Windows Mac den çalındı iddiası

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7
yüzde yüz gerçek haber,şöyle ki steve jobs grafik arayüzü ve mouseun getirilerini keşfeden insanların başıdır.

çok temel bi rçok şeyi win mac ten çalar, kopyalar vesaire.

en basiti imleç olayı, mouse olayı, pencere olayı, truetype font olayı .... ve çok daha fazlası

EN önemlisi bu durum MAC i lider yapmıyor.

Lider pazarda da gönlümüzde de WIN

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Çalıntıyla alakası yok. biri uçak yapıyorsa öteki bisiklet mi yapacak yani?

xrhymer

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bir laf vardır.. Küçük sanatkarlar esinlenir, büyük sanatkarlar araklar. :)

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Window$ diye arıza bir sistem yokken daha dünya üzerinde, MacOS ve AmigaDOS gibi grafik arayüze sahip ve fare ile kullanıcı girdisi sağlayan sistemler vardı piyasada. Dolayısıyla, window$un oradan buradan kaz yolar gibi birşeyler çalıp çırpması pekte şaşılacak bir durum değildir. Window$un ticari başarısı elbette takdir edilecek türdendir. Ama hepsi bu.

xrhymer

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ayrıca arayüzü MAC yaptı diye Windows siyah ekranda mı kalsın? Bu çalmak değildir. Bu teknolojik gelişmelerin hepsi kulanıcı için. Son kullanıcının ne kolayına geliyorsa onu yapmaları lazım zaten ki yapıyorlarda. Aynı şekilde Linux'da öyle.

Dehcik*

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Rambo nedir microsoftla alıp veremediğin sana ne yaptı.

Biraz mantıklı düşün be, sen rakibindeki yenilikleri kendine kazandırmıcak mısın?

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bir laf vardır.. Küçük sanatkarlar esinlenir, büyük sanatkarlar araklar. :)

Good artists copy; great artists steal.ingilizcesi de bu benim yasam sitilim ben bu sözü şöyle yorumluyorum.Normal bir sirket kucuk srkette gordugu bir seyi alir kendi kullanir sonra kendi bulmus gibi gosterir herkezde oyle sanar ama buyuk sirketler o bulunan seyi alır nasıl daha iyi bir hale getirilir nasıl kullanıslı olur ona gore kendileri tasarlar bu da teknolojinin gelismesini saglar.Ben bu sozu cok seviyorum.

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
yorumlarınızın hepsini okudum

ben yokken bayağı bu konu ile ilgilenmişsiniz

yalnız bana karşı hiç bir şekilde suçlama yada ya sen kimsin de bu tür meselelere konu açıyorsun gibisinden yorumlar yapmayın

ben microsoft u ve windows u sevmiyorum çünkü bi kere şirketin kökü haksızlık üzerine

adamın biri bişey icad ediyor bir başkası gelip onu hiç para vermeden sahipleniyor

bu düpedüz hak yemektir haksızlıktır tüyü bitmedik yetimin hakkını yemektir ister müslüman olsun ister başka dinden

ayrıca orjinal bi windows kullanmak için ortalama 250 400 tl arası para ödemek gerek

parasız kullanmak zaten kul hakkına giriyor

keza para ile satılan windows uyumlu programlar ve oyunlar bayağı bi masraf tutuyor

ben bi orjinal windows 7 alsam şu an en az 250 tl aldıktan sonra iş bitiyormu hayır

yanına antivirüs programı pc bakım programı oyun video converter wmp için codec falan filan oldumu sana 600 700 tl

kusura bakmayın ama ben zaten bir bilgisayarı 1000 tl ye maletmişken üstüne bide bu kadar para ödeyemem

ortalıktaki virüslerin bazılarını windows kendisi yazdırdı ki antivirüs programı yazan firmalarda kazansın

hangi firmalarla anlaştığı da zaten ilk yükledikten sonra sitesinden reklamını yapıyor (tavsiye babında)

neyse sadede gelelim işte bu ve bunun gibi onlarca sebep yüzünden windows tan nefret ediyorum

ve hatalarını da konu başlığı yapıyorumki bilmeyen insanlarımız bilgilensin

bu durum bazı arkadaşları rahatsız ediyorsa onlarda kusura bakmasın artık

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
ayrıca orjinal bi windows kullanmak için ortalama 250 400 tl arası para ödemek gerek

ee sen mac üzerinden windowsa laf atıyorsun birde windows pahalı diyorsun macin fiyatından bir habersin heralde.. sadece macde olsaydı dediklerin babanın yıllık maaşıyla bile alamazdın 1 tane mac sistemi :lol:

