Windows 8 Çok Yavaş Açılıyor

lockerz_invite

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba sevgili forum sakinleri,
Orjinal Windows 7 olan işletim sistemimi 29 tl ödeyerek Windows 8'e yükselttim. Hızlı da hızlı dediler kerataya gelgörki Windows 7'nin 2 katı sürede açılış süresine sahibim şu anda. Bilgisayarımın özellikleri imzamda var ek olarak sabit diskim ortalama düzeyde ve sata2 girişli.

Windows logolu bölümde en az 20 saniye bekliyorum daha sonra siyah ekran geliyor bi 20-25 saniyede orada bekliyor -hatta bazen gaza gelip 1-2 dakika bekletiyor :glare: daha sonra hoşgeldiniz yazısı çıkıyor :w00t: ah sonunda derken orda da bi 20 saniye bekle :glare: ona da tamam sonra metro arayüzü geliyor ama ne geliş :cursing: ilk önce bütün kutucuklar tek renk daha sonra teker teker gelmeye başlıyor içerikler hatta fareyi üzerlerine getirdiğimde etkileşime girmesi bile baya uzun sürüyor. Bütün bunlar yetmezmiş gibi masaüstüne geçtiğimde ilk önce bi taskbar görünüyo sadece sonra yavaş yavaş simgeler yükleniyor arkadaş deli oldum ben Pentium 4 işlemci 512 ramle vistada bu kadar kasılmadım :hammer: i bilgisayarı daha yeni topladım çok canımı sıkıyor bu olay bi el atın gözünüzü seveyim :crying:

paradis_1905

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
biçimlendirmeden yükseltme yaptıysan böyle olabilir. bence biçimlendirip windows 8 kurmalısın o zaman ne kadar hızlı olduğunu görürsün:)

lockerz_invite

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
biçimlendirmeden yükseltme yaptıysan böyle olabilir. bence biçimlendirip windows 8 kurmalısın o zaman ne kadar hızlı olduğunu görürsün:)

Teşekkürler ilgilendiğin için :) Bende öyle düşünüyorum ama yaptık artık 590 tl olmuş Win8 pro imkansız alamam artık :(

paradis_1905

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler ilgilendiğin için :) Bende öyle düşünüyorum ama yaptık artık 590 tl olmuş Win8 pro imkansız alamam artık :(

serial elinde var mı? ya da lisansı yedek al. sonra netten windows 8 pro indirip temiz bir kurulum yap ondan sonra seriali gir ya da seriali bilmiyorsan lisans yedeğini geri yükle

lockerz_invite

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
serial elinde var mı? ya da lisansı yedek al. sonra netten windows 8 pro indirip temiz bir kurulum yap ondan sonra seriali gir ya da seriali bilmiyorsan lisans yedeğini geri yükle

Dediğim gibi yükseltme yaptım ve tek seferlik serial olduğu için bir dahaki yüklemeye izin vermeyecek malesef :(

paradis_1905

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dediğim gibi yükseltme yaptım ve tek seferlik serial olduğu için bir dahaki yüklemeye izin vermeyecek malesef :(

lisans yedeklemeyle olur diye düşündüm.. dediğine göre olmuyormuş. anlayan biri varsa yardımcı olur zaten umarım lisans yedekleme işe yarar:wink:

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Girdiğiniz seriali not almadıysanız AIDA64 Extreme Edition ile kodu görebilirsiniz... Yüksetlme serialiniz ile temiz format atabilir, orjinal Win 8 kullanmaya devam edersiniz... Yükseltme yaptığınız için performans alamamanız normal... Serial tek seferlik değil, nette kısa bir araştırma yaparak bunu doğrulayabilirsiniz... Kendiniz araştırın göreceksiniz,,,

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Hayır canım formata gerek yok arkadaşın sadece windows 8'i yeni kurmuş ve hızlı başlatma etkin değil sanırım o yüzden yavaş açılıyor..

Hızlı başlatmayı etkinleştirelim..

Denetim masasına gidip güç seçeneklerini açıyoruz sol taraftaki seçeneklerden Güç düğmesinin yapacaklarını seçin seçeneğine tıklıyoruz..

