Windows Etkinleştirme Problemi

arcy701

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Ben freedos bir oyun bilgisayarı aldım(hp omen) ve araştırdıktan sonra windows 10 home oem sürüm satın alıp bu bilgisayara kurdum.korsan kullanmak istemiyorum hiçbir şeyi.Herşey güzel gidiyodu sonra dikkatimi çekti ekranın sağ altında windows etkinleştir yazıyor.ama benim pc kurulurken yazdığım windows keyini kabul etmişti .arkaplan değiştirmeye çalıştığımda bile windowsu etkinleştir diyor windows 10 home keyini durmaplay dan aldım herkes sorunsuz dedi ve ucuzdu. bilgisayarımda sürüm çalışmadıysa kısıtlanabilirmi yada bu oem sürümlere özgü normal bir durum mu?ne yapmalıyım yardım edin...

her yerde araştırdım hiç bulamadım yardım ederseniz minnettar olurum.

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
Merhaba;
Lisansı güncellemeyi deneyin. ;)

arcy701

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhaba;
Lisansı güncellemeyi deneyin. ;)

ben açıkcası lise 2ye giden bir öğrenciyim ve okadar param yok bu yüzden 50tlye oem sürüm aldım ve bu sorun var aslında sorun olup olmadığğını bile bilmiyorum daha yeni kurdum bilgisayarımı bir bilginiz varmı?

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
ben açıkcası lise 2ye giden bir öğrenciyim ve okadar param yok bu yüzden 50tlye oem sürüm aldım ve bu sorun var aslında sorun olup olmadığğını bile bilmiyorum daha yeni kurdum bilgisayarımı bir bilginiz varmı?
Söylemek istediğim aynı lisansı tekrar bilgisayara girmeniz.

arcy701

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Söylemek istediğim aynı lisansı tekrar bilgisayara girmeniz.
denedim ancak keyi kabul etti sorun devam ediyor şuanda gerçekten windows etkin değilmi bu durumda key mi hatalı oem sürümlemi alakalı ?

oguzhanq

Asistan
Reaksiyon puanı
94
bilgisayar açılırken key isteyecek oraya key girin ?

imhotep

Profesör
Reaksiyon puanı
192
ayarlarda etkinleştir diye seçenek olacak... denemedin mi.?

arcy701

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
bilgisayar açılırken key isteyecek oraya key girin ?
ben açıkken gidip keyi birdaha girdim keyi kabul ediyo ama windows etkinleştrilemedi diyo deneme sürümümü acaba ben ona korkuyoryum

ayarlarda etkinleştir diye seçenek olacak... denemedin mi.?
denedim keyi kabul etti ama birşey değişmedi
OEM lisans ile alakalı bir durumdur.
yüzde yüz eminmisiniz gerçekten tereddütlüyümde ilerde windows kısıtlamalar felan getirmese

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Ben freedos bir oyun bilgisayarı aldım(hp omen) ve araştırdıktan sonra windows 10 home oem sürüm satın alıp bu bilgisayara kurdum.korsan kullanmak istemiyorum hiçbir şeyi.Herşey güzel gidiyodu sonra dikkatimi çekti ekranın sağ altında windows etkinleştir yazıyor.ama benim pc kurulurken yazdığım windows keyini kabul etmişti .arkaplan değiştirmeye çalıştığımda bile windowsu etkinleştir diyor windows 10 home keyini durmaplay dan aldım herkes sorunsuz dedi ve ucuzdu. bilgisayarımda sürüm çalışmadıysa kısıtlanabilirmi yada bu oem sürümlere özgü normal bir durum mu?ne yapmalıyım yardım edin...

her yerde araştırdım hiç bulamadım yardım ederseniz minnettar olurum.
CMD yi yönetici olarak başlatın sonra aşağıdaki kodu yazın
Kod:
changepk.exe /ProductKey XXXX-XXXX-XXXX-XXXX
X li yerlere satın aldığınız anahtarı girin

arcy701

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
CMD yi yönetici olarak başlatın sonra aşağıdaki kodu yazın
Kod:
changepk.exe /ProductKey XXXX-XXXX-XXXX-XXXX
X li yerlere satın aldığınız anahtarı girin
Girdim ancak devam ediyor ekran görüntüsünü gösteriyim

