Windows 8'de standart legacy eski önyükleyiciyi tek tıklamayla geri getirin

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Arkadaşlar bilindiği üzere Windows 8 yeni metro tarzı önyükleyiciyle birlikte geldi.. Buda eski önyükleyicinin devre dışı kalmasına sebep oldu.. Çift işletim sistemi kullanan arkadaşlar yeni önyükleyicide sıkıntı çektiklerini düşünüyorum.. Çünkü karşılarına bu işletim sistemi menüsü geldiğinde

Winows8Metrobootloader.png

Windows 7 yi seçtikleri takdirde bilgisayar yeniden başlıyor dolayısıyla hiç pratik olmuyor. Bu nedenle çift işletim sistemi kullananların eski önyükleyiciyi kullanmaları daha paratik olacaktır..

Bunu elle yapabiliriz komut istemini yönetici olarak çalıştırıp aşağıdaki konutları komut satırına yazıp enterladığımızda

Eski boot menü için

bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy

Metro tarzı boot menü içinde

bcdedit /set {default} bootmenupolicy standard

Fakat eski önyükleyiciye geçiş yapsakta windows 8 de bilgisayarı W8'in kapatma yöntemiyle kapattığımızda bilgisayar tekrar açıldığında yeni önyükleyici olan metro tarzı önyükleyiciyle açılacaktır.. Ben bunu kendimce şöyle çözdüm sağ tık menüsüne eklediğim güç seçenekleri yöntemiyle bilgisayarı w8 den kapattığımda eski boot menüm değişmiyor çünkü bu kapatma yöntemi w8 in kendi kapatma yönteminden farklı olarak bilgisayar tekrar açılacağında eski boot menünün komutunu veriyor..

KBYf6.png

Bu güç seçenekleri dosyasını BURADAN indirebilirsiiz..

Eğer w8 in kendi kapatma yöntemiyle kapatırsanız bu defada tekrar açılışta metro tarzı yani yeni boot menünün komutu verileceği için bilgisayar yeni önyükleyiciyle açılacktır..

Bu cmd komutlarını elle vermemek için ufacık bi program yapmışlar portable olarak çalışıyor programı açıp üzerine tıkladığınız önyükleyici aktif oluyor..

NanWick-Windows-8-switch-boot.png

Programı BURADAN indirin

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Ve işte süper bi araç..

Boot UI Tuner

bootuituner.png

Boot UI Tuner
yardımıyla mümkün olacaklar.

• Önyükleme menüsünde gelişmiş seçenekleri etkinleştirmek için - güvenli mod, hata ayıklama ve benzeri Windows 8 her açılışta önce hazır olacak gibi seçenekleri;
  • önyükleme seçenekleri düzenlenmesini etkinleştirmek için - bu çekirdek için ilave seçenekler belirlemenizi sağlar. Onlar iyi eski boot.ini benzer özellikler vardır;
  • önyükleme sırasında mavi Windows Logosu devre dışı bırakmak için;
  • önyükleme sırasında daire dönmesini devre dışı bırakmak için;
  • Önyükleme sırasında metin iletileri devre dışı bırakmak için;
  • tüm modern metro UI devre dışı bırakmak ve eski önyükleme moduna çevirmek.

Yaptığınız işlemleri geri almak isterseniz defaulta tıklayıp varsayılan ayarlarına çevirebilirsiniz..

Hatta program için video hazırlanmış izleyin daha iyi anlayacaksınız..

[video=youtube;Y_sndWbdTEM]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Y_sndWbdTEM#![/video]

Boot UI Tuner ücretsiz taşınabilir bir yazılım ve yüklü olması gerekmez. Windows 8 x86 ve Windows x64 için kullanılabilir.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Boot UI Tuner tek işletim sisteminde de geçerli mi acaba?

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Hemen dene enable legacy boot menüyü işaretleyip appy yani uygula de bilgisayarı yeniden başlat ne olacak bakalım??..:D:D

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Yok bir de açılmaz onunla uğraşmayayım. :) Siz deneyin. :D

lokman686868

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Çift işletm sıstemıne karşıyım maceracıların işi, rofesyonellern degil. aynı 1 tarayıcıyla yetinmeyip 5 tane indrlmesi gibi ;)