Windows Longhorn'u bilen var mı

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ben kullanmadım o sıralar 98 kullanıyordum ve yeni yeni linaks :D

physco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
longhorn vistanın kod adıydı

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
haberim yoktu paylaşım güzel olmuş :D

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
kesinlikle doğru cevap bu. fakat küçük bir karıştırmada var. vista yani kod adıyla longhorn geliştirilirken yeni bir çekirdek yapısı üzerinde çalışılıyordu. fakat asıl çalışılan konu shell'di. shell'i tamamladılar fakat çekirdek yetişmedi bu sebepten vista adında xp üzerine yeni shell ile yayınlandı.

bu tamamlanamayan çekirdek windows 7 de hayata geçirildi. bu küçük de olsa performans artışının sebebi de budur zaten.

buna ufak bir kanıt olarak vistada xp programlarının, bazı driverlarının sorunsuz çalışması ama windows 7 de sanal pc gerektirmesi gösterilebilinir.

konuyu açan arkadaşın paylaştıkları güzel temalar eklenmiş windows 7'den başka birşey değil.

özetle windows 7 nihayet tamamlanmış longhorn projesidir. vista longhorn'un kabuk kısmını gördüğümüz bir ara sistemdi.

sarsıntı

Doçent
Reaksiyon puanı
3
O zaman durum şu mu? Longhorn, Server 2003'ten sonra Vista'dan önce çıkarılmaya hazırlanan bir işletim sistemiydi ama n'olduysa hiç piyasaya sürülmedi ve Vista'nın kod adı oldu. Bunda anlaşalım tatsızlık olmasın:D Benim bildiğim kadarıyla Longhorn, Vista'nın kod adıydı.
Bi de şu var Vikipedi'ye çok güvenmemek lâzım. Meselâ Wİndows 7'nin kod adı yine Windows 7 idi ama Vikipedi'de Viyana ya da Blackbomb yazıyor.

cyberfalcon

Asistan
Reaksiyon puanı
0

http://en.wikipedia.org/wiki/Longhorn

Türkçe ve İngilizce sitesi farklı teller çalıyor :D

Orada yazılanların tamamını aktarmamışsın, bak onun hemen altında ne yazıyor.

İngilizcesini tam anlayamadım ama vikinin türkçesiyle ingilizcesi arasında çok farklı şeyler yazmıyor gibi geldi.

Benim anladığım Vista, Longhorn kod adıyla önce XP kodları üzerine geliştirilmeye başlandı daha sonra XPnin bazı yetersizlikleri görülünce Server 2003 taban alınarak ama yine Longhorn kod adıyla yeniden geliştirilmeye başlandı.

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Ve sorumu tekrar ediyorum Longhorn u betasıda olabilirdi hala kullanma imkanımız var mı çok özledim Longhorn u

Evet. Kullanma imkanımız varmı varsa linkini burada paylaşabilirmisiniz ?

(beta olduğu için ve proje durdurulduğu için illegal falan demeyin :hammer: )

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
fulldriver xp editionlar gibi biri fulldriverlı güncellemeli ve programlı bir longhorn toplayıp eklese ya: )))

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
kesinlikle doğru cevap bu. fakat küçük bir karıştırmada var. vista yani kod adıyla longhorn geliştirilirken yeni bir çekirdek yapısı üzerinde çalışılıyordu. fakat asıl çalışılan konu shell'di. shell'i tamamladılar fakat çekirdek yetişmedi bu sebepten vista adında xp üzerine yeni shell ile yayınlandı.

bu tamamlanamayan çekirdek windows 7 de hayata geçirildi. bu küçük de olsa performans artışının sebebi de budur zaten.

buna ufak bir kanıt olarak vistada xp programlarının, bazı driverlarının sorunsuz çalışması ama windows 7 de sanal pc gerektirmesi gösterilebilinir.

konuyu açan arkadaşın paylaştıkları güzel temalar eklenmiş windows 7'den başka birşey değil.

özetle windows 7 nihayet tamamlanmış longhorn projesidir. vista longhorn'un kabuk kısmını gördüğümüz bir ara sistemdi.
Yanlış yanlış yanlış Vista iki kere yazıldı benim anlattığım ilk yazılan bu ilk yazılan sadece XP ye benzetebilirdiniz.Ancak bu iptal edildi.İkinci kere yazıldığında işte karşında gerçek Vista ama tekrarlıyorum.Longhornu Vista ya benzetmeyiniz.Yoksa aramızda kavga çıkar:D
Al birini vur ötekine benim önceki sayfalardiki yazımı okuyunuz.

Vista iki kere yazıldı.Benim anlattığım ilk yazılan işte Vista ya benzemeyen bu idi.Ama iptal edildi.İkinci yazılan ise bildğin Vista :D
http://www.youtube.com/watch?v=J3AwI1mKrLs

http://en.wikipedia.org/wiki/Longhorn

Türkçe ve İngilizce sitesi farklı teller çalıyor :D
Doğru.İngilizce sayfası doğru

En yakın zamanda kurp ekran görüntülerini paylaşacağım

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
dikkatimi çeken birşey var...
konu windows işletim sistemleri olunca win7nin çıkmış olduğu şu günlerde dahi lafdönmüş dolaşmış longhorna gelmiş...longhornu kullandım xpnin üstüne devrim gibiydi devam etmedi,vista çıkınca ise hayallerim yıkıldı herkes gibi...

bence longhorn windows serisinin ulaşılamayan kızıl elması olmuş...
windows7çıktı...ne longhornu dersem kabalık etmiş olmam umarım...
daha iyiye gideceğine hayalkırıklığının ürünü bu longhorn olayı bence...
ama eliminde altında olmuş olmasını isterim arşivimde....

ama ben opensuse linux kullanıyorum...3güne 11.2 sürümü vs çıkıyor...bedava...
ve de hiç duymadım linux cephesinde "abi bir suse10 vardı süperdi bulalım kullanalım..."diye...yada benzer bi söz...çünkü her yeni gelen eskiyi silip kalpleri tekrar tekrar fethediyor...
http://www.youtube.com/watch?v=WWLA5Fw5gAY
http://www.youtube.com/watch?v=Rhg7dkMtD9g
bu iki videoyu incelerseniz anlarsınız...
eski birşeyi aramıyorum,yenisi çıkacak diye heyecanla planlar yaparak bekliyorum...
ve hiçde hayal kırıklıgına uğramıyorum...

bir linux fanı dadandı demeyin lütfen:)
oyun içinse halen ve tabiki XP prof.(lisanslı)
ve elimin altında birde longhorn olsun...eski günleri yad ederim...gerçekten çok hoş sistemdi...

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
ben eski günleri yad etmek için aşmıştım konu nerelere geldi:D

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
gelmiş birisi yine alakasız bir şekilde ilnux diyor suse diyor hey Allahım ya arkadaşım windows longhorn konuşuluyor burda araya linux minux videolarını neden sokuşturuyorsunuz

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
koyarsa koysun arkadaşım
sana ne
yaran mı var da gocunuyorsun

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60