Windows Defender'ı Çevrimdışı Kullanarak Kötü Amaçlı Yazılımları Silmek

Bu konuyu okuyanlar

efe77

Asistan
Katılım
27 Mayıs 2012
Mesajlar
395
Reaksiyon puanı
38
Puanları
28
Çevrimdışı Windows Defender'ı nasıl kullanıyorsunuz?

İçerik Oluşturucular Güncelleştirmesinden önce zaten güçlü bir bilgisayar koruma aracı olan Windows Defender, Windows Defender Güvenlik Merkezi'ne dönüştürüldü. Yenilenen uygulama, güncellenmiş özellikleri ile birlikte yeni bir düzen içeriyor.

Yeniden tasarlanmış bir alan Windows Defender Çevrimdışı. Yardımcı program şimdi Windows Defender Güvenlik Merkezi uygulamasının hemen içine inşa edilmiştir ve kullanımı artık çok daha kolay. Bilgisayarınıza özellikle agresif bir malware bulaşmış olabileceğini düşünüyorsanız, aşağıdaki adımlar hızlı bir şekilde temizlemenize yardımcı olacaktır.

Windows Defender Çevrimdışı ne zaman kullanılır?

Normal taramadan ziyade Windows Defender Çevrimdışı uygulamasını neden veya ne zaman kullanmak istediğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Windows Defender Çevrimdışı, Windows 10'un önyüklenmesine izin vermeyen bir ortamda çalışır. Ve OS çalışmadığı zamanlarda bir OS'ye derinlemesine gömülü olan kötü amaçlı yazılımları kaldırmak daha kolaydır.

Bilgisayarınız gelişmiş veya kalıcı kötü amaçlı yazılımlarla temasa girdiğinde, bilgisayarınız size sorun olduğunu otomatik olarak uyarabilir. Bu durumda, muhtemelen çevrimdışı taramayı önerir. Defender sizi uyarmaz ve çevrimdışı taramayı kullanmanızı önermez olsa bile, PC'nizde kötü niyetli bir şey bulunduğunu düşünüyorsanız manuel olarak başlatabilirsiniz.

Çevrimdışı Windows Defender nasıl kullanılır?

Windows Defender çevrimdışı taramayı el ile başlatmaya hazırsanız, aşağıdaki adımları izleyin. Başlamadan önce , herhangi bir belgeyi kaydettiğinizden ve diğer çalışan uygulamaları kapattığınızdan emin olun.
Ayarlar-->Güncelleştirme ve Güvenlik-->Windows Defender yolundan Windows Defender Güvenlik Merkezi'ni açın.
685wd0.jpg


Windows Defender Güvenlik Merkezi'ni açın üzerine tıklayın, gelen ekranda Virüs ve tehdit koruması'na tıklayın.

Sonra Gelişmiş tarama-->Windows Defender Çevrimdışı tarama-->Şimdi tara-->Tara kısmına basın ve bekleyin.

5zeamx.jpg

Bilgisayarınız otomatik olarak yeniden başlar ve Windows Defender Çevrimdışı Windows 10 yerine önyükleme yapacaktır. Bir tarama başlayacak ve varsa kalıcı zararlı yazılımlar kaldırılacaktır. Tüm işlem yaklaşık tahmini 15 dakika sürer.

Tarama işlemi tamamlandığında, PC'niz yeniden başlatılacaktır; bu sefer Windows 10 normal olarak önyükleme yapacaktır.


Çevrimdışı tarama sonuçlarını nasıl göreceğiz?


PC'niz yeniden başladığında, nelerin kaldırıldığını kontrol edebilirsiniz;

Ayarlar-->Güncelleştirme ve Güvenlik-->Windows Defender yolundan Windows Defender Güvenlik Merkezi'ni açın.

Sonra Virüs ve tehdit korumasını-->Tarama geçmişi'ni-->Karantina altındaki tehditleri aşağıda tam geçmişi görüntüle'yi tıklayın.


Tarama sırasında herhangi bir tehdit karantinaya alınıyorsa, orada gösterilecektir.
 
Son düzenleme:
Üst