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
İyi de konunun Linux bölümüyle alakası ne?!

konuyu linux bölümüne açtım çünkü forumda windows bölümü diye biyer yok

sadece işletim sistemleri ve windows 7 var bide linux

ayrıca konuyu yanlış yere açtıysam eğer mod lar değiştirir

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
sadece işletim sistemleri ve windows 7 var bide linux
windows ile mac'in olduğu linuxun olmadığı bir konuyu işletim sistemleri bölümü yerine linux bölümüne açman birde yanlış yere açtıysam demen :D
söylermisin windows ve Mac ile ilgili bir konunun linux ile yakından uzaktan ilgisi var mı :D

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
ee sen mac üzerinden windowsa laf atıyorsun birde windows pahalı diyorsun macin fiyatından bir habersin heralde.. sadece macde olsaydı dediklerin babanın yıllık maaşıyla bile alamazdın 1 tane mac sistemi :lol:

ben bunu sadece windowsun ne kadar para göz olduğunu göstermek amacı ile yazdım

---------- saat 21:03 eklendi ---------- önceki mesaj saat 21:01 eklenmişti ----------

windows ile mac'in olduğu linuxun olmadığı bir konuyu işletim sistemleri bölümü yerine linux bölümüne açman birde yanlış yere açtıysam demen :D
söylermisin windows ile Mac ile ilgili bir konunun linux ile yakından uzaktan ilgisi var mı :D

be bunu bilmeden yapmadım bilerek ve isteyerek yaptım

başka:angry:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
@ramboberk, bilerek ve isteyerek yanlış yere konu açamazsın!

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Çalmışsa çalmış. Önemli olan benim kullanım kolaylığım.

anfy

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Ahh şu fanlar ahhh.

Konu başlığını görünce yıllardır süren tartışmaya acaba yeni bir katkı mı ekleniyor demiştim ama gördüm ki körü körüne bir yerlerden okuduklarını yazan bir kişinin mesajı çıktı.

Konu ile ilgili olarakta eğer Microsoft çalmış, Apple çalmış diye olaya yaklaşırsak hiçbir yere varamayız. Örnek olarak şu anki tüm cep telefonlarını çalıntı kabul ederiz çünkü ilk yapılan cep telefonun üzerine bir şeyler eklemişler sadece; formu ufaltılmış yazılımı geliştirilmiş ama adı cep telefonu :) Bu olayda da bir firma bir yenilik yapmış ötekide bu yeniliği geliştirerek kendi sistemini yaratmış. Sonuçta hepsi birbirinden örnek alarak yapıyor. Birbirlerinden esinlenecek ki (yada bazılarının dediği gibi çalacaklar) biz kullanıcılar sürekli yeni ve gelişmiş sistemler görelim.

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
gelişim konusuna bişey dediğim yok

sorun ilk olarak yani başlangıçta kuruluşun bi kere alıntı değil çalıntı olarak başlaması

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
sorun ilk olarak yani başlangıçta kuruluşun bi kere alıntı değil çalıntı olarak başlaması
bu sorun seni niye geriyo anlamıyorum ki :D hadi apple da çalışıyorum desen anlıcam

ama bu konuda hukuk bile birşey yapamıyor çünkü tamamiyle çalıntı değil esinlenme.
çalıntı olsaydı apple çokdan microsofta dava açıp paraları toplamışdı..

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Bu çok eski bir konu, bizi çokta ilgilendiren bir konu yok ortada...

Vakit kaybetmeye değecek bir konu değil...

anfy

Doçent
Reaksiyon puanı
4
İlla fanlık yapacam diyon bende cevap vermiyom diyom ama dayanamıyorum :)

Baştan çalmış olsada sonuç olarak ortaya güzel bir şey çıkarmış o günün şartlarına göre. Şu an öve öve bitirlmeyen KDE ve GNOME çok mu özgün olarak başladılar sence. Biri Mac biri Windowsa benziyordu başta ( gerçeği hala benziyolar). Ama geldikleri noktaya bak başlı başlına bir oluşum oldular.

Sonuç birileri senin gibi Kde çalıntı Gnome çalıntı hatta linux çalıntı deseydi şu an FANı olduğun Linux bu seviyelerde olmazdı.

