Windows lisans anahtarı

michikaan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Yakın zamanda freedos laptop siparişi verdim. Pc den aşırı anlamıyorum ama videolardan nasıl windows 10 yüklemem gerektiğini anladım ama windows lisans anahtarım yok. Windows lisans anahtarını microsoft'tan mı almalıyım yoksa daha mantıklı bir yok var mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

yol var mı*

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
Yakın zamanda freedos laptop siparişi verdim. Pc den aşırı anlamıyorum ama videolardan nasıl windows 10 yüklemem gerektiğini anladım ama windows lisans anahtarım yok. Windows lisans anahtarını microsoft'tan mı almalıyım yoksa daha mantıklı bir yok var mı?

yol var mı*
microsofttan veya hepsiburada trendyol gibi bilindik yerlerden alabilirsiniz ama almadan da kullanabilirsiniz

madSlowly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,759

yol var mı*
Almayarak kullanırsınız sağda windows etkinleştirilmedi yazısı kalır ve windowsun diğer faydalarından faydalanamazsınız (Grafiksel Kısıtlama)

NickChicken

Profesör
Reaksiyon puanı
2,594

ApRa~

Asistan
Reaksiyon puanı
94
  • 30 kullandıktan sonra, lisanssız kullanırsanız bazı özelliklerini kullanamazsınız ve sağ tarafta etkinleştirme yazısı belirir.
  • Orijinal sitesinden alırsanız yüksek tutarlar ödersiniz, bu yönden OEM key alıp kullanabilirsiniz. 30-50 TL arasında bulabilirsiniz bunu öneririm.
  • Crack yöntemi ile yapabilirsiniz fakat bu programları önermem, arka planda ne kurduklarını bilemezsiniz bu da sistemsel bir zafiyet verebilir.
Sürekli Windows kullanan biri Linux'u ha diyince kullanamaz, istediklerini sağlayamadığı zaman bir uğraş içinde dönmesine gerek yok.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,431
Sürekli Windows kullanan biri Linux'u ha diyince kullanamaz, istediklerini sağlayamadığı zaman bir uğraş içinde dönmesine gerek yok.
Kesin öyledir. Son kullanıcılar için geliştirilmiş dağıtımlar ne güne duruyor zaten değil mi? (!) GNU/Linux dağıtımları kullanılabilir, illaha ki Windows kullanmak gibi bir takıntınız varsa Microsoft'un sitesinden lisans anahtarı satın alabilirsiniz.

Furkanbg26

Doçent
Reaksiyon puanı
307

yol var mı*
Lisansı satın alabilir,Windowsu Crackleyebilir(önermiyorum) veya o şekilde kullanabilirsiniz

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,431
linux nasıl kurabilirim (bilg freedos)
Bu rehber sizin işinizi görebilir.

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,328
20 liralık lisanslarla crack arasında hiçbir fark olmadığının bilincinde olun. Orjinal istiyorsanız Microsofttan edinin.

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
Mantıklı olan orijinal windows almaktır. Microsoftun kendi sitesi üstünden online olarak veya bilindik teknoloji mağazalarından kutulu bir şekilde alabilirsiniz. İnternette 50tl civarlarına kod verdiğini söyleyen yerler var ancak benim hiçbir zaman mantığıma sığmıyor böyle şeyler. Eğer iyi, yüksek bütçeli bir bilgisayar aldıysanız direkt orijinal lisans alın derim ben. Ha bütçeniz çok kısıtlıdır, aldığınız bilgisayar idare etmek için alınmış bir şeydir ve bilgisayarda önemli dokümanlar bulundurmayacaksanız, banka hesaplarınıza vs girmeyecekseniz 50tl civarına satan sitelerden almak normal karşılanabilir. Ancak benim şahsi görüşüm direkt orijinalini almaktır. Biraz pahalı maalesef ancak yapacak bir şey yok. Ucuz olan ne kaldı ki :D