Windows Kurtarma Hatası

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,935
@lordare hocam sorunu çözdüm. Öncelikle sorunun sebebini açıklayayım:

Biliyorsunuz ki laptopta SSD'yi HDD yerine, HDD'yi de DVD yerine takıyoruz. Fakat burada şöyle bir problem var. Biz Windows'u SSD'ye kurarken aslında tam olarak kurmuyoruz. Neden diyecek olursanız da Windows'un kurtarma bölümleri SSD'de değil HDD'de yer alıyor. Bu da sistemde karasızlığa neden oluyor. Bundan ötürü 0xc000000e hatası alıyoruz.

Nasıl çözeriz?

Çözüm basit. Windows'u kurarken HDD'yi çıkarıyoruz. Sadece SSD kalıyor. Bu şekilde kurtarma bölümü EFI vb. SSD'ye kuruluyor. Bu şekilde sorunu çözüyoruz.

Peki Hard Disk'i bilgisayara geri takabilir miyim?

Evet, formattan sonra HDD'yi takabilirsiniz. Ancak şunu unutmamanız lazım: HDD'deki veriler kaybolacak. Bunun için öncelikle yedek almayı unutmayın. HDD'yi takınca sistem HDD'yi Bu Bilgisayarım kısmında göstermeyecek. Bunu şöyle çözeriz: Arama kutusu> Bilgisayar yönetimi> Disk yönetimi. Bu ekranda sorunlu olan diskin üstüne gelip sağ tıklıyoruz. Akabinde ''Temel Diske Dönüştür'' seçeneğine tıklıyoruz. Gelen seçeneklere sürekli ileri diyoruz ve artık HDD sorunumuz da çözüldü.
Ben milyon tane yöntem deneyip ne şekilde çözdüğümü bilmedem bir şekilde çözmüştüm :D
HDD'yi çıkararak sorunu çözmene sevindim dostum. Bu değerli bilgi için de ayrıca teşekkür ederim

612290

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Ben milyon tane yöntem deneyip ne şekilde çözdüğümü bilmedem bir şekilde çözmüştüm :D
HDD'yi çıkararak sorunu çözmene sevindim dostum. Bu değerli bilgi için de ayrıca teşekkür ederim
Ben de olayı şans eseri fark ettim. Hani hata verdiği zaman BIOS'a girip geri çıkıyoruz ya, o kısımda sistem bilgisinde Hard Disk 1'i HDD olarak gösteriyordu. Halbuki Hard Disk 1'de SSD olması lazımdı. Bende sorunu oradan anlamıştım :)