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
esinlenme olsaydı piyasada bu esinlenme olarak bilinirdi

ama esinlenme değil çalma

apple neden hakkını aramamış bilmiyorum o onun sorunu

bizim sorunumuz ise böyle bi şirketin mallarına para verip kullanmak

---------- saat 21:41 eklendi ---------- önceki mesaj saat 21:38 eklenmişti ----------

İlla fanlık yapacam diyon bende cevap vermiyom diyom ama dayanamıyorum :)

Baştan çalmış olsada sonuç olarak ortaya güzel bir şey çıkarmış o günün şartlarına göre. Şu an öve öve bitirlmeyen KDE ve GNOME çok mu özgün olarak başladılar sence. Biri Mac biri Windowsa benziyordu başta ( gerçeği hala benziyolar). Ama geldikleri noktaya bak başlı başlına bir oluşum oldular.

Sonuç birileri senin gibi Kde çalıntı Gnome çalıntı hatta linux çalıntı deseydi şu an FANı olduğun Linux bu seviyelerde olmazdı.

kde nin windows a benzerliği sadece windows kullanan ların kullanmakta zorlanmamaları için

ayrıca windows un mac den çaldığı şeyler tamamen kod olayıdır

mac in geliştirdiği sistemin kodlarını çalarak windows u yapmıştır sayın bay bill gates

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237

Bence konuyu gereksiz olarak uzatmanın anlamı yok, ortada çalınan edilen birşey yok...

Başlıkta yazıldığı gibi iddaa, emin olun biri birinden birşey çaldığı zaman çok büyük tazminatla bu paraları birbirlerinden tahsil ediyorlar. Boşuna kraldan çok kral olmayın.

Bu anlamsız taraftarlığa bir son verin, yoksa daha çok konu kapanmak zorunda kalacak...

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147

1.si piyasada zaten esinlenme olarak biliniyor sdn de açılan konuda da Microsoft'un Apple'dan esindikleri başlığı yazıyor.

2.si esinlenme. birkaç kişi çalıntı diyor diye çalıntı olmaz.

3.sü çalıntı olsaydı apple hakkını arardı merak etme. firmalar en dandik şeylerden bile birbirlerine dava açarken böyle birşey olupda apple'in dava açmaması komik olurdu.

4.sü apple kullananların sorunu olabilir senin sorunun değil. zaten orjinal windows kullanmıyorsun birinci., sistem olarak da linux kullanıyorsun ve windowsa sürekli laf atıyorsun vs vs.. yani senle ilgisi olmayan bir durum sırf microsoftu eleştireyim diye boş gürültü yapmaya devam edersen yaşın kaç senin gibi laflar edip çok gülerler sana.. sonra da bir daha konu açmıcam kapatın bunu dersin ama tabii ki dediğinin arkasında durmazsın yarım saat sonra tekrar boş konu açarsın..

anfy

Doçent
Reaksiyon puanı
4
mac in geliştirdiği sistemin kodlarını çalarak windows u yapmıştır sayın bay bill gates

Çalarken yanında mıydın yada video kaydı mı var? :blink:

Bırak artık Bill amcanın peşini adam artık parayı wc kağıdı olarak kullanıyor sen hala şunu çaldı bunu çaldı diyon :) Ortada bir windows gerçeği var kodların %100 ü bile çalıntı olsa dünyanın %90'ı kullanıyor. Bu saatten sonrada böyle sözlerle değil Linux gibi iş yaparak Windowsun tahtı sallanabilir.

Ayrıca bir tavsiye kişisel garezin için forumu meşgul etme bence.

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
1.si piyasada zaten esinlenme olarak biliniyor sdn de açılan konuda da Microsoft'un Apple'dan esindikleri başlığı yazıyor.

2.si esinlenme. birkaç kişi çalıntı diyor diye çalıntı olmaz.

3.sü çalıntı olsaydı apple hakkını arardı merak etme. firmalar en dandik şeylerden bile birbirlerine dava açarken böyle birşey olupda apple'in dava açmaması komik olurdu.

4.sü apple kullananların sorunu olabilir senin sorunun değil. zaten orjinal windows kullanmıyorsun birinci., sistem olarak da linux kullanıyorsun ve windowsa sürekli laf atıyorsun vs vs..

sayı saymana gerek yok

windows um orjinal değil doğru ama onu sırf bazı vatandaşlar memnun olsun diye tutuyorum yoksa çoktan kırmıştım cd lerini