim hakkında bilgi:
Ekli dosyayı görüntüle 16126
Şimdi bat dosyası ile mi kapatacağız?
@f.krtl1 Sizce sorun Iltdio'dan mı kaynaklı?
@Ben Kenobi Konuya bakar mısınız?
Bence lltdio'dan kaynaklı ses,görüntü ve bazı bileşenlerin güvenli bağlantısı sağlanamıyor gibi lltdio'yu sıfırlamak için bir bat dosyası linki vericem size şuan Dropbox'ıma yüklüyorum daha sonra driverlarınızı güncellemeniz ve Winthruster programını kullanmanız gerek daha sonra sıkıntınızın çözüleceğini düşünüyorum.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Bence lltdio'dan kaynaklı ses,görüntü ve bazı bileşenlerin güvenli bağlantısı sağlanamıyor gibi lltdio'yu sıfırlamak için bir bat dosyası linki vericem size şuan Dropbox'ıma yüklüyorum daha sonra driverlarınızı güncellemeniz ve Winthruster programını kullanmanız gerek daha sonra sıkıntınızın çözüleceğini düşünüyorum.
Konuyla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.İnşallah sorunu çözeriz.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
Ben her ne kadar uğraştırıcıda olsa tek tek bulunup güncellenmesinden yanayım kendimde öyle yapıyorum ama driver booster ile hızlıca temel driverları yükleyebilirsiniz hızlı sonuç almak açısından birde bat dosyasında şunlar yazıyor:
sc config lltdio start= auto
sc start lltdio
exit

Yönetici olarak çalıştırmanız gerek bu arada kolay gelsin :)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
@f.krtl1 Bat dosyasın yönetici olarak çalıştırdım ve sonra cmd'yi açıp bat dosyasının içindei kodları sırasıyla yazıdm ama şöyle bir hata verdi.
Adsız.jpg

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
Bunları yapıp bat dosyasını tekrar çalıştırırmısınız

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    362.4 KB · Görüntüleme: 295

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
Ekli dosyayı görüntüle 16129

Bu defa böyle oluyor.
@f.krtl1 Bu hizmeti format atmadan tekrar yükleyebilme şansım var mı?
Malesef hocam ya sistem geri yükleme ya da format diskte bir bölüm açarsınız disk yöneticisinden dosyalarınızı oraya kurup Windows' temiz bir şekilde yeniden kurabilirsiniz böyle dosyaların yeniden yüklenme olayı olmuyor sanırım çekirdek dosyaları bunlar geçmiş olsun :)
Son bir kez formattan önce Winthruster programını deneyebilirsiniz en azından donanımınızda sıkıntı yok bardağa dolu kısmından bakalım buna da şükür :)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
@claus05 Konuya bakabilir misiniz?
@f.krtl1 Winthruster'ın diğer temizlik ve bakım programlarından(örneğin CCleaner veya Advanced System Care) farklı bir özelliği var mı?

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
@claus05 Konuya bakabilir misiniz?
@f.krtl1 Winthruster'ın diğer temizlik ve bakım programlarından(örneğin CCleaner veya Advanced System Care) farklı bir özelliği var mı?
Var eksik dll'leri tamamlar,kayıt defteri düzenler,gereksiz dosyaları siler Windows'u optimize eder yani alanının en iyisi diyebilirim sıkıntınızı çözme ihtimali var :)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Var eksik dll'leri tamamlar,kayıt defteri düzenler,gereksiz dosyaları siler Windows'u optimize eder yani alanının en iyisi diyebilirim sıkıntınızı çözme ihtimali var :)
Adsız.jpg

Tarama yaptım ve hataları düzelt dedim.Yapacağım başka bir şey var mı?Eksik dll'leri tamamlar demişsiniz nasıl yapacağım bunu?

