Windows Defender Yeterli mi?

Yeterlimidir?

• Kullanılan toplam oy
    19

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Merhaba arkadaşlar. Windows 10 Defender sizce tek başına yeterlimidir? Yanlış hatırlamıyorsam Windows 7 yada 8 için olanda Microsoft açık olarak tek başına yeterli değildir açıklaması yapıyordu. Ancak bu ibareyi ben Windows 10 üzerinde göremedim. Sizce 3.parti bir uygulama kurmadan bilinçli bir kullanıcı için Windows güvenliği Defender ile tam olarak sağlanabilir mi?

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
Antivirüs gereksiz bence . Pc formattan sonra ilk işim defender ı kapamak . Adam akıllı kulandıktan sonra virüs bulaşmaz .

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Merhaba arkadaşlar. Windows 10 Defender sizce tek başına yeterlimidir? Yanlış hatırlamıyorsam Windows 7 yada 8 için olanda Microsoft açık olarak tek başına yeterli değildir açıklaması yapıyordu. Ancak bu ibareyi ben Windows 10 üzerinde göremedim. Sizce 3.parti bir uygulama kurmadan bilinçli bir kullanıcı için Windows güvenliği Defender ile tam olarak sağlanabilir mi?
Windows defender'de UEFI virüsü bulabiliyor mu? Hayır bildiğim kadarıyla. ESET bizim BIOS'umuzu da koruyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Antivirüs gereksiz bence . Pc formattan sonra ilk işim defender ı kapamak . Adam akıllı kulandıktan sonra virüs bulaşmaz .
ESET UEFI virüsü bulabiliyor. Yani ESET anakartımıza önem veriyor.

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Kısa bir süre öncesine kadar defender kapatmak benimde ilk işlerimden biriydi. Dediğiniz gibi bilinçli kullanmak önemli ancak en basit örneği ben film izlerken açılır pencerelerden yönlendirilen siteler zararlı yazılımı çereze gömebiliyorlar. Yani ne kadar bilinçlide olsanız hiç beklenmedik bir anda ufak tefek zararlı yazılım bulaşabiliyor.

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
Windows defender'de UEFI virüsü bulabiliyor mu? Hayır bildiğim kadarıyla. ESET bizim BIOS'umuzu da koruyor.

Dediğim gibi ihtiyaç duymuyorum . Arka planda çalışıp performans kaybı yaşatması var , indirdiğin dosyayı kafasına göre silmesi var . Durup durup bildirim atmasi var . Kanser ediyor .

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926

Tam olarak bilgim yok. Ancak Windows 10 üzerinde iddialı olduğunu düşünüyorum. Sadece tam karar veremedim acaba bir eset yada kasper kurmaya gerek varmı? Zaten Windows 10 yeterince kaynak tüketme.

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
Tam olarak bilgim yok. Ancak Windows 10 üzerinde iddialı olduğunu düşünüyorum. Sadece tam karar veremedim acaba bir eset yada kasper kurmaya gerek varmı? Zaten Windows 10 yeterince kaynak tüketme.
Kasper den uzak dur . Iyi ama çok yavaş ve pc kullanılmaz oluyor .

TRTURKEYTR

Profesör
Reaksiyon puanı
2,372
Ben antivürüs programı satın aldım ama kurmuyor bilgisayarı çok yavaşlatıyor.

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Ben antivürüs programı satın aldım ama kurmuyor bilgisayarı çok yavaşlatıyor.
Aslında temel sorun bende de bu. Performansımı etkilediğini düşündüğümden defender ile devam etmek istiyorum ama cihazımda kaybetmeyi göze alamayacağım verilerim var. En ufak solucan bile ciddi iş açar başıma.

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
Aslında temel sorun bende de bu. Performansımı etkilediğini düşündüğümden defender ile devam etmek istiyorum ama cihazımda kaybetmeyi göze alamayacağım verilerim var. En ufak solucan bile ciddi iş açar başıma.
Yedekleme servislerini kullanırsan sana daha çok garanti verir emin ol . Yedekleme servislerine yönel .

