Windows bilgisayarınıza bulaşan en büyük virüs neydi?

The Fisher

Asistan
Reaksiyon puanı
177
Bilgisayarınıza bulaşan en ama en güçlü,popüler virüs neydi?

Çay Perisi

Profesör
Reaksiyon puanı
938
8 yıl içinde Kaspersky veya Malwarebytes hiçbir virüs bulmadı.

023

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,609
Bilinçli olarak: Memz indirmiştim
Bilinçsiz olarak: Adware yemiştim.

ScorFy

Doçent
Reaksiyon puanı
363
Virus adı veremeyebilirim ama 1 kere virus ile karşılaştım. Virus içeriğini bulamadım diye disk değiştirip devam etmiştim. Sanki her saniye stress testi yapıyormuş gibi oluyordu.

serkanbektas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
benim xp bilgisayarıma 2005 yılında bir solucan bulaşmıştı, bilgisayar açıldıktan 3-5- dk sonra explorer.exe %100 disk kullanımı ile c sürücüsündeki boş kısmı saniyede yaklaşık 20 mb dolduruyordu. ayrıca sistem araçlarına zarar vermişti, görev yöneticisi windows repair gibi bir uygulama yardımıyla açılıyordu. o zamanlar flash bellek, harici disk almak felan da lüks olduğundan bilgisayardaki tüm verileri cd'ye yazana kadar çok çile çekmiştik. c sürücüsü tamamen dolduğunda bilgisayar hiç açılmadı, hard diski söküp bilgisayarcıda biçimlendirdik.

Robert Grenee

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
971
Musallat.exe . Fotokopicinin bilgisayarından flash belleğe geçti. tüm klasörlerin altında onlarca exe dosya oluştu, musallat.exe, yeniklasörr.exe, özeldosyalar.exe gibi. işin komiği belleği android telefona takıyorum, flash bellekteki exe'leri silmeye çalışıyorum silinmiyorlar da. nasıl yaptıysa virüsü artık. format da atamıyorum yüzlerce müzik var flashta .d . Efsanedir , kendisini kullanıcının gözüne soka soka sildirir. ben buradayım diyen virüstür, delikanlıdır. İşlemci ve ekran kartına sülük gibi yapışan bitcoin virüsleri ve çeşitli keylogger türevleri gibi kaypak değildir. adamdır adam.

rover_xp

Profesör
Reaksiyon puanı
2,231
2.5 sene önce o zamanki aklımla oyun hilesi indirmiştim. Trojan ve btc miner bulaşmıştı. Format atarak temizlemiştim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Musallat.exe'yi ilk defa duyuyorum. Biraz araştırayım neymiş.

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,612
Büyük bir virüs yediğimi hatırlamıyorum ama pc yi abimden aldığımda Malwerbytes ile tarama yapmıştım 168 e yakın virüs bulmuştu :/

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,827
Bilgisayarınıza bulaşan en ama en güçlü,popüler virüs neydi?
Açıkça demeliyim ki bir kez virüs soktum bilgisayarıma. Onda da bilmeden oldu. Adını bilmiyorum ama masaüstüme binlerce dosya kopyaladı. Korkunçtu..

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,506
Ben virüs yediğimi hatırlamıyorum. İnternetten onu bunu bilmeden indirmediğim için. Hep orijinal kullanırım ve kullanılmalı da bence. Yoksa büyük bir virüs yüzünden bilgisayar parçaları bile zarar görebilir.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,575
3. sınıfta ilk şahsi bilgisayarım olmuştu. Bir şeyler indirmek isterken, bir tarayıcı indirmiştim. Sürekli yüzlerce sekme açıyordu ve kapanmıyordu :D