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Hocam kayıt defteri hatalarına dahil o da İnşallah düzelmiştir :)
Bilgisayarımda ayrıca sistem bakım ve onarım programı olarak Wise Care 365 Free,Advanced System Care ve CCleaner var.Bu programlarda kayıt defteri taraması yapabiliyorlar.O zaman bu Winthruster adlı programın ayrıcalığı nedir?Acaba daha detaylı mı kayıt defteri temizliği yapıyor?

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
@f.krtl1 @claus05 @Ben Kenobi Şimdi ne yapacağım?Yine mavi ekran hatası verdi.Aslında format atarım da formattan sonra bayağı şeyi tekrar kurmam gerekecek.

1.jpg

2.jpg

Bu da bluescreen adlı programdan:
Adsız.jpg

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 547

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
@f.krtl1 @claus05 @Ben Kenobi Şimdi ne yapacağım?Yine mavi ekran hatası verdi.Aslında format atarım da formattan sonra bayağı şeyi tekrar kurmam gerekecek.

Ekli dosyayı görüntüle 16145

Ekli dosyayı görüntüle 16146

Bu da bluescreen adlı programdan:
Ekli dosyayı görüntüle 16148
Bilmiyorum hocam değişik bir sıkıntı daha önce hiç Home Premium falan kullanmadım Ultimate-Pro gittim şuan aklıma gelen tek çözüm yolu sistem geri yükleme daha 1 ay önce kernellerle oynamıştım ancak öyle çözebilmiştim sen bence sistemi geri yükle.Format en son çare.
Pc'de eksik bir şeyler var bu nedenle durdu hatası veriyor ama sistem dosyaları onlarda bir yere kadar anlıyoruz bazen çözüm yolu kalmıyor :)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Bilmiyorum hocam değişik bir sıkıntı daha önce hiç Home Premium falan kullanmadım Ultimate-Pro gittim şuan aklıma gelen tek çözüm yolu sistem geri yükleme daha 1 ay önce kernellerle oynamıştım ancak öyle çözebilmiştim sen bence sistemi geri yükle.Format en son çare.
Pc'de eksik bir şeyler var bu nedenle durdu hatası veriyor ama sistem dosyaları onlarda bir yere kadar anlıyoruz bazen çözüm yolu kalmıyor :)
Yardımınız için çok teşekkürler.Ben sistemi yedeklemek değil de diskin D bölümüne sistem imajını(görüntüsünü) almıştım.Ama sistem imajını aldığım tarihte de mavi ekran hatası alıyordum.Yani sistem imajını geri yüklemek çözülecek bir şey değil bence.

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
Pc'de eksik bir şeyler var bu nedenle durdu hatası veriyor ama sistem dosyaları onlarda bir yer
Yardımınız için çok teşekkürler.Ben sistemi yedeklemek değil de diskin D bölümüne sistem imajını(görüntüsünü) almıştım.Ama sistem imajını aldığım tarihte de mavi ekran hatası alıyordum.Yani sistem imajını geri yüklemek çözülecek bir şey değil bence.
Bir bakmanızı öenririm yinede çünkü mesela Java 8'i kuruyosun o otomatik geri yükleme noktası oluşturuyor belki siz bir şey yüklerken oluşmuştur bakmakta fayda var :)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Pc'de eksik bir şeyler var bu nedenle durdu hatası veriyor ama sistem dosyaları onlarda bir yer

Bir bakmanızı öenririm yinede çünkü mesela Java 8'i kuruyosun o otomatik geri yükleme noktası oluşturuyor belki siz bir şey yüklerken oluşmuştur bakmakta fayda var :)
Malesef.Geri yükleme noktası oluşturulmamış.

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

3. seçeneği ilk olarak deneyebilirsin. Ama yine de yedeklerini almayı unutma.

