Windows 8 ATI Ekran Kartı Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan reflexx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

reflexx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba SDN forumu üyeleri;

Windows 7 olarak 1 yıl önce aldığım Hp Pavilion dv6 diz üstü bilgisayarımı Windows 8 satın alarak yükselttim.

Bilgisayarın Özellikleri: 8 gb RAM 2 gb Ekran Kartı

AMD(ATI) Radeon HD 6700M Serisi ekran kartım var. Windows 8e yükseltince aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi bilgisayar Intel ekran kartını kullanmaya başladı bunun farkınada PES 2013 ve GTA IV oyunlarını kurduktan sonra ekran kartınız 27mb boyutu değiştiremezsiniz hatası alınca farkettim.
Daha sonra hatayı gördükten sonra Aygıt Yöneticisine girip baktığımda ekran kartımda ünlem işareti vardı güncelleme yap dediğimde son sürüm olduğunu belirtti. Daha sonra AMD(ATI) Radeon HD 6700M Serisi ekran kartını kaldırıp hp sitesindeki bilgisayarıma uygun son sürüm AMD(ATI) Radeon HD 6700M Serisi ekran kartını tekrar yükledim ünlem işareti kalkmıştı büyük bi hevesle bilgisayarın hangi ekran kartını kullandığına baktığımda yine INTEL ekran kartını kullandığını gördüm.Intel ekran kartını kaldırıp denemedim hiç öle bir durumda ne olur hiç bilmiyorum.Sizlerden bilgisayarımın AMD(ATI) Radeon HD 6700M Serisi ekran kartını nasıl kullandırabilirim onu öğrenmek istiyorum.
lquxj.png

Şimdiden yardımlarınız için Teşekkürler.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=314563]reflexx[/MENTION]

Hocam, radeon HD 6700M oyun oynarken devreye girmiyor mu?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Desktop'a sag tiklayip ayarlardan HD 6700M'i secebiliyor musun? Switchable graphics diye bir sey olmasi lazim. Enerji tasarrufu olarak degil de yüksek performans olarak ayarla bakalim olacak mi?

original

reflexx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevap için teşekkürler.En büyük sorunum bu sanırım bende desktop ta sağ tıkladğımda böle bir şey çıkıyor ;
lr296.png

Yani ekran kartının programı mı eksik ne ise artık onu nerden bulabilirm driver değilde programı.

Pek oyun oynayan biri değilim ama PES 2013 ve GTA IV oyunlarında farkına vardım zaten devreye girmiyor.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
İntel driverini kendin yüklediysen kaldır hp nin sitesinden bilgisayarının tam modelini yaz bataryayı çıkarınca alt kısmında yazıyordur hp nin sitesine yaz ordan bilgisayarını bul destek ve sürücülere gel windows 8 in 64 bit galiba sen orda windows 7 64 bit driverlerine tıkla orda grafik bölümünde atin nin ekran kartı driveri var onu indir indirdiğin driveri windows 7 uyumluluk modunda yönetici olarak çalıştır ve kur, kurulduktan sonra yeniden başlat;
conviction arkadaşın dediği gibi masaüstüne sağ tıklayınca resiminde gösterdiği gibi bir menü çıkacak ona gir powersawing yada güç tasarruflu mod geçerliyse ordan yüksek performanslı olana tıkla artık ati devreye giriyor.

Yukarıda anlattıklarımı yaptıktan sonra ;
lr4ty.jpg

------------------------

lr4v2.jpg

----------------------

lr4vq.jpg

Bunları yaparsan ekran kartının performansı çok artar iyi oyunlar.

reflexx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Deniyorum şuan cevabı yazıcağım teşekkürler.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru

Son durum nedir :P

reflexx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Olmadı olmadı olmuyor kafayı yiyeceğim ya :)
lrb3w.png

En büyük sorunum bu işte yok ATI falan yok bilgisayarı çöpe atıcam az kaldı :)

blizzard_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Olmadı olmadı olmuyor kafayı yiyeceğim ya :)
lrb3w.png

En büyük sorunum bu işte yok ATI falan yok bilgisayarı çöpe atıcam az kaldı :)

hocam bende casper leptop vardı yine aynı dertten muzdaripdim.

http://leshcatlabs.net/index.php/2012/11/catalyst-12-11-beta4-unifl-for-amdintel-graphics/

bu kondaki driveri yükleyerek çözüm buldum.

DİKKAT etmeniz gereken nokta ise, driver imzasız olduğu için sağ alt köşede,

" win 8 deneme kopyası " yazan yerde " sınama modu yazıyor " driveri yükledikten sonra.

sitede ati için yeni updateler çıkmış ama ben bu sürümde olumlu sonuç aldığım için bu linki veriyorum, diğerlerinide deneyebilirsiniz.

reflexx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Destek için Teşekkürler Şunu:
lrd73.png
indirmeye başladım tekrar sonucu yazıcağım olsunda kurtulim 3 gündür bununla uğraşıyorum.Sınama modu yazısını kaldıran bir program hatırlıyorum onuda öle çözmeyi denerim.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Son paylaşılan sitede bunun çözümü mevcut. Verilen link olmazsa eğer aynı siteden diğer sürücüleri dene. Hp ve ATI siteleri dahil başka sitelerde arama zahmetine girme.

reflexx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Son paylaşılan sitede bunun çözümü mevcut. Verilen link olmazsa eğer aynı siteden diğer sürücüleri dene. Hp ve ATI siteleri dahil başka sitelerde arama zahmetine girme.
Bunlari yapmadan
önce 2 ekran kartınıda kaldırıp mı yapim?

D

Deleted member 312196

SDN Okuru

Temiz kurulum yapmani tavsiye ediyorum.

asdf_13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam bende casper leptop vardı yine aynı dertten muzdaripdim.

http://leshcatlabs.net/index.php/2012/11/catalyst-12-11-beta4-unifl-for-amdintel-graphics/

bu kondaki driveri yükleyerek çözüm buldum.

DİKKAT etmeniz gereken nokta ise, driver imzasız olduğu için sağ alt köşede,

" win 8 deneme kopyası " yazan yerde " sınama modu yazıyor " driveri yükledikten sonra.

sitede ati için yeni updateler çıkmış ama ben bu sürümde olumlu sonuç aldığım için bu linki veriyorum, diğerlerinide deneyebilirsiniz.

burada yazanlar işe yarıyor. Allah tuttuğunuzu ekran kartı etsin...

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
ati'nin ekran kartı yazılımları berbat.nvidia 500 basar. donanım olarak hangisi daha iyi tartışılır ama.yazılım olarak açık ara nvidia 10 basar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ee usta nasıl çözdünüz aynı şeyi bende yaıyorum ne iştir anlamadım yahuu

azmanbaby31234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benim bilgisayar Windows 8'di ekran kartı Ati Radeon HD 4300/4500 series'di bilgisayar bozuldu tekrar Windows 8 formatı attım ekran kartım Microsoft Görüntü Bağdaştırıcısı oldu ekran kartım gözükmüyor lütfen yardım edin oyunlarıma giremiyorum