Windows 8 ekran kartı problemi

telif69

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Dell inspiron 6400 laptop' a win 8 yükledim ama ekran kartını tanımıyor. Kendi sitesindeki forumda Wista sürücüsü deneyin diyor, denedim olmuyor. Elan 1024X768 azami çözünürlüğüm.

patalojik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım bilgisayar marka ve modeli önemli değildir. Ekran kartı marka ve modeli önemlidir. Ben de dell kullanıyorum ve Windows 8 gayet başarılı bir biçimde ekran kartımı tanımıştı. Ben Ati Redaon 5400 HD kullanıyorum.

Önerilerin;

Üretici firmadan Vista, Windows 7 sürücülerini indirmen. Daha sonra Sağ tıkla ve özelliklerden windows 7 uyumlu hale getir çünkü Windows 8 sürücüleri bulunmuyor fakat bildiğim kadarıyla, vista veya Windows 7 sürümlerinin kurabilirsin.

Hardımcı olacak arkadaşlara daha detaylı bilgi verirsen marjinal faydan artacaktır. Aksi halde uyumlu olmayan sürücü ve donanım tanıtma süreçlerini yaşayabilirsin.

telif69

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İntel 945 e karşılık gelen bir kart sanırım ati x 1500. söylediğinizi deneyip sonucu yazacağım. Zira bir kaç yol denedim olmadı ve bu haliyle görüntü berbat. İlginiz için teşekkürler.

--- Mesaj Güncellendi ---

Evet problem çözüldü. Söylediğiniz gibi sürücünün üzerine sağ tıklayıp uyumluluk kısmından wista' yı seçtim. Şimdi ekran çözünürlüğüm 1280X800 ve oldukça güzel. Sağ tıklama ve uyumluluk tiyosu için teşekkür ediyorum.