1) her anlamda (yeniden yüklesen bile) aynı hatayı alabileceğin kanısındayım. Driver/sürücülerinin setup dosyalarını bir klasöre topla veya dowload yap. Windows otomatik update'i kapat. Yalnız bu kısımda her sürücü için (mainboard dahil) hem en güncel hemde bir önceki versiyonunu indirmen gerekiyor. Hepsini bir kerede olmamak kaydı ile ve ilk olarak en güncel mainboard sürücüsünü yüklemek kaydı ile işlemlerine başla. Her yüklemenden sonra mutlaka bilgisayarını yeniden başlat. Ses ve ekran kartı sürücüsünü en sona bırak. Ekran kartı sürücüsünü ardından güncel olmayan bir önceki versiyon veya daha önceki versiyonlarından ses kartı sürücüsünü yükle.

2) Eğer sorunun devam ediyorsa mainboard sürücüsünün eski bir versiyona yüklemeyi dene ve yeniden başlat. Ardından ses sürücünü yükle ve yeniden başlat.

3) Başlat=>çalıştır ve ardından %windir%\panther\ adresine enter ile git. Ardından setup.etl dosyasını setup.old olarak değiştirip bilgisayarını tekrar başlat. (Kaynak : Session "Circular Kernel Context Logger" failed to start with the following error: 0xC0000035)

4) Eğer sorunun devam ediyorsa lütfe aşağıdaki adımları izleyip bana buradan detayları gönderirsen yine üzerinde konuşabiliriz.
a) aşağıdaki ekli resimde (bu senin foruma eklediğin resimlerden bir tanesi.) açık pencerede "Ayrıntılar" sekmesine bas ve detayları buraya yapıştır lütfen.

Saygılarımla.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Merhaba,

3. seçeneği ilk olarak deneyebilirsin. Ama yine de yedeklerini almayı unutma.

1) her anlamda (yeniden yüklesen bile) aynı hatayı alabileceğin kanısındayım. Driver/sürücülerinin setup dosyalarını bir klasöre topla veya dowload yap. Windows otomatik update'i kapat. Yalnız bu kısımda her sürücü için (mainboard dahil) hem en güncel hemde bir önceki versiyonunu indirmen gerekiyor. Hepsini bir kerede olmamak kaydı ile ve ilk olarak en güncel mainboard sürücüsünü yüklemek kaydı ile işlemlerine başla. Her yüklemenden sonra mutlaka bilgisayarını yeniden başlat. Ses ve ekran kartı sürücüsünü en sona bırak. Ekran kartı sürücüsünü ardından güncel olmayan bir önceki versiyon veya daha önceki versiyonlarından ses kartı sürücüsünü yükle.

2) Eğer sorunun devam ediyorsa mainboard sürücüsünün eski bir versiyona yüklemeyi dene ve yeniden başlat. Ardından ses sürücünü yükle ve yeniden başlat.

3) Başlat=>çalıştır ve ardından %windir%\panther\ adresine enter ile git. Ardından setup.etl dosyasını setup.old olarak değiştirip bilgisayarını tekrar başlat. (Kaynak : Session "Circular Kernel Context Logger" failed to start with the following error: 0xC0000035)

4) Eğer sorunun devam ediyorsa lütfe aşağıdaki adımları izleyip bana buradan detayları gönderirsen yine üzerinde konuşabiliriz.
a) aşağıdaki ekli resimde (bu senin foruma eklediğin resimlerden bir tanesi.) açık pencerede "Ayrıntılar" sekmesine bas ve detayları buraya yapıştır lütfen.

Saygılarımla.
Bahsettiğiniz resim hangisi?Bu konuda paylaştığım en son resim mi?

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

beim hatam unutmuşum paylaşmayı. Afedersiniz. Yükledim resmi.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    200.9 KB · Görüntüleme: 576

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

Control Panel=>Yönetimsel Araçlar=>Component Services (Sanırım Türkçesi Komponent Servisleri)=>Computer(Bilgisayarlar)=>My Computer (Bilgisayarım) => Distributed Transaction Coordinator=> Local DTC üzerine sağ tuş Özellikler (Properties) penceresini açın. "Logging Options" grubu seçeneklerinden "Stop Session" ve ardından işi bitince New Session diyerek "Apply" ve "OK" tuşlayıp bilgisayarınızı restart edin.

