Windows 8 veya 8.1 de pc de D bölümü

jordan230

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bir sıkıntım var bir türlü çözemedim.
1-PC bileşenlerim amd 6300 işlemci , 8 gb ram ve 7850 ati ekran kartı ve 170 intel SSD hardisk var.
SORUN : Bilgisayarımda orginal lisanlı windows 8 veya 8.1 kurduğumda ikinçi bölümdaki yani D bölümünü tıkladığımda oradaki klasörleri devamlı geç algılıyor.Mesela üst sekmelerden klasörün görünümünü değiştirmek istediğimde büyük , küçük,litele gibi sekmelere tıkladığımda 2 , 3 saniye bekliyor sonra kendine geliyor. Bir dosya içindeki bilgilerime ulaşmak istediğmde hep bekleme yapıyor.
Ama windows 7 de o da yasal lisanslarım var tıkır tıkır hepsini açıyor.
Windows 8 i kullanmak istiyorm ama bu takılmalaran dolayı her seferinde tekrar 7 ye dönüyorum.
Şunu da denedim sıfırdam kurdum tüm D yi sildim birkaç resim attım sadece sonra üst sekmeleden klasör görünümünü değişire tıkladığımda gene 2 , 3 saniye bekleme yapıyor nedir sıkıntı ?
YARDIM

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Ssd disklerde. 2. Bölüm oluşturması pek önerilmiyor. Tek part yapıp kullanmaya devam et

Öneri :ssd diskin firmware güncellemesi yapıp deneyebilirsin

Reaksiyon puanı
16,128
ssdler ikiye bölünmesi tavsiye edilmiyor bozulabiliyor.

jordan230

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cvabınız için teşekkür ederim. Bir bilgi atlamışım oda şu .İkinçi hardiskim normal western hardisk orada yapıyor bunu . Yani C SSD - D bölümü ise western 1 terabayt olan.
Notbook da da denedim orda da aynı yapıyor.Oradaki hardiskim ise farklı 8 gb ssd + 500 normal disk onu bölüyorum 250 250 şeklinde onda da aynısını yapıyor.

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
İşletim sistemi c sürücüsünde iken d sürücüsü yani ikinci harddiskiniz uyumaya gecer taaki d sürücüsüne erişmeye çalışana kadar ilk seferde bekleme yaşanır uyandıkdan sonra takılma olmaz
notebook içinde aynı olabilir. Neticede ssd disk içinde işletim sistemi var. Gerçek anlamda disklerdeki verileri erişmeye çalıştıgın anda bekleme yaşanabilir ama bu notbookda yapmaması gerek işletim sistemi hatasınolabilir windows 8 güncellemeri yaptıkdan sonra devam ediyormu onu bi test edin

jordan230

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu saate gercekten cevabladığınız için teşekkür ederim. Şimdi notbook da tüm günçelemeleri yasal olarak yaparım . Ama gene hep d sürücüsünde takılma oluyor .Windows 7 kurduğumda şak diye tüm dosyalar geliyor.
Hem windows 7 hemde windows 8 orginal lisanlarım var 7 de yapmıyor ama ne zaman 8 kursam takılmalar yaşıyorum. Mesela word acağım biraz bekliyor. 7 de hemen acıyor.Sonucta 8 gb ssd var ama anlamadım.Tüm sürüçüer tam.

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Güncellemeri yaptnmı. Bi yapıp deneyin

jordan230

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dediğim gibi tüm güncelemeler tam yüklenecek başka günceleme kalmıyor. Ama gecikme var istiyorum ki tıkladığmda D bölümden bir dosyayı acılsın ama bekletiyor AMA windows 7 de aynı dosyalar şak diye acılıyor