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Yedekleme servislerini kullanırsan sana daha çok garanti verir emin ol . Yedekleme servislerine yönel .
Kullanıyorum. Ancak diğer bir çekincem sosyal medya hesaplarım. Bunları da düşünmek gerekiyor. Yine cihazıma bağlı senkron çalışan app ler mevcut. Bir çaresine bakacağız artık.

coolblazer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Defender ın yeterli olmadığı pekçok yabancı forumlardaki tartışmalarda belirtiliyor. Şahsi fikrim çok değerli bilgileriniz varsa Eset vb. profesyonel bir çözüme başvurmanız

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
Crack yapmadığın sürece virüs asla bulaşamaz, antivirüs müş falan hepsini kapattım ben. Bir güvenlik duvarım var okadar.

Mucahitt

Asistan
Reaksiyon puanı
107
pro birisi asla virüs koruma programı kullanmaz o tür programlar.
hep windows'da class dosya uzantılarını tarıyor , ve driverleride tarıyor boş birşey.

pro birisi virüs bulaşıp bulaşmıyacagını bilir.

pro birisi asla virüs koruma programı kullanmaz o tür programlar.
hep windows'da class dosya uzantılarını tarıyor , ve driverleride tarıyor boş birşey.

pro birisi virüs bulaşıp bulaşmıyacagını bilir.

Şİrkette çalıştıgım için bizde paralı avast var , sürekli chromeden cookies topluyo oda backlist blacklist, vs vs , webdeki oturum katmanını tarıyan bunu çerezde tutan bir basit , component , onuda avast buluyo , zaten akşama kadar bütün çerezlere mağlup oluyorsunuz, yapmanız tek gereken şey , güncel olmanız :)

misty rosetta

Profesör
Reaksiyon puanı
1,371
İçinde serial kodu olan bir txt dosyasını açtığımda virüslü diye silmişti şaka gibi.

macindows

Asistan
Reaksiyon puanı
56
defender yeterli mi bilmem ama muhakkak malwarebytes kullanılmalı..

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
Windows Defender güvenlik için yeterli mi değil mi sorusunun cevabı, bilgisayarın kullanım amacına göre değişken olabilir.

Kaspersky bence şu an iyi iş çıkarıyor: koruma, performans, kullanılabilirlik anlamında. Üçüncü parti bir güvenlik yazılımı şart değil ancak kullanılacaksa da Kaspersky'i önerebilirim.

Yanlış hatırlamıyorsam Windows 7 yada 8 için olanda Microsoft açık olarak tek başına yeterli değildir açıklaması yapıyordu.
Onu hatırlayamadım ama Microsoft, yazılımların sayfalarında yer alan bilgileri zaman zaman güncelleyebiliyor. Vista ve Windows 7'de Security Essentials vardı mesela. Üçüncü parti bir güvenlik yazılımı kullanıldığında performans düşüşü ve başka sorunlar yaşanmasın diye pasif konuma getiriliyordu. Aslında yakın zamana kadar da Windows Defender'ı manuel olarak devre dışı bırakmak gerekiyordu. Şimdiki bilinen ve yaygın güvenlik yazılımları, Windows 10 ile *tam uyumlu oldukları için Windows Defender'ın virüs ve tehdit koruması, güvenlik duvarı ve ağ koruması gibi koruma modüllerinin denetleme ve yönetme yetkilerini otomatikman üçüncü parti yazılımlar alıyor (*istisnai durumlar olabilir).

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,852
Trojan ve solucan virüslerine karşı yeterli gibi fakat internete yüzümüzü çevirdiğimiz zaman işler değişiyor. Bu yüzden ek olarak Chrome'da bazı eklentiler indirdim. AdBlock, PopUp Blocker gibi. Bilinçli olmamak antivirüs kurulu olsa da bile tehlikeli. Bence bilinçli olmak, tedbir amaçlı Windows Defender'ın açık kalması ve tarayıcıya bazı eklentiler kurulması yeterli.

defender yeterli mi bilmem ama muhakkak malwarebytes kullanılmalı..
Yani eğer çok tehlikede hissetiğim zaman Malwarebytes'ı kullanıyorum kesinlikle.

JpnTr26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Antivirüs gereksiz, kendini bilen kişilere virüs bulaşmaz diyenler bilgisayardan muhtemelen hiç anlamıyordur.
RCE, UAC Bypass gibi terimleri bilen insanlar güvende olmadığının farkındadır.
Kurduğunuz herhangi bir program yüzünden hacklenebilirsiniz.
Örnek bir senaryo yazayım bilgilenmek isteyen daha detaylı araştırabilir.