Sonra orada şu anda kullanılamayan ayarlar linki var ona tıklıyoruz..

windows-8-hizli-baslatmayi-etkinlestirmek-2.png

Seçenekler etkinleştirilebilir ve devre dışı bırakılabilir hale gelecektir. Hızlı başlatmanın Windows 8′de varsayılan olarak etkinleştirilmiş olması gerekiyor. Ancak yine de bu adımları izleyerek etkin olup olmadığını kontrol edebilir ya da dilerseniz devre dışı bırakabilirsiniz.

windows-8-hizli-baslatmayi-etkinlestirmek-3.png

Hatta o hızlı başlatmayı aç kutucuğu seçiliyse o işareti temizle sonra kaydet bilgisayarı yeniden başlat ve aynı işlemleri tekrar yap o kutucuğu tekrar işaretle ve kaydet ve bilgisayarı tekrar yeniden başlat artık hızlı açılacak...

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
kullandığınız virüs programı bu yavaşlığa neden olabilir..veya makinenize "virüs"bulaşmış...
o sistemin açılışta"10"saniyeyi geçmesi mümkün deyil..dvdniz varsa formatta çözümdür.(makinede herhangi parça değişikliği yoksa indirirkenki iş.sistemini kurmaya gerek yoktur..direk kurulum yapabilirsiniz(temiz kurulum deyil!)

lockerz_invite

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Girdiğiniz seriali not almadıysanız AIDA64 Extreme Edition ile kodu görebilirsiniz... Yüksetlme serialiniz ile temiz format atabilir, orjinal Win 8 kullanmaya devam edersiniz... Yükseltme yaptığınız için performans alamamanız normal... Serial tek seferlik değil, nette kısa bir araştırma yaparak bunu doğrulayabilirsiniz... Kendiniz araştırın göreceksiniz,,,

Seri numaramı kaydetmiştim dediğiniz gibi yeniden kurdum sıfır olarak ancak kabul etmedi :( Biraz pahalıya patlasa da hız sorunum da çözülmüş oldu teşekkürler :)

Hayır canım formata gerek yok arkadaşın sadece windows 8'i yeni kurmuş ve hızlı başlatma etkin değil sanırım o yüzden yavaş açılıyor..

Hızlı başlatmayı etkinleştirelim..

Denetim masasına gidip güç seçeneklerini açıyoruz sol taraftaki seçeneklerden Güç düğmesinin yapacaklarını seçin seçeneğine tıklıyoruz..

Sonra orada şu anda kullanılamayan ayarlar linki var ona tıklıyoruz..

Seçenekler etkinleştirilebilir ve devre dışı bırakılabilir hale gelecektir. Hızlı başlatmanın Windows 8′de varsayılan olarak etkinleştirilmiş olması gerekiyor. Ancak yine de bu adımları izleyerek etkin olup olmadığını kontrol edebilir ya da dilerseniz devre dışı bırakabilirsiniz.

Hatta o hızlı başlatmayı aç kutucuğu seçiliyse o işareti temizle sonra kaydet bilgisayarı yeniden başlat ve aynı işlemleri tekrar yap o kutucuğu tekrar işaretle ve kaydet ve bilgisayarı tekrar yeniden başlat artık hızlı açılacak...

Buraya konu açmadan önce internette baya bi araştırma yaptım ve bu yolu de denedim ancak 1-2 kere hızlı başladıktan sonra yine eski haline döndü. Yorum için teşekkürler :)

kullandığınız virüs programı bu yavaşlığa neden olabilir..veya makinenize "virüs"bulaşmış...
o sistemin açılışta"10"saniyeyi geçmesi mümkün deyil..dvdniz varsa formatta çözümdür.(makinede herhangi parça değişikliği yoksa indirirkenki iş.sistemini kurmaya gerek yoktur..direk kurulum yapabilirsiniz(temiz kurulum deyil!)

yorum için teşekkürler, dediğiniz doğru olabilir çünkü çok nadir olarak 10-15 saniye açılışlar da gördüm demekki sorun kapanırken oluşturulan hiberfil.sys dosyasının tam olarak oluşturulamaması veya hatalı-eksik oluşturulması olabilir. Yeniden kurulum yaptım ve şuan gayet düzgün bir biçimde çalışıyor ancak seri numarasını kabul etmedi. :(

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Müşteri hizmetlerini arayıp serialini isteyebilirsin. Bu sayede büyük ihtimal satınaldığın mail adresine serialini tekrar gönderirler.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
hoşgeldiniz mi win8 de Hoşgeldiniz filan demıyor ki ayrıca genel konuşmussun windows 8 yavaş açılıyor yerine benim bilgisayarımda windows 8 yavaş açılıyor desen daha dogru olur, Başlangıç Msconfigte bi çok dosya varsa etkiliyordur, masaüstüm full dolu olmasına rağmen win8 10 saniyede açılıyor

