• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Windows 8 Consumer Preview kullanıma sunuldu

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
O developer sürümündeki. Eski sürümdeki yani. Consumer Preview (BETA)'da yok. Onun yerine ekranın sağ tarafına alındı dediğim gibi. Fare imlecini sağ üst veya sağ alt köşeye dayayın. Sonra ortaya doğru sürükleyin.

Hoşgeldin @Cloakengaged

Haklısın eski sürümde o galiba şu senin gösterdiğin şeyde yok...

35bj8.jpg

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
hoşbuldum reis. o gösterdiğim de metro arayüzünde webcam açılmıyor diyenler için.
öncelikle microsoft hesabınla giriş yaptıysan metro arayüzünden messengere (messaging) giriceksin. sonra yan panelde settings > permissions dan o ekrana gelebilirsin.

edit :

Dediğim yan paneli Windows Tuşu + C'ye basarak kısayoldan açabilirsiniz.

Burgazko

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Windows 8 Consumer Preview sürümünü bu akşam yükledim.Fakat Metro arayüzünü kullanmak istemiyorum.
Consumer Preview sürümünde metro arayüzünü devredışı bırakmanın yolu varmı arkadaşlar?

Ayrıca Devoloper sürümü için yayınlanmış Türkçe Yama mevcut. Şu an dil paketini yükledim ve kısmen türkçe olarak kullanıyorum.
Google amca size yardımcı olacaktır. Burdan link vermem doğru olmaz sanırım :S
Bu da benim bilgisayarın ekran görüntüsü..

w8tr.jpg

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
hoşbuldum reis. o gösterdiğim de metro arayüzünde webcam açılmıyor diyenler için.
öncelikle microsoft hesabınla giriş yaptıysan metro arayüzünden messengere (messaging) giriceksin. sonra yan panelde settings > permissions dan o ekrana gelebilirsin.

edit :

Dediğim yan paneli Windows Tuşu + C'ye basarak kısayoldan açabilirsiniz.
Haa evet buldum sağol… Bendede kapalıymış..
Bide Appstoredaki uygulamalar çok dandik yaa hele free uygulamalr berbat..:D Umarım zamanla gelişir Appstoreu hiç beğenmedim...
Hocam yanlış anlama ama sesli güldüm :D :D:D
Valla ilk seferde bende biraz aradım yalan değil:D:D Powerı taa gıcık bi yere sokmuşlar insan eski sistemlere alışık olduğu için ilk seferde bi şaşırıyor...:D

TheJoker

Doçent
Reaksiyon puanı
3
:D benim işim komutlarla :D açarım cmd'yi yazarım komutumu, yoluma bakarım :D

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
şu an yorumlara bakıyorum.
vista beta'sı çıktığındaki yorumlarla benzer.

ya iyi aslında ama...
şurası fena değil aslında ama...
şu özellik iyi düşünülmüş gibi ama...

bu yeni çıkan özellikler sanıyorum ki ancak windows 9'a kadar olgunlaşmış olur.
ya da en iyi ihtimalle windows 8 service pack 1
ayrıca beta ile final arasında yeni özellik eklenmez ve çok lazım olmazsa varolan bir özellik kaldırılmaz, sadece hata düzeltimi yapılır.
yani bu beta ile final sürümleri %95'i aynı olacaktır.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Pfss inanamıyorum ya bilgisayarı kapatmak için herkes abuk subuk metotlar önermiş. Alt+F4 yapın çok zor değil :D

Bu arada şu mail, messaging gibi uygulamalarda nereye bastıysam dili bir anda Almanca yaptım. Language Turkish, location da Turkey seçili ve işletim sisteminin dili (genel) İngilizce. Nasıl becerdiysem uygulamalardaki dil 15dk önceye kadar İngilizce iken bir anda Almanca oldu. Eski haline nasıl getirebilirim bilen var mı?

Reaksiyon puanı
189
Pfss inanamıyorum ya bilgisayarı kapatmak için herkes abuk subuk metotlar önermiş. Alt+F4 yapın çok zor değil :D

Bu arada şu mail, messaging gibi uygulamalarda nereye bastıysam dili bir anda Almanca yaptım. Language Turkish, location da Turkey seçili ve işletim sisteminin dili (genel) İngilizce. Nasıl becerdiysem uygulamalardaki dil 15dk önceye kadar İngilizce iken bir anda Almanca oldu. Eski haline nasıl getirebilirim bilen var mı?

