Windows Hosting olsa ne farkediyor Linux Hosting olsa ne fark ediyor ?

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar ben 1 yıl sonra bir web sitesi açmayı düşünüyorum şimdiden birikim yapıcam ama ben hiç host almadığım için
1. Windows Hosting nedir + ları ve - leri nelerdir.
2. Linux Hosting nedir + ları ve - leri nelerdir.

Ve bana önerdiğiniz iyi bir host ve domain sitesi ?

Teşekkürler|

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kullanacağınız yazılıma göre Win ve Lin seçmeniz gerekiyor. Sadece html uzantılı dosyalar yükleyecekseniz hangisi olduğunun önemi yok. Domain alırsanız ücretsiz host veren bir çok firma bulabilirsiniz. Domain fiyatları 20tl civarında.

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
benim bildigim kadariyla php sistemi windows makinaya kuramazsin linux gerekiyor. asp icin de windows makina gerekiyor linux olmuyor

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Verilen hizmet hosttan hosta değişiyor, kimi hostlardan aldiginiz hosting paketi php+aspx destekli oluyor, kimisi de ya asp yada php destegini tek basina sunabiliyorlar. Burda onemli olan web sitenizi hangisiyle yapacaginiz, asp ile mi php ile mi, hazir wordpress gibi icerik yonetim sistemleri kullanacagim diyorsaniz o zaman php kullanmaniz yerinde olur,

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
peki ben php kullanmak istiyorum ama makina windows o zaman windows hosting almasam düz bireysel alsam dahamı iyi olur ?

yada sisteme linux kurup php destekli linux hostingmi alsam daha iyi olur ?

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Senin kullanmis oldugun isletim sistemi ile alakali bir sey degil bu, sen bir hosting paketi satin alacaksin, yukarida yazdigim gibi php veya asp hizmeti veren hosting firmalari var, ve bu firmalarin verdigi hizmetin kalitesi var, bu kalite yapmis oldugun web sitesinin acilma hizi+yayin sektesine ugramamasi+teknik destek + cesitli hosting paketi opsiyonlari + firma guvenirliligi gibi konu basliklariyla olculur, 1. Once hangi hosting firmasi olmasi gerektigine karar ver, bu forumda hosting firmalari hakkinda bilgi bulabilecegin basliklar var. 2. Hosting firmasindan hangi paketi alacagina karar vermelisin, asp mi, php mi ondan sonra yapacagin web sitesi icin ne kadarlik bir alan gerekli buna karar vermelisin, 3.hosting paketini satin aldiktan sonra web sitesini wordpress gibi icerik yonetim sistemi ile yapacaksan, almis oldugun hosting paketini kullanman icin sana verilen control panel linkine tiklayarak gerekli veritabani ve kullanacagin icerik yonetim sistemi ihtiyaclarina gore ilgili ayarlamalari yaparsin ve web siteni olusturursun, web sitesini Dreamweaver gibi web editorleriyle kendim hazirlayacagim diyorsan kendi bilgisayarında bu web sitesini hazirlayip hosting firmasinin sana, satin aldiktan sonra vermis oldugu ftp dedigimiz file transfer protokol kullanici adi ve parolanla, filezilla gibi dosya transfer programlari ile yapmis oldugun web sitesini satin almis oldugun web alanina transfer edebilirsin, ftp destegi olan Dreamweaver gibi editorler icinden de gerekli ayarlamalari yaparak dosyalarını web alanina transfer edebilirsin. Cok genis bir konu, sadelestirerek anlatmaya calistim, umarim yardimci olmusumdur.

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
gerçekten çok yardımcı oldun teşekkür ederim

Rockco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
kullanacaın sistem ney ise onu alman gerekli php dili için linux asp için windows diye özetleyebilirim ama çoğu win sunucu php destekliyor artık şahsen kendi sunucum windows ama rahatsa wordpress kurabiliyorum