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Seri numaramı kaydetmiştim dediğiniz gibi yeniden kurdum sıfır olarak ancak kabul etmedi :( Biraz pahalıya patlasa da hız sorunum da çözülmüş oldu teşekkürler :)

Serial konusunda bazı kullanıcılar sizin gibi sorun yaşamışlar, keyin kabul edilmeme probleminin çözümü donanimhaber de mevcut... Detaylı bir şekilde anlatımı yapılmış, lazım olacağını bilseydim yer imlerine kayıt ederdim...

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
serialin kabul edilmemesinin nedenlerinden önemlileri:indirirken kurulu olan işletim sistemi harici bir iş.sistemine kurulum yapılması....
kutulu satılan dvd gibi kurulum yapılmak istenmesi.....
indirirken kullandığınız makinenin haricinde bir makineye kurulum yapılması...
indirirken kullandığınız makinede bileşen değişikliği yapmak..
serialinizi kaybederseniz"microsoft Türkiye"yi arayın..doğrulama sorularından sonra mailinize gönderilecektir..veya eski maillerinize ulaşabilirseniz orada bulabilirsiniz...
şayet formattan sonra seriali kabul etmiyorsa;deneyeceğiniz ilk yol ilk indirirken kurulu olan iş.sisteminizi kurup onun üzerine kurulum yapacaksınız...

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Benim dandik laptop bile win8 ile daha hızlı açılmaya başladı:)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben de aynı şekilde 29 TL ödeyerek Windows 8 e yükselttim. Ben de aynı problemi yaşıyorum. Notebook çok geç açılıyor. Fakat ben Wİndows 8 yükseltme kurulum dosyasını DVD ye ve USB ye kopyaladım. Serial de elimde. Bu kopyaladığım DVD ile tekrar Temiz kurulum yapabiliyor miyim?

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Ben de aynı şekilde 29 TL ödeyerek Windows 8 e yükselttim. Ben de aynı problemi yaşıyorum. Notebook çok geç açılıyor. Fakat ben Wİndows 8 yükseltme kurulum dosyasını DVD ye ve USB ye kopyaladım. Serial de elimde. Bu kopyaladığım DVD ile tekrar Temiz kurulum yapabiliyor miyim?

29 TLye yükseltilen serial tek seferlik değil, ben 4-5 kez kullandım sorun yok. Seriali yedek aldıysanız windows 8 yükleyebilirsiniz orjinal olarak.

HYuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Bende yükseltme yaptım yavaş olduğu için daha sonra sıfır kurdum. Aldığın lisans key tek kullanımlık değil bilgine..

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
serial(keyin)bir seferlik olduğunu nereden çıkardınız..o size ömür boyu verilmiş kodunuzdur.....
format için:indirdiğiniz makineye ise sıfır kurulum(gibi)yapabilirsiniz..başka makineye kurmak isterseniz ilk kurduğunuz zamanki işletim sistemini kurup üzerine kurarsınız...
kurulum(format)limitini doldurduysanız telefonla aktifleştirme yapabilirsiniz(onunda sayısı var-dolunca tekrar telefonla aktıve yapacaksınız).şu veya bu şekilde o serial size aittir ömür boyu.....

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben,m de aynı sorun var laptop çok yavaş açılıyor bazen bayağı beklemek zorunda kalıyorum ve burada yazan denetim masası güç vs. yaptım fakat hiç bir işe yaramadı ne yapacağımı da şaşırdım garantiye yollamak istemiyorum çizim grafik vs yapmam gerek... :(

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Yanlışın var ben ilk aldığımda zaten 2 ay falan oluo çok seri açılıodu 1 ay sonra 8 dkda açılmaya başladı ayrıca ne virüs programı var nede masaüstüm dolu

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
8 DK ne yavv xp bile 60 sniyede açılır..

tolunay11

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benimde 7 saniyede açılıyor garip format at bence virüs bulaşmış olabilir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar benimde Windows 8 single language im var (önyüklü)yalnız sıfırlama yaptıktan sonra pc daha yavaş olmaya başladı.Bence TEK çare şudur.Düzenli disk biçimlendirme prefetch klasörünün temizlenmesi virüs taraması kayıt defteri temizliği (reg clean pro öneririm seriali internetten bulabilirsiniz)