Windows Longhorn'u bilen var mı

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Sadece sayılı Türkün denemiş olduğunun sandığım Vistadan önce yayınlanmamış Longhorn diye bir sürümü var ki 2008 yılına kadar fanlar tarafından unofficial olarak geliştirilmeye devam edildi, Win7 Betası çıkınca pes ettiler:D
Görüntüsü Win7'ye falan 10 basarmış daha sonra bırakıp Vista'ya başlamışlar, zaten XP ile Vista arasındaki uzun sürenin temel nedeni, Hani WinFS falan geliyor deniyordu ya işte hep Longhorn'daymış onlar vazgeçilince hepsinden vazgeçilmiş
Daha sonra yeni bir Server sürümüne Longhorn ismini vermişler, benim bahsettiğim o değil
Buyrun fanların en son geliştirdiği 4074 sürümünden görüntüler ki 7600'den daha şık bence

longhorn-reloaded.jpg

LH_Comept_4___Air_by_PAP3RCLIPS.jpg

longhornlive1.jpg

Not: Şimdilerde Longhorn'un bu teması Win7 ve Vista için geliştiriliyormuş yine fanlar tarafından

Longhorn_Air7_beta_by_alkhan.jpg

Longhorn_7Air_by_giannisgx89.jpg

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
İlk çıkan betalarını deneme şansın olmuştu :)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Ben biliyorum denedim de çok güzeldi iptal olmasının sebebi ise Apple ın şeref...liği İkisi birbirinin patentini ihlal etti.Ne yazıkki MS ihlal ettiği patentide Longhorn a uygulayınca iptal oldu.Ama Apple ın ihlal ettiği madde hala duruyor yarın detaylı bir şekilde anlatağım.

Longhorn eğer çıksaydı Linux ve MAC olmayacaktı bunu kesinlikle söyleyebilirim mükemmel bir sistemdi birde soru sormak istiyorum acaba hala Longhorn u kullanabilir miyiz?

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Halen kullanma şansımız var mı?

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
siz Longhorn Transformation paketli Xp kullanmış olmayasınız?
Yok hocam nerde, fanlar desteği taa geçen yıl çekti
sitesi şu(yakında kapanır sanırım)
http://www.windowslonghornstuff.com/

güncelleme: bu arada o kadar abartmayın
fanların desteği sayesinde bu kadar güzeldi
burada bir noktaya dikkat çekmek isterim, windows açık kaynak kodlu olsa da fanlar destek verebilse daha güzel olmaz mıydı?

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
o videodaki fan desteği olmayan orjinal longhorn
o ne ki? bendeki çooook daha güzeldi:D
buradan da benim dediklerim doğru olduğu anlaşılıyor
bu arada video 2007 yılının dikkatinizi çekerim

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Boynuzlu windows adını vermiştim buna :D

Güzeldi ve ALMİ nin dediği gibi patent yüzünden harcandı caaanım sistem :)

Norrick

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İndirme linki verebilicek olan var mı?

Birde donanım ve program yüklemelerinde bir sorunla karşılaşırmıyız kurduğumuzu düşünürsek?

watchers

Doçent
Reaksiyon puanı
9
bu sistemi benimde deme şansım olmuştu güzeldi evet ama tarihte yerini aldı

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
bende denemistim yazik oldu su anki windows 7 den daha farkliydi

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Ben denemek istemiştim ama sistem dili yüzünden bir türlü kurulum bir yerden sonra kabul etmiyordu ben de pes etmiştim :( bir de longhorn galiba o sistemin kod adıydı yani piyasaya çıksaydı ismi başka olacaktı...

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Windows Longhorn'u bilmeyen var mı? diye soracaktın herhalde ? :D

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Ben biliyorum denedim de çok güzeldi iptal olmasının sebebi ise Apple ın şeref...liği İkisi birbirinin patentini ihlal etti.Ne yazıkki MS ihlal ettiği patentide Longhorn a uygulayınca iptal oldu.Ama Apple ın ihlal ettiği madde hala duruyor yarın detaylı bir şekilde anlatağım.

Longhorn eğer çıksaydı Linux ve MAC olmayacaktı bunu kesinlikle söyleyebilirim mükemmel bir sistemdi birde soru sormak istiyorum acaba hala Longhorn u kullanabilir miyiz?

MacOSX zaten bitmiş ancak linux daha yeni yeni rakipcik olmaya başladı..:devil2::devil2:

Çok ağır bir iddia yazını sabırsızlıkla bekliyorum...

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ne beklemiştik be Longhorn'u :D

bi de bi baktık Vista filan. bu ne lan dediydik. acaba adını mı değiştirdiler filan.
sonradan öğrendik ki iptal edilmiş.

ama XP'ye de temaları çıkmıştı bunun bol bol :)
onları kullanmadık değil :D

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
ilk betasını denemiştim ama bu kadar görsel değildi 64 mb ekran kartım vardı nvidia :D

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
1 hafta kullanmıştım sonra sessiz görüntüsüz bi pc olmustu geri xp ye dönüş yapmak zorunda kalmıştım :D

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
amma kişi kullanmış bee
inanın başka foruma açsam o ne derlerdi
demek o sayılı insanlar hep buradaymış:D

patlicanmusakka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Alakası yok! longhorn windows vista nın betasıdır. Delinin biri yalan söylemiş sonra kendi söylediği yalana inanmış sizinki de o misal.

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Alakası yok! longhorn windows vista nın betasıdır. Delinin biri yalan söylemiş sonra kendi söylediği yalana inanmış sizinki de o misal.

