• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Windows 8 Consumer Preview kullanıma sunuldu

-MuzaffeR-

Adult games: dating for spicy meetups
Reaksiyon puanı
4
şunu belirtmem lazım benim sistemde biosta windows 8 i seçtikten yaklaşık olarak 12 saniye sonrasında sistem açılmış oluyor. ancak şifreli olduğu için bu pratiklik kayboluyor ama yinede windows 7 nin "normal" açılmasından daha hızlı diyebilirim şifreli olarak açılışı...

Hwoarang

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sizde de bilgisayarı açtığınızda bir kez reset atıyor mu?

-MuzaffeR-

Adult games: dating for spicy meetups
Reaksiyon puanı
4
Sizde de bilgisayarı açtığınızda bir kez reset atıyor mu?
eğer başka bie windows sürümü yüklüyse oluyorgaliba o. aynen bende de oluyor hem 7 yi hemde 8 i açarken biostan seçtiğimde yeniden başlatarak seçtiğim işletim sistemini çalıştırıyor.

orhuntus81

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benim laptobumda windows 8 yükledim. dvd writer i görmüyordu. arkadaşın biri bios u güncelle dedi. şimdi yaptım ama hala görmüyor ama daha önce aktif olmayan ekranı karart ve ekran parlaklığını değiştir secenekler igeldi yani daha işlevsel oldu. bi de kart okuyucuyu gördü. aygıt yöneticisinde önce hiç bilinmeyen sürücü yokken şimdi ise 2 tane temel sistem aygıtı var ve sürücüsünü update den bulamıyor cd den de yükleyemedim. sorun nedir acaba ?

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Benimde skystar 2 pcı digital tv kartının driverı kurulmuyor... Bi önerisi olan var mı??..

akinov5

Asistan
Reaksiyon puanı
4
VirtualBox ile deneyelim bakalım. Developer previewde hata veriyordu bunda vermezse bir kullanmış oluruz :D

akinov5

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Hatasız kuruluyor, ama tam performanslı denemek için ayrı bir sürücüye kurun derim..

3cr57.jpg

Developer previewdede aynı hatayı alıyodum bundada alıyorum sistemim w7 64bit, indirdiğim 32 bitlik w8. 64 bitlik olanıda denedim oda farklı hata veriyodu açılmıyodu. Bilgisi olan varmıı ?

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
henüz indirmedim ama indirsem de sürücüler çok dolu buna ayırabileceğim bir partisyonum maalesef yok. :(

suyunsesi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Developer versiyonunu kurup denemiştim, bunuda kurdum. Bu versiyonda bazı şeyler daha kolay ve hoş olmuş. Bence gerçekten ilerleme kaydedilmiş. İlk örneğin artık açıkta bıraktığınız arkaplana attığınız uygulamaları kapatmanın daha kolay yolu var. Farenizi ekranın sol duvarına dayayın yukarı köşeye gidin açık olanlar görülüyor. Sağ tıklayıp kapat deyin :). Yada ekranda kullanırken kapatma tuşunu bulamıyorduk bu sefer Alt+F4 kapatıyor. Yada ekranın en üst duvarına gidip fareniz ile tutun aşa doğru çekin. Uygulamayı en aşa çektiğinizde pencere ufalma efekti ile birlikte kapanıyor. Bunun dışında şifresi ile birlikte açılış 16 sn. Sistemimde birtek webcami tanımadı Onuda bu akşam kurcalar hallederim diye tahmin ediyorum. Özetle benim hoşuma gitmeye başladı :)

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Developer versiyonunu kurup denemiştim, bunuda kurdum. Bu versiyonda bazı şeyler daha kolay ve hoş olmuş. Bence gerçekten ilerleme kaydedilmiş. İlk örneğin artık açıkta bıraktığınız arkaplana attığınız uygulamaları kapatmanın daha kolay yolu var. Farenizi ekranın sol duvarına dayayın yukarı köşeye gidin açık olanlar görülüyor. Sağ tıklayıp kapat deyin :). Yada ekranda kullanırken kapatma tuşunu bulamıyorduk bu sefer Alt+F4 kapatıyor. Yada ekranın en üst duvarına gidip fareniz ile tutun aşa doğru çekin. Uygulamayı en aşa çektiğinizde pencere ufalma efekti ile birlikte kapanıyor. Bunun dışında şifresi ile birlikte açılış 16 sn. Sistemimde birtek webcami tanımadı Onuda bu akşam kurcalar hallederim diye tahmin ediyorum. Özetle benim hoşuma gitmeye başladı :)
Bir program kapatmak için ya da bilgisayarı kapatmak için bu kadar uğraşmanın nesi güzel? Yok fareyi o köşeye çek, bu köşeye çek. Asıl ben o başlat düğmesini kaldırma fikrini ortaya atan adamı bulursam onu bir köşeye çekeceğim :)

