Soru Windows kapat komutu ile hızlı kapanması ?

whitequest

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Yeni kasa bilgisayar topladım, kasamdan çok memnunum istediğim her şey kusursuz çalışıyor.
Aklıma takılan bir husus oldu.
Normal şartlar altında bilgisayar açık iken windows üzerinden kapat komutu gönderdiğimde bilgisayar kapanıyor yazısına düştükten sonra kapatır iken enerjisini bir anda kesiyor ve buda ses çıkarıyor. Normalde bilgisayarı tuşa basılı tutup kapatırken ki çıkan sesin aynısını çıkarıyor. Bunun bilgisayara zarar vereceğini düşünüyorum. Ya da ben mi yanlış biliyorum bilen birisi yardımcı olursa sevinirim.
Normalde yeniden başlat deyince tam kapanıp yeniden başladığı sırada böğle bir ses gelmiyor düzgünce kapanıyor açılıyor ama ne zaman kapat dersem bir anda reset tuşundan ani kapatırcasına kapanmış gibi ses geliyor.

Logithx

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,104
Yeni sistemlerde kapatma işlemi gerçekleştikten sonra çıt diye bir ses gelir normal..

tolgacem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Ses sisteemi bağlı ve ses sistemi açıksa, bir anda kapanırken hoparlörlerden de çıt diye bir ses alabilirsin. Ayrıca arkadaşların dediği gibi anakart üstündeki ya da PSU üzerindeki bobin, kondansatör gibi elemanlardan da ses gelebilir. Fakat bence senin ses sistemiyle alakalı hopalör takılıysa

whitequest

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Ses sisteemi bağlı ve ses sistemi açıksa, bir anda kapanırken hoparlörlerden de çıt diye bir ses alabilirsin. Ayrıca arkadaşların dediği gibi anakart üstündeki ya da PSU üzerindeki bobin, kondansatör gibi elemanlardan da ses gelebilir. Fakat bence senin ses sistemiyle alakalı hopalör takılıysa
sadece hdmi bağlı oda 4k tv ye aktarıyor, kasadan geldiğine eminim, kasayı dinledim. herhangi bir auido çıkışı yok başka.
psu dan ziyade anakarta yakın yerden geliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

psu :
118227_small.jpg

(MPG A850GF)MSI MPG A850GF 850W 80 PLUS GOLD GÜÇ KAYNAĞI

anakart:

1643715841853.png

MSI MB MPG X570 Gaming Edge Wifi Anakart Siyah​

Son düzenleme:

Logithx

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,104
sadece hdmi bağlı oda 4k tv ye aktarıyor, kasadan geldiğine eminim, kasayı dinledim. herhangi bir auido çıkışı yok başka.
psu dan ziyade anakarta yakın yerden geliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

psu :
118227_small.jpg

(MPG A850GF)MSI MPG A850GF 850W 80 PLUS GOLD GÜÇ KAYNAĞI

anakart:

Ekli dosyayı görüntüle 167721

MSI MB MPG X570 Gaming Edge Wifi Anakart Siyah​

Güç kaynağının içindeki röleden geliyor..

Emnn

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,939
Hocam ses gelirken video çekip atarsanız belki biraz daha yardım edebiliriz .
Ben şahsen Psudan geldiğini düşünüyorum