Denetim masasındaki Languages kısmından İngilizceyi ekle :)

Reaksiyon puanı
189
Türkçe'nin yanına İngilizce'yi de ekleyince düzeldi :)

Ben de giriş dilleri kendiliğinden değişmesin diye İngilizceyi silince oldu sonra böyle ekleyince düzeldi. Bir yerde de tüm yazılımlar için varsayılan giriş dilini zorlayabiliyorsun. Kurcala bulursun :)

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Biraz önce Weather'da Fahrenheit'tan Celsius'a nasıl geçiş yapıldığını keşfettim onu da paylaşayım. Weather'ı açın Win+C kısayolu ile sağ paneli açıp Settings'e girin. Settings'i açınca açılan pencerede bir Settings daha çıkacak ona girin ve Unit kısmında Celsius'u seçin :)

qazwsx41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dns ayarlarını değiştirecem ama bulamadım :laugh: bilen var mı arkadaşalar?

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
146
şu an yorumlara bakıyorum.
vista beta'sı çıktığındaki yorumlarla benzer.

ya iyi aslında ama...
şurası fena değil aslında ama...
şu özellik iyi düşünülmüş gibi ama...

bu yeni çıkan özellikler sanıyorum ki ancak windows 9'a kadar olgunlaşmış olur.
ya da en iyi ihtimalle windows 8 service pack 1
ayrıca beta ile final arasında yeni özellik eklenmez ve çok lazım olmazsa varolan bir özellik kaldırılmaz, sadece hata düzeltimi yapılır.
yani bu beta ile final sürümleri %95'i aynı olacaktır.

Beta değil ki bu. Ne betası nede RC si çıkmadı daha.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
dns ayarlarını değiştirecem ama bulamadım :laugh: bilen var mı arkadaşalar?

Windows 7'de olduğu gibi, bir farkı yok ki :)

Sağ alttaki bağlantı simgesine sağ tıkla "Open Network and Sharing Center"a bas. Connections yanında yazan bağlantı adına (Wi-Fi) tıkla. Sonrasını biliyorsundur :D

iboiskin

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ARkadaşlar Bende Ati HD6610M Ekran KArtı 64 bit Win7 Var
ama ben win8 kurmak istiyorum amd nin sitesinde bile sürücüsü yok bi elimdeki cdde var win8 yüklersem grafik sürücüsünü nasıl yükleyeceğim ?

Amd Sitesinde En Ufak Bir Bilgi Yok :/

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
[MENTION=196525]iboiskin[/MENTION] Elindeki Cd ile kurulum yaparsın, kurulum sırasında bir sorunla karşılaşırsan da uyumluluk modundan windows7'yi seçip öyle yüklersin :)

iboiskin

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bide Benim LAptop Yeni GEldi Ama Kutudan Format Cd Çıkmadı Ne Yapayım Şimdi Servisi Arayıp İsteyeyimmi 1 ay oldu geleli :s

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
  1. "Göndermiş olduğunuz işlem güvenlik açığı oluşturduğundan veya uyumsuz olduğundan dolayı durduruldu
  2. Eğer beklenmedik bir şekilde bu hata ile karşılaştıysanız, lütfen yönetici ile bağlantıya geçip hatayı bildirin."

masaüstündeki ie 10 ile SDN deki bazı konulara yorum yaparken üstteki hatayı verip yorum atmama izin vermiyor site ama chrome da normal şekilde yorum yapabiliyorum çözümü varmıdır yoksa forumdanmı kaynaklıdır?

-MuzaffeR-

Adult games: dating for spicy meetups
Reaksiyon puanı
4
indirdim kurdum . idm, advencedip scanner, google chrome şimdilik kurduklarım. ve problemsizşekilde çalışıyorlar.

--- Mesaj Güncellendi ---

Point Blank (MMOFPS) açılmıyor. windows 7 uyumluluk modunda denememe rağmen . pcyi yeniden başlatıyor.

--- Mesaj Güncellendi ---

logitech marka webcam ve canon marka yazıcım windows update'te gözüktü otomatik olarak kuruyorum ordan.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
409
Bide Benim LAptop Yeni GEldi Ama Kutudan Format Cd Çıkmadı Ne Yapayım Şimdi Servisi Arayıp İsteyeyimmi 1 ay oldu geleli :s

artık bir çok firma ayrı kurulum cdsi vermiyor, kurulum boot seçeneğine (genelde recovery) windows kurtarma şeklinde gömülü geliyor
ama kullanıcı olarak laptopun üreticisinden isteme hakkın var illa cd olsun diyorsan.

octavarium

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Windows 8 Tüketici Önizleme sürümündeki filigranı pratik yoldan gizleyebilirsiniz. [video=youtube;pLvF8HXMYUw]http://www.youtube.com/watch?v=pLvF8HXMYUw[/video]

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Aranızda netbook a deneyen oldu mu ? :) sistemin nasıl çalıştığından bahsedebilir mi :)