Aşağıda örnek resim yükledim. Lütfen değişikliklerden haberdar ediniz.

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

• dtc.png
    dtc.png
    84.2 KB · Görüntüleme: 494

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Merhaba,

Control Panel=>Yönetimsel Araçlar=>Component Services (Sanırım Türkçesi Komponent Servisleri)=>Computer(Bilgisayarlar)=>My Computer (Bilgisayarım) => Distributed Transaction Coordinator=> Local DTC üzerine sağ tuş Özellikler (Properties) penceresini açın. "Logging Options" grubu seçeneklerinden "Stop Session" ve ardından işi bitince New Session diyerek "Apply" ve "OK" tuşlayıp bilgisayarınızı restart edin.

Aşağıda örnek resim yükledim. Lütfen değişikliklerden haberdar ediniz.

Saygılarımla.
Bunları uyguladım da bunlar ne işe yarıyor?

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

sorununuz devam ediyor mu ? Önemli olan sorununuz. Ayrıca meraklanmayın; sadece sizin aldığınız hatanın (Circular Kernel Context Logger) ile ilgili bir tedbir. Yani eski loglarınızı bırakıp yeni loglarınıza başlaması için gereken yeni bir oturum süreci başlatması. İsterseniz takip ettiğim Msdn ve diğer dökümanları size ayrıca gönderebilirim.

Hatanız devam ediyor mu ?

Saygılarımla.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Merhaba,

sorununuz devam ediyor mu ? Önemli olan sorununuz. Ayrıca meraklanmayın; sadece sizin aldığınız hatanın (Circular Kernel Context Logger) ile ilgili bir tedbir. Yani eski loglarınızı bırakıp yeni loglarınıza başlaması için gereken yeni bir oturum süreci başlatması. İsterseniz takip ettiğim Msdn ve diğer dökümanları size ayrıca gönderebilirim.

Hatanız devam ediyor mu ?

Saygılarımla.
Yardımınız için teşekkürler.Mavi ekran hatasının çözülüp çözülmediğini bilmiyorum.Zamanla öğrenebilirim.Belki bir kaç günlüğüne hata vermeyip daha sonraları tekrar hata verebilir.Bu sebepten sorunun çözüldüğü hakkında şu an için bilgi veremeyeceğim.Eğer ki sorun devam ederse bu konuda sorunun devam ettiği hakkında bir şey yazarım.İyi günler.

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
bu konuylan olmasada sizlere bişi anlatacağım bunu kesinlikle yapmayınız.

1- şimdi ben evime gidiyorum üst kattan elimde bilgisayar sonra bi bilgisayar düştü
2- MAVİ EKRAN
3-ben mavi ekrandaki bi kelimeyi okumadan windows kapandı
4-windows açılınca
5- windows mu ne kendisini bişiyden kurtardı mesaj kutusu geldi böle BlueScreen felan yazıyo

yani bilgisayar yere düşünce böle bişi oluyo bi dosya siliniyo hataylan karşılaşıyor

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
bu konuylan olmasada sizlere bişi anlatacağım bunu kesinlikle yapmayınız.

1- şimdi ben evime gidiyorum üst kattan elimde bilgisayar sonra bi bilgisayar düştü
2- MAVİ EKRAN
3-ben mavi ekrandaki bi kelimeyi okumadan windows kapandı
4-windows açılınca
5- windows mu ne kendisini bişiyden kurtardı mesaj kutusu geldi böle BlueScreen felan yazıyo

yani bilgisayar yere düşünce böle bişi oluyo bi dosya siliniyo hataylan karşılaşıyor
O Hdd'nin aldığı darbeden dolayı oluyor hafızalı her cihazda olabilir ben sinirli iken telefonumu masaya attım çok sert değil ama sonra bi baktım dahili hafıza gitmiş SD kart duruyor tabi ki olağan şeyler yani bunlar darbelere karşı pek çetin değiller :)