Windows boot sorunu yardım

apotaha

Asistan
Reaksiyon puanı
1

ssdye windowsum kurulu.. geçen aylarda da linux mint kurdum harici harddiskime.. hariciyi taktığımda linux açılıyordu. çıkqrttığımda ise windows açılıyordu bi sorunum yoktu..

rahat durur muyum?? tabiki durmam... Kali linuxü bi deneyim dedim.. onun için de linux kurulu hariciharddiski ikiye böldüm.. bi tarafta linux mint diğer tarafta kali linux olsun istedim... ssd diskimde de windows olucaktı...

Kali linuxu yukledim. hiç bana sormadan biyerlere yukledi kendini:(( baktım windows açılmıyor.. bu sefer bi şekilde windowsu açıp EASY BCD programını açtım... boot ederken windowsu gormesini sağlayım diye ekledim windowsu

ama aşağıdaki bolumlere girip yanlışlıkla install mbr falan gibi şeyleri yaptım.. bi şey daha yapmıştım o programla ama unuttum şimdi...

sonuç olarak windowsu açmaya çalıştığımda bu resimdeki yazılar karşıma geliyo :((

ben heralde ssd içindeki mbr yi sildim yanlışlıkla

şimdi windows açılmıyor ama linux açılıyor

linux uzerinde kullanabileceğim easy bcd tarzı program var mıdır acaba??

linux uzerinden o mbr yi duzeltmem lazım

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
windows format cd si ile başlangıç onarmayı denedin mi? genelde mbr sorunları çözüyor.

apotaha

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
MBR'yi tekrar yazman gerekiyor yoksa açamazsın bilgisayarı

apotaha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
[MENTION=183989]ConfickerBelasi[/MENTION] [MENTION=130683]Mehmet.Yildiz[/MENTION] dediklerinizi uyguladım bir sonuç alamadım maalesef

Zafer Computer

Doçent
Reaksiyon puanı
9

ssdye windowsum kurulu.. geçen aylarda da linux mint kurdum harici harddiskime.. hariciyi taktığımda linux açılıyordu. çıkqrttığımda ise windows açılıyordu bi sorunum yoktu..

rahat durur muyum?? tabiki durmam... Kali linuxü bi deneyim dedim.. onun için de linux kurulu hariciharddiski ikiye böldüm.. bi tarafta linux mint diğer tarafta kali linux olsun istedim... ssd diskimde de windows olucaktı...

Kali linuxu yukledim. hiç bana sormadan biyerlere yukledi kendini:(( baktım windows açılmıyor.. bu sefer bi şekilde windowsu açıp EASY BCD programını açtım... boot ederken windowsu gormesini sağlayım diye ekledim windowsu

ama aşağıdaki bolumlere girip yanlışlıkla install mbr falan gibi şeyleri yaptım.. bi şey daha yapmıştım o programla ama unuttum şimdi...

sonuç olarak windowsu açmaya çalıştığımda bu resimdeki yazılar karşıma geliyo :((

ben heralde ssd içindeki mbr yi sildim yanlışlıkla

şimdi windows açılmıyor ama linux açılıyor

linux uzerinde kullanabileceğim easy bcd tarzı program var mıdır acaba??

linux uzerinden o mbr yi duzeltmem lazım

Kali Linuxu ben Live CD üzerinden kullanıyordum. Kali Linux hack gibi bir şeyler yapmayacaksanız çok kullanışlı bir Linux sürümü değil zaten. Hack olarak MiTM yapmayı başarmıştım ama çok uğraştırmıştı :)

apotaha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kali Linuxu ben Live CD üzerinden kullanıyordum. Kali Linux hack gibi bir şeyler yapmayacaksanız çok kullanışlı bir Linux sürümü değil zaten. Hack olarak MiTM yapmayı başarmıştım ama çok uğraştırmıştı :)

evet tam olarak onunla uğraşıyrum ama sadece oğrenme ve merak amaçlı... onceden şifre kırmıştım ama geçenlerde birisinin modem arayuzunun kullanıcı ismi ve şifresini kırmış.. ben de and içtim yapıcam o saldırıyı..

Zafer Computer

Doçent
Reaksiyon puanı
9
evet tam olarak onunla uğraşıyrum ama sadece oğrenme ve merak amaçlı... onceden şifre kırmıştım ama geçenlerde birisinin modem arayuzunun kullanıcı ismi ve şifresini kırmış.. ben de and içtim yapıcam o saldırıyı..

Ben de aynen merak :). Modem arayüzünün şifresini dinleyebiliyorum ettercap ile ama kırmak nasıl oluyor onu bilmiyorum.
Reaver ile şifre kırmıştım. WPS destekli NetMASTER Uydunet modemlerin WPS şifresi fabrika çıkışlı 12345678 olduğundan 10 saniyede kırılıyor. 3 modemde denedim 14 karakterli Büyüklü Küçüklü sayılı şifre 10 saniyede geliyor.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,012
Linux Mint yazılım deposunda Testdisk adında bir yazılım var. Komut ile ve yetkili olarak çalışır ve de ingilizce talimatlar içeriri. MBR kurtama (veya yazma) seçeneğinede sahip.