Windows Live Messenger 2009'da Registry Ayarı ile Çoklu Pencere Açma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Adım Adım Çoklu MSN Penceresi Açma İşlemleri

1-Başlat > Çalıştır > “regedit” yazıp, Tamam diyoruz. (Başlat’ta Çalıştır seçeneği yok ise, klavyeden Windows Logosu+R tuşlarına basınız.)

2-Karşımıza gelen soldaki klasör yapısından “HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows Live\Messenger” yoluna gidiyoruz.

3-Messenger klasörünü seçip, sağ taraftaki alana sağ tıklayarak “Yeni>DWORD” seçeneğini seçiyoruz. (32 bit, 64 bit seçeneği uygulamanıza ve işletim sisteminize göre değişebilir.)

4-Yeni Dword kayıtının adını “Multipleinstances” yapıyoruz ve değerine de “1″ yazıyoruz. (Taban ‘Onaltılık’ seçili kalsın.)

Artık Messenger pencereniz açıkken, yeni bir tane daha açabilirsiniz. (Yeniden başlatma veya MSN kapatma gerekmez.)

dword-msn-2009.jpg

http://www.tiport.com/windows-live-messenger-2009da-registry-ayari-ile-coklu-pencere-acma-711.html

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Teşekkürler..:)

thepisode

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
tam anlıyamadım üstad çoklu msn gibi birşeymi bu?

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
pratik bilgi..teşekkürler

as66

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Sağolasın kardeşim çok makbule geçti:)

KnUcLeS

Asistan
Reaksiyon puanı
2
SDN de verildi. AnaSayfada çıktı hatta.

venselos

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sağolasın hoca. Hazır konuyu açmışken bir iki soru sorayım kabul buyurursan.

1) Msn 2009'da görüntülü konuşma yapamıyorum.
2) Msn yükleme sayfasına giremiyorum, girsem bile download işlemini yapamıyorum explorer hata veriyor. PC de vista home premium yüklü acaba bağlantı ayarlarında mı problem var yardımcı olursan sevinirim. Teşekkürler.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
1 ) Görüntülü konuşma yapılamıyor vs. diyorsa aşağıdaki çözümü kullanabilirsin ;

C:\Program Files\Windows Live\Messenger klasörüne gidin ve msnmsgr.exe dosyasını seçin, CTRL + C tuşlarına basın ardından CTRL + V tuşlarına basın. Kopyası msnmsgr.exe adında yeni bir dosya oluşacak. Bu dosyayı seçin ve F2 tuşuna basarak dosyayı "msnmsgr2.exe" olarak yeniden adlandırın. Not: Varsayılan olarak Windows XP'de dosya uzantıları görünmemektedir. Dosya adı sizde "msnmsgr.exe" yerine "msnmsgr" olarak görünüyorsa oluşturacağınız yeni dosyanın tam adı "msnmsgr2" olmalıdır.

fix01.png

Windows her açıldığında Windows Live Messenger 2009, msnmsgr.exe ile başlar. Web kamerası sorununu çözen msnmsgr2.exe ile başlaması için Başlat > Çalıştır > regedit yazıp enter'layın.
Sol taraftan tıklayarak aşağıdaki anahtar adına gelin:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

Sağ taraftaki listede yer alan "MsnMsgr" verisine çift tıklayın ve msnmsgr.exe'yi, msnmsgr2.exe olarak değiştirin ve "Tamam" tuşuna basın.

fix02.png

Eğer Windows Live Messenger'ı kısayolundan başlatıyorsanız kısayoluna sağ tıklayın ve Özellikler'e girin, Hedef bölümündeki msnmsgr.exe dosyasının adını msnmsgr2.exe olarak değiştirin.

Daha pratik ya da resmi bir çözüm gelene kadar Windows Live Messenger 2009'da görüntülü ve sesli aramalarda problem yaşayanlar bu çözümü kullanabilirler.

2) Microsoft - MSN
Messenger - Windows Live

girmesi lazım buralara ...

venselos

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Çoookk çok teşekkürler anlatılanları deneyeceğim.

dur2dkdinle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şu anda benim bilgisayarımda bu ayar var.Çok teşekkürler paylaştığın için.

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
64bit kullananlar o yolu bulamayacaktir bu yola girip eklentiyi ayni sekilde buraya yaparsaniz calisacaktir. bu arada ne olursa olsun dword 32bit olarak ekleyin dword64bit olarak kabul etmiyor msn.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows Live\Messenger

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...