---- Mesajlar birleştirildi ----

OEM lisans bilgisayarı ilk aldığınız da yoksa Retail lisans kullanmanız gerekiyor.
yani deneme sürümü gibi sıkıntılar yaşarmıyım yoksa böyle kalırmı?satın aldığım yer böyle kalacağını birşey olmayacağını söyledi ama pek bilemedim bu hep böyle kalacak windows 10 bitmiyecek değil mi

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı 2.PNG
    Ekran Alıntısı 2.PNG
    9 KB · Görüntüleme: 569
  • Ekran Alıntısı 3.PNG
    Ekran Alıntısı 3.PNG
    185.7 KB · Görüntüleme: 684
Son düzenleme:

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
yani deneme sürümü gibi sıkıntılar yaşarmıyım yoksa böyle kalırmı?satın aldığım yer böyle kalacağını birşey olmayacağını söyledi ama pek bilemedim bu hep böyle kalacak windows 10 bitmiyecek değil mi
Bitmez sorun olmaz. Sadece arkaplanı değiştirmezsiniz ve sağ altta Windows'u etkinleştirin yazar.

arcy701

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bitmez sorun olmaz. Sadece arkaplanı değiştirmezsiniz ve sağ altta Windows'u etkinleştirin yazar.
çok teşekkürler hiçbiryerde bulamamıştım saolun yardımınız için ama bir sorum daha olacak

pc yi yeni aldım ve ilk oyun bilgisyarım ısınması biraz fazla gibi geldi ama bunun normal olduğu söyleniyor bilgisyar hp omen ce007nt

sorum bir bilgisyarın oyun sırasında cpu gpu sıcaklık değerleri azami kaç olmalı
ve sıcak göstergesini nerden açabilirim

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
bende orjinal win 7 dvd si vardı bende de sorun çıkarmıştı key... sonra win 10 kurdum ve keyledim. artık şu önyargılardan kurtulun, win 10 veya başka bi sürüm windows çok güvenilir değildir, onlarda da sorun yaşarsınız... Keyler internette vardı ben internetten win 7 pro keyi bulup kullanıyordum hep ve zerre kadar sorun çıkmamıştı. Ayrıca microsoft babanızın şirketi değil, microsoftun her dediğini yapmak zorunda değilsiniz, key bulun ve yapıştrın. haram olduğunu düşünmüyorum çünkü bu bi savaş, siber savaş. savaşta hile yapmak mübahtır.

arcy701

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
bende orjinal win 7 dvd si vardı bende de sorun çıkarmıştı key... sonra win 10 kurdum ve keyledim. artık şu önyargılardan kurtulun, win 10 veya başka bi sürüm windows çok güvenilir değildir, onlarda da sorun yaşarsınız... Keyler internette vardı ben internetten win 7 pro keyi bulup kullanıyordum hep ve zerre kadar sorun çıkmamıştı. Ayrıca microsoft babanızın şirketi değil, microsoftun her dediğini yapmak zorunda değilsiniz, key bulun ve yapıştrın. haram olduğunu düşünmüyorum çünkü bu bi savaş, siber savaş. savaşta hile yapmak mübahtır.
ya kardeşim sistem zaten bizi köleleştiriyor :D o ayrı konuda ben satın aldım şimdi şu kmoscript var deneme süresini uzatan pek sağlıklı değil yeni pc ya temiz kullanıyım diyorum oem aldım o yüzden

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
pc yi yeni aldım ve ilk oyun bilgisyarım ısınması biraz fazla gibi geldi ama bunun normal olduğu söyleniyor bilgisyar hp omen ce007nt

sorum bir bilgisyarın oyun sırasında cpu gpu sıcaklık değerleri azami kaç olmalı
ve sıcak göstergesini nerden açabilirim
Bunun için yeni konu açarsanız daha iyi olur.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
ya kardeşim sistem zaten bizi köleleştiriyor :D o ayrı konuda ben satın aldım şimdi şu kmoscript var deneme süresini uzatan pek sağlıklı değil yeni pc ya temiz kullanıyım diyorum oem aldım o yüzden
şu an win ne kullanıyon (64 -32 bit :? ) ?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Windows 10 Home Edition – YTMG3-N6DKC-DKB77-7M9GH-8HVX7 bu çalışmış diyolar...?

bi dener misin?