Sonuçta longhorn adı altında bi işletim sistemi çıktı vistadan önce beta veya değil adı longhorn olarak tarihe geçti :flowers:

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
longhorn çıkmadı
yayınlanmadı
iptal edildi
başına bela oldu diyen arkadaşı da anlamadım zaten
o birşey değil de şu uyduruk konuya gösterdiğiniz hassasiyetin yarısını da Linux'e gösterseydiniz daha çok şey öğrenirdiniz.(konuyu açan da benim:D)

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
O zamanlar longhorn adı olarak geçen ve indirdigim ilk resimlerdeki gibi gözüken bir işletim sistemi vardı belkide vista nın ilk aşamasıydı ama indirip kullanmıştım yabancı bi torrent sitesinden :D

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
longhorn ve vista arasında çok uzun bir dönem var

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Ben size başka bir şey anlatıyım patent olayına girersek forumda çatışma başlar:D

Microsoft Windows Longhorn tabi Longhorn kod ad ileride tabikide Vista olabilirdi.Ancak Windows Longhorn resmi çıkan Vista ile aynı değil tamamen farklı.Çünkü altyapılarıda farklı biliyorsunuz Windows 7 Vista nın altyapısı ile geliştirildi.Longhorn ise XP altyapısı ile geliştiriliyordu hatta Alpha 5748 sürümünde(benim kullandığım sürüm) XP teması Luna bile vardı:D Ancak patent dışında zaten iptal edilecekti çünkü Microsoft XP altyapısının yaşlandığını problem çıkardığını düşünüyordu veeee Longhorn sıfırlandı tekrar yazılmaya başlandı.Tekrar yazılma işleminde XP altyapısı kullanılmadı Server 2003 altyapısı kullanıldı tabi bunla beraber Vistanın çıkması gecikti PC satışları neredeyse durdu.Dell gibi büyük şirketler MS ye baskı yaptı.MS de Vistanın çıkışını hızlandırdı.Ve 2006 da RTM tamamlandı ancak aslında bu RTM en fazla beta olabilirdi çünkü stabilite bana göre sıfırdı.Performans yerlerdeydi.MS tabikide devam ettirmek istedi ancak PC üreticilerinin basklılarına dayanamayıp 2006 çıkan sürümü piyasa 1 yıl sonra 2007 sürdü ancak yeteri kadar test edilememişti:D

Vistanın şuanki durumu nasıl derseniz 2. Servis Paketi sayesinde bana göre Windows 7 ile arasında fark yok :D

Bu da gösteriyor ki MS Vista yı yeteri kadar test edebilme imkanı bulmadı

Ve sorumu tekrar ediyorum Longhorn u betasıda olabilirdi hala kullanma imkanımız var mı çok özledim Longhorn u

454furkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ilk kadıköyden aldığımda bilgisayara kurmuştum o obynuzlu saati hiç unutmam zaten daha sonra cd kalemim olmadığı için kurşun kalemle üzerine loghorn yazmıştım ve daha sonra baktım ki cd yi de kazımışım :) aynı gün gidip bir tane daha almıştım :D

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Windows Vista kişisel bilgisayarlar için geliştirilen Microsoft Windows işletim sistemleri ailesinin sürüm olarak altıncı üyesidir. 22 Temmuz 2005'te gerçek adı duyurulmadan önce Longhorn kod adıyla tanınıyordu. Windows Vista, 30 Ocak 2007'de dünya çapında piyasaya sürülmüştür. Microsoft Türkiye, 24 Ocak 2007 tarihindeki tanıtımıyla Vista'nın resmî lansmanını yapan ilk Microsoft şubesi olmuştur.

Arkadaşlar vista nın alpha aşamalarının ismi longhorn'du , aslında longhorn şu anda kullandıgımız vista ama geliştirlmekte oldugu için o zamanlar xp ye benziyordu daha çok ...

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
bu bilgiyi nereden aldıysan yanlış
longhorn piyasaya çıkarılmayan diğer neptun ve bir tane daha vardı onlarla birlikte 3 tane çıkarılmayan windows sürümü var

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Arkadaşlar Longhorn evet Alpha idi.Yani olmak zorunda.Benim dedğim Longhorn o benim bahsettğim iptal edilenin adı Vista olabilirdi ancak şimdiki Vista ile alakası yok
Dedğim gibi Vista Server 2003 tabanlı,Longhorn ise XP tabanlı anlatmak istedğim bu
Yani Vista ile Longhorn un birbiriyle ilişkisi yok tamamen farklı sistemler

Windows Vista kişisel bilgisayarlar için geliştirilen Microsoft Windows işletim sistemleri ailesinin sürüm olarak altıncı üyesidir. 22 Temmuz 2005'te gerçek adı duyurulmadan önce Longhorn kod adıyla tanınıyordu. Windows Vista, 30 Ocak 2007'de dünya çapında piyasaya sürülmüştür. Microsoft Türkiye, 24 Ocak 2007 tarihindeki tanıtımıyla Vista'nın resmî lansmanını yapan ilk Microsoft şubesi olmuştur.

Arkadaşlar vista nın alpha aşamalarının ismi longhorn'du , aslında longhorn şu anda kullandıgımız vista ama geliştirlmekte oldugu için o zamanlar xp ye benziyordu daha çok ...

bu bilgiyi nereden aldıysan yanlış
longhorn piyasaya çıkarılmayan diğer neptun ve bir tane daha vardı onlarla birlikte 3 tane çıkarılmayan windows sürümü var
realmanager haklı.Wolker haksız.
Wolker komiksin sadece komik sen o blilgiyi Vikipedi den aldın isterse herkes o bilgiyi değiştirebilir Vikipedi den alman sadece komiklik