Herhangi bir halka açık ağ üzerinden internete bağlandığınızda. Man In The Middle saldırısı ile kötü niyetli kişiler istediğini yapabilir size. Sahte güncelleme bildirimi göndererek zararlı yazılım kurulmasını sağlayabilir. Sık ziyaret ettiğiniz siteleri inceleyip ARP poisoning ile o site üzerinden herhangi bir kodu çalıştırmanızı sağlayabilir.

Bunu neden yapsın ki? diyorsanız Botnet ağlarından haberiniz yok demektir. Zararlı yazılımlar artık bilgisayar yavaşlatmak için değil, internette başkalarına saldırırken yardımcı olsun diye oluşturuluyor.

Milyon dolarlık bankaların binlerce dolarlık güvenlik duvarlarını aşabilen insanlar bilgisayarı kucağınızdan alır farkında bile olmazsınız. Örnek videoları izleyince ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Güvenlik uygulaması olmadan kullanım fikrine bende karşıyım. Yukarıda söylediğim gibi ne kadar bilinçli iyi bir kullanıcıda olsanız hiç beklenmedik yerlerden kapabiliyorsunuz.

Bir süre dosyalarımı koruma altına alıp Windows Defender ile devam edeceğim. Bir kaç ay sonra farklı bir güvenlik yazılımı ile kapsamlı bir tarama yaparak sonuçlara bakmayı düşünüyorum. Şuan Windows defender ile sistemim gayet stabil çalışıyor. Performans tam istediğim gibi.

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
Güvenlik uygulaması olmadan kullanım fikrine bende karşıyım. Yukarıda söylediğim gibi ne kadar bilinçli iyi bir kullanıcıda olsanız hiç beklenmedik yerlerden kapabiliyorsunuz.

Bir süre dosyalarımı koruma altına alıp Windows Defender ile devam edeceğim. Bir kaç ay sonra farklı bir güvenlik yazılımı ile kapsamlı bir tarama yaparak sonuçlara bakmayı düşünüyorum. Şuan Windows defender ile sistemim gayet stabil çalışıyor. Performans tam istediğim gibi.
Programların sistem kaynaklarına erişimlerini kısıtlamaya gidebilirsin, gizlilik ve güvenlik ile ilgili çeşitli tarayıcı eklentileri kullanabilirsin. :)

突厥汗國

Profesör
Reaksiyon puanı
1,276
Xp den Sonra Defender Savunma Mekanizmasi Olarak Gelişme Sağladi ama YETERSİZ, Tek Basına Arkaplani Kenara Bırakalım kı Bırakamayız, Güvenlik DUVARI Savunmasında YETERSİZ, Ama Kombınasyon Yaparak, Mesela Defender + Comodo Yaparak ve Comodo Güzel Yapılanırsa O SISTEM Cok Stabıl Olabılır, Tabıkı Su var comodo Ram konusunda Eskılere Nazaran Baya Yıyor olsada, Ek Bir savunma Yapısında Güzel sonuclar elde edileılır, Eskıden Avira siz Yapamazdım, HATTA Avira ya Ole bagımlıydım kı iLk Yukledım Lisanli Tek Programımdı, ama Sonralari Eskisi gibi Veremediği Savunmasızlik, Icıne Katılan Reklamlar, Yarım Yamalak Türkce Cevirileri Bunlar Hıc Hoslanmadıgım Seylerdi, 2017 den Sonra Avira Test Makınalarım Harıc Hıc Bırıne Kurmadım..