Windows 10 Key Serial Lisans Anahtarları

win 7 pro anahtarları vardı kesin çalışan ama format attığım için silinmişler :)

WİNDOWS 7 ULTİMATE Serial key
Kod:
FHY4Q-VB63H-XK8VD-9Y68P-RFQ43
J6C9R-C9HHG-3CWTY-Y4MPW-CD72J
32 bit.

Son düzenleme:

arcy701

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
olmaz bunlar çoklu pc keyleri, herkes kullanıyor... :) yeterki çalışsınlar.

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
şimdi bu orjinal key mi cidden nasıl oluyorda 1den çok kişi kullanıyor tereddütlüyümde bi zararı olur mu?
Arkadaşım sana son birşey önereceğim bunuda dene bakalım o hata kodu gideriliyormu.
Aç cmd yi yönetici olarak şu kodları yaz.

Kod:
Cscript slmgr.vbs –upk
Cscript slmgr.vbs ipk xxxx.xxxx.xxxx.xxxx.xxxx
XX li yerlere anahtarını yaz tekrar

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
OEM kullanamazsın diye bir şey yok. Sadece tek bilgisayarda etkinleştirme yapabilirsin retail ile farkı bu. Sen microsoftu ara yardım al halledilir. Elinde key var.

Windows 10 Home Edition – YTMG3-N6DKC-DKB77-7M9GH-8HVX7 bu çalışmış diyolar...?
generic key bu sadece kurmaya yarar, etkinleşmez, microsoft kendi veriyor bunları zaten

Son düzenleme:

arcy701

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
OEM kullanamazsın diye bir şey yok. Sadece tek bilgisayarda etkinleştirme yapabilirsin retail ile farkı bu. Sen microsoftu ara yardım al halledilir. Elinde key var.

generic key bu sadece kurmaya yarar, etkinleşmez, microsoft kendi veriyor bunları zaten
Hmmm şimdi o bedava keylerde mi oem yani oem kullanırsam performans dahil hiçbirşeyde sıkıntı olmuyo.peki ne oluyo

Arkadaşım sana son birşey önereceğim bunuda dene bakalım o hata kodu gideriliyormu.
Aç cmd yi yönetici olarak şu kodları yaz.

Kod:
Cscript slmgr.vbs –upk
Cscript slmgr.vbs ipk xxxx.xxxx.xxxx.xxxx.xxxx
XX li yerlere anahtarını yaz tekrar
böyle dosya yok diyo komut yanlış galiba

Son düzenleme:

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
[QUOTE="__
generic key bu sadece kurmaya yarar, etkinleşmez, microsoft kendi veriyor bunları zaten[/QUOTE]

yorumda bu verdiğim key etkinleştirmede işe yaramış deniliyor...?

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Hmmm şimdi o bedava keylerde mi oem yani oem kullanırsam performans dahil hiçbirşeyde sıkıntı olmuyo.peki ne oluyo

böyle dosya yok diyo komut yanlış galiba
Cscript slmgr.vbs –upk yazdıktan sonra enter'a bas.
Cscript slmgr.vbs ipk xxxx.xxxx.xxxx.xxxx.xxxx yazdıktan sonra enter'a bas.
x li yerlere anahtarını yaz.

arcy701

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Cscript slmgr.vbs –upk yazdıktan sonra enter'a bas.
Cscript slmgr.vbs ipk xxxx.xxxx.xxxx.xxxx.xxxx yazdıktan sonra enter'a bas.
x li yerlere anahtarını yaz.

C:\Users\forsa>Cscript slmgr.vbs-upk
Microsoft (R) Windows Kod Merkezi Sürüm 5.812
Telif Hakkı (C) Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır.

Giriş Hatası: ".vbs-upk" dosya uzantısı için bir komut dosyası alt yapısı yok.