Ghost34

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bir program kapatmak için ya da bilgisayarı kapatmak için bu kadar uğraşmanın nesi güzel? Yok fareyi o köşeye çek, bu köşeye çek. Asıl ben o başlat düğmesini kaldırma fikrini ortaya atan adamı bulursam onu bir köşeye çekeceğim :)

win xp den beri Alt+F4 ile kapatıyorum win8'de de kullanıyorum butonlarla pek iyi değilim :)

suyunsesi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Az önce internetten battlefieldplay4free denedim illa administrator olcan diye uyarı geliyo ama ben zaten administrator değilmiydim ki :D

--- Mesaj Güncellendi ---

Google chrome ile denemiştim, sonrasında internet explorer ile denedim ve o da aynı hatayı vermişti. Şimdi chrome un exe dosyasını win7 uyumlu olarak çalıştırınca sorun kalktı. Administrator uyarı hatası gelmedi.

orhuntus81

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar peki sizce 32 bit mi 64 bit mi daha iyi... ben önce 32 yükledim şimdi de 64 kullanıyorum.. sanki 32 bit daha performanslı geldi bana 1.5 gb ram var acaba az mı geliyo 64 bit için...?

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Windows 7 yi hile ile ortalama 20 sn de açmayı başardım :D Windows 8 ile yarışır bir değer...

arkadaşlar peki sizce 32 bit mi 64 bit mi daha iyi... ben önce 32 yükledim şimdi de 64 kullanıyorum.. sanki 32 bit daha performanslı geldi bana 1.5 gb ram var acaba az mı geliyo 64 bit için...?

1,5 GB ram biraz yetersiz x64 için.. minimum 3 GB istiyorlar x64 için.

suyunsesi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
64 bit win8 ime dirt 2 oyununu kurdum xlive.dll hatası verdi çalıştırmıyor. Win7 64 de paşa paşa çalışıyordu. Şuan çözüm arıyorum bulduklarım bir işe yaramadı :)

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
64 bit win8 ime dirt 2 oyununu kurdum xlive.dll hatası verdi çalıştırmıyor. Win7 64 de paşa paşa çalışıyordu. Şuan çözüm arıyorum bulduklarım bir işe yaramadı :)

Microsoft un ek yazılımları oluyo framework gibi.. onları yükle diyecem ama ne fayda :)

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Windows 7 yi hile ile ortalama 20 sn de açmayı başardım :D Windows 8 ile yarışır bir değer...

tabi bende boot ekranını kaldırınca windows 8 " 7 ile 9" saniyede açılmaya başlamıştı ve normal hdd ile.
SSD olsa birde onunla denemek isterdim. :)

Web Cini

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dokunmatik bilgisayarlar için on numara işletim sistemi yapmış Microsoft.. Fakat mouse kullanan kullanıcılar için gereksiz ve uğraştırıcı bir işletim sistemi.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
tabi bende boot ekranını kaldırınca windows 8 " 7 ile 9" saniyede açılmaya başlamıştı ve normal hdd ile.
SSD olsa birde onunla denemek isterdim. :)

:D boot ekranını kaldırdım derken, windows 7 de de yapma sansımız var mı ?

suyunsesi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Xlive.dll hatası yüzünden Çalışmayan Dirt 2 Games for windowslive update ile dirt 2 açıldı :)

orhuntus81

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benim gibi dvd sürücüsü windows 8 tarafından görülmeyenlerdenseniz sorun çözüldü microsoftun ingilizce tartışma forumlarında aynı dertten müzdarip bi joni arkadaşımız sormuş bunu ve cevabı da gelmiş ve ben de yaptım oldu..:) umuarım yararlı olur sizin için de..

charm çubuğundan search e basın... arama kısmına cmd yazın, yani türkçesi çalıştır olan command prompt a sağ tıklayın ve run as administrator deyin. (yönetici olarak çalıştır). çıkan pencereye ayen aşağıdakini yazın ve yeniden başlatın bilgisayarı hepsi bu kadar :

reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Cont roller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000001

not : aynen görüldüğü gibi yazın boşluklara dikkat yoksa çalışmıyor...

Arkadaşlar üstteki msjı deiştiremedim de orda controller bitişik olacak ben bitişik yazıyorum ama msj gönderince kendi ayırıyor controller bitişik olacak...

reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000001

orjinal msj şu adreste : http://answers.microsoft.com/en-us/...indows-8/ad546c20-b916-4ad5-9858-52e10610ee14

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Kod olarak yazsaydın sorun çıkmazdı :)

Kod:
reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000001

orhuntus81

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öyle nasıl yazılıyo bilmiyorum ki :yes:

Kod:

şimdi yaptım :)

octavarium

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Windows 8'in her açılışta şifre girmenizi istemesinden sıkıldıysanız bu ipucu ile sorunu çözebilirsiniz.

Windows 8 Şifre Girilmeden Açılsın - SDN

[video=youtube;QTZK2t4hqzg]http://www.youtube.com/watch?v=QTZK2t4hqzg[/video]