Mgr Denilen İLLET Bir Virüs Yediğimde 8 Harddisk Bunların Bir Cogu Exe Tabanlı Programlarım vardi, ki En Büyük Özelliğide Exe den Türüyordü, Yapıskan dedımız Tabırle Yapısıp Tekrar dan cıkıyordu, Dısklerın 1 TB Verilerle dolu olması Benim O Gun yasadım En Büyük Sorundu, Nasıl Kurtulduk peki ? Piyasadaki Tüm Av Yuklemelerını SISTEME Teker Teker Yukleyıp Tarattım, kimi Buldu Sıldı Kımı Sıldıgını Zannettırdi, Hatta Temizledim Oh FORMAT ATIP Tekrardan Korunan Dosyaları actgımızda FELAKATİ Gorur oldum, Bu Sefer Imdadıma ESET Kostu, Cunku ESET En Geriye Bıraktım, Bunuda Bılerek YAPTIM, Neden BöyLe Yaptım ? ESET Dünyaca ünlü Senelerce AV Ödülü Alan Bir Firmaydi, Aslında Cogu AV TESTLERINDE (Bu TESTLERE Inanmasamda) Liderlik savunmasını almıs Bir Frmaydi, GERCEKTEN Beni Bu DERTTEN Kurtaracakmıydı ve O Odulun Hakkını Vereblirmi dıye En sona Bıraktım.. Hatta KASPERSKY DAHIL Bir cok Sıldıgım Dedıgı HALDE Sılemedıgınıde gordum O Donemlerde, Basarısızdı, Sadece Insanlar Tarafından En Saglıklı dıye Akılda Kalan Bır Takım Bılgıler cıkarmıslardı..

Temizledi, SISTEMI En DIPTEN uca KADAR Temizledi, Bırakmadı, Exeleri Tarrtım Cogunu Temizledi Geri Kazandırdı, FORMAT ATIP Tekrar Kurdugumda Sorun Bulamadım.. ISTE Bu Temizlemeydi ve Bu Isı yapabılme Kabıliyeti idi.. Tabıkı Acıkları olabılır ama Ben 5 seneden Fazla kullanırım Ki Suana KADAR Sorun Yıne gormedım..

Ayrıca Av Yanına Malwarebyts ve Hıjacks ile Temizleme Yapılması yaparken Daha Güzeldir, Cünkü Biri Trojen, Keylogger Buluslarında Msconfig e Ulamadıgımız O Dakıkalarda Hıjacks Fix Olarak Güzeldir..

AV Kullanın, Bankacılık ıle Ugrasıyorsanız MUTLAKA ISS Kullanın, Bir cok Script Engelleyici var Ekleyin Tarayılara, Hatta Bunlara Bile Gerek Kalmadan Adguard Kullanın, Gereksiz Tüm Reklamlari Engelleyin, ZATEN Geregini Arkaplanda Yapıyor..

Sistemlerde Her zaman Acık vardir, En sağlam kaLe Gibi Hıc Bir Modem ve PC YOKTUR, Arkaplandan TUTUNDA Cmd den Bile Sızmak Cok Kolaydır..

Iyı Forumlar..

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Bir süre defender kullanımından sonra kararım tek başına yetersiz olduğu. Özellikle açılır pencerelerden ve istemsiz yönlendirilen sayfalardan gelen zararlı yazılımlarda yetersiz kaldığını gördüm. Nod32 kurmaya karar verdim. Fikirlerinizi paylaştığınız için hepinize teşekkür ederim. İyi geceler.

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
Güvenlik programı gereksiz diyen kullanıcıları direk forumda yok say diyerek engelleyin. Başka konularda sizi yanıltıcı durumlara düşürmesinler. Her zaman güvenliğe önem veririm. Bir ara boşluğuma denk gelip pc de sadece Windows Defender'in yeterli geleceğini düşündüm ama hayatımın hatasını yaptım. 1 ay üzerinde özenerek çalıştığım proje wanna cry belası yüzünde uçup gitti ve pc de sadece Windows Defender aktifti. Buluta kaydetseydin diyenlerde olabilir. Evet onu da yaptım ama Google Drive üzerine klasör üzerinden eşitleme yapıyordum ve lanet olasıca telime kadar bulaştı. O gün bugündür kisişel bilgisayarlarımda Sophos güvenlik yazılımını kullanıyorum. Yıllık 1.000 lira da olsa alacağım. Çünkü uğradığım zarar çok daha büyük.

Ekleme yapıyorum. Ben linux kullanıyorum yok macos kullanıyorum bana bir şey olmaz diyenler, valla ağzınıza bile sıçarlar haberiniz olsun :p

TeamVectorr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
korsan indirme yapmassan yeterli olacaktır ancak yapacaksan bilemem

mgrkmk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Windows Defender yeterli değildir, onun yerine Kaspersky, Bitdefender,Webroot,Norton,F-Secure gibi firmaların antivirüslerini tercih etmelisiniz.