Windows 8.1 Yayınlandı, İndirin!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cavess
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bir saniye format derken? :) Bu 3 gb lik inip kurulunca her şey yok mu olacak?

Yok kardeşim mübalağa yaptım. İşin esprisi. Gerçi tam olarak birşey söylemeyim. Mağazadan güncelleyen arkadaşlar bilgi versin çünkü mağazadan güncelleme yapmadığım için bir şey diyemem.

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Ben mağazadan güncelledim. Eski sistem dosyalarını yedekleyip(Windows.old) yenisiyle değiştiriyor. Güncellemeden sonra bayağı hızlandı bilgisayar :D Lakin indirdiği iso dosyasını nereye indirdi bu yavv. İlerde format atmak zorunda kalırsam o iso dosyasını kullanırım :D

EsPriTüeL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benimde magazadan guncelleme gelmedi. W8 enterprise 64 bit.

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
eski başlat hala yok değil mi?

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Ben mağazadan güncelledim. Eski sistem dosyalarını yedekleyip(Windows.old) yenisiyle değiştiriyor. Güncellemeden sonra bayağı hızlandı bilgisayar :D Lakin indirdiği iso dosyasını nereye indirdi bu yavv. İlerde format atmak zorunda kalırsam o iso dosyasını kullanırım :D

Bildiğin sistemin üzerine format atmış anlaşılan. Programlar ve ayarlar duruyorsa yedeklemiş ve geri yüklemiş. O .isoyu bulursan banada gönder ciddiyim. Win8.1 RTM final var ama direk final olursada iyi olurdu. Dünden beri o isoyu arıyorum.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ben direk iso dosyasını indirdim. bir ara vaktim olursa format atacağım.ama bir iki sorum var :)

**8.1 iso dosyasını dvd ye yazıp, pc açılışında dvd den boot edip format atarken "sistemi güncelle" seçeneğini seçersek dosyalar/ayarlar silinir mi? ve sadece güncelleme olarak mı kurulur?
**diski yedekleyip, biçimlendirip sıfırdan format atarsam bir sorun çıkar mı? (lisans hariç :))

kralxs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ben direk iso dosyasını indirdim. bir ara vaktim olursa format atacağım.ama bir iki sorum var :)

**8.1 iso dosyasını dvd ye yazıp, pc açılışında dvd den boot edip format atarken "sistemi güncelle" seçeneğini seçersek dosyalar/ayarlar silinir mi? ve sadece güncelleme olarak mı kurulur?
**diski yedekleyip, biçimlendirip sıfırdan format atarsam bir sorun çıkar mı? (lisans hariç :))

bu soruyu ilk soran kişi olmak istiyorum direk iso dosyasını nerden indirdiniz acaba paylaşmanız mümkünmüdür zira bende 0 kurulum yapmak istiyorum 8.1 için

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510

1.Soru o sistemi güncelle değilde yükselt olacak evet programlar gider yeniden kurmalısın ama uygulamalar ve kendi kişisel dosyaların gitmez. Sadece programları yeniden kuracaksın..

2. Hayır hiç bi sorun çıkmaz bende bu şekilde kurmayı severim.

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
bu soruyu ilk soran kişi olmak istiyorum direk iso dosyasını nerden indirdiniz acaba paylaşmanız mümkünmüdür zira bende 0 kurulum yapmak istiyorum 8.1 için

Windows mağazaya girememe sebebin tamamen youğunluk. Eğerki ucunda bir hata yoksa. Windows 8 Yeni format attım demişsin. Eğer ki sistemi oturtmadıysan Windows 8.1 Final yükle ordan güncelle derim. Çünkü windows 8 üzerine mağazadan 8.1 güncellemesi alan bir kaç kişi gördüm driver ve sistem hataları alan. Tercih senin.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Windows 8.1 final RTM yüklemek isteyenler bu konuyu inceleyebilir.

Buyrun üyeliğiniz varsa indirin. Yoksa size bir link atayım.

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Windows 8.1 Nasıl Yüklenir, Nelere Dikkat Etmelisiniz?

(Türkiye saatiyle) 17 Ekim saat 14:00 itibari ile Windows 8.1güncellemesi Microsoft Mağazası aracılığı ile yüklenebiliyor.

18 Ekim itibari ile ise yeni satılan bilgisayarlar Windows 8.1yüklü olacak ve marketlerden Windows 8.1 kutulu olarak satın alınabilecek.

Bilgisayarınızda şu an Windows 8 veya Windows RT çalışıyorsaWindows 8.1 veya Windows RT 8.1 sürümüne güncelleştirmek ücretsizdir. Önceki Windows güncelleştirmelerinin aksine, bu güncelleştirmeyi Windows Mağazası'ndan alırsınız...

Sistem Gereksinimleri;

Windows 8.1 ve Windows RT 8.1 için sistem gereksinimleri neredeyse Windows 8 için olan gereksinimlerle aynıdır; bilgisayarınız zaten Windows 8 (veya Windows RT) çalıştırıyorsa ücretsiz Windows 8.1 (veya Windows RT 8.1) güncelleştirmesini alabilirsiniz.

Bilgisayarınızda Windows 8.1 çalıştırmak istiyorsanız aşağıdakiler gereklidir:

• İşlemci: 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı işlemci ve PAE, NX ve SSE2 desteği (daha fazla bilgi)
  • RAM: 1 gigabayt (GB) (32 bit) veya 2 GB (64 bit)
  • Sabit disk alanı: 16 GB (32 bit) veya 20 GB (64 bit)
  • Grafik kartı: WDDM sürücüsüne sahip Microsoft DirectX 9 grafik cihazı

Belirli özellikleri kullanmaya yönelik ek gereksinimler:

• Dokunmayı kullanmak için, çok noktalı dokunmayı destekleyen bir tablet veya monitör gereklidir
  • Windows Mağazası'na erişmek ve uygulamaları indirmek, çalıştırmak ve tutturmak için etkin bir İnternet bağlantısı ve en az 1024 x 768 ekran çözünürlüğü gerekir
  • Bazı özellikler için Microsoft hesabı gerekir
  • İnternet erişimi
  • Güvenli önyükleme, UEFI v2.3.1 Errata B'yi destekleyen bellenim gerektirir veUEFI imza veritabanında Microsoft Windows Sertifika Yetkilisi'ne sahiptir
  • Bazı oyunlar ve programlar en iyi performans için DirectX 10 veya daha yükseği ile uyumlu bir grafik kartı gerektirebilir
  • DVD izlemek ayrı bir kayıttan yürütme yazılımı gerektirir (daha fazla bilgi)
  • Windows Media Center lisansı ayrı satılır (daha fazla bilgi)
  • BitLocker To Go USB flash sürücü gerektirir (yalnızca Windows 8.1 Pro)
  • BitLocker, Güvenilir Platform Modülü (TPM) 1.2 veya bir USB flash sürücü gerektirir (yalnızca Windows 8.1 Pro)
  • Client Hyper-V, ikinci düzey adres çeviri (SLAT) yetenekleri ve 2 GB ek RAM'i olan64 bit bir sistem gerektirir (yalnızca Windows 8.1 Pro)
  • Windows Media Center'da canlı TV oynatmak ve kaydetmek için bir TV alıcısı gerekir (yalnızca Windows 8.1 Pro Paketi ve Windows 8.1 Media Center Paketi)
  • Miracast, Windows Ekran Sürücüsü Modeli (WDDM) 1.3'ü destekleyen bir görüntü bağdaştırıcısı ve Wi-Fi Direct'i destekleyen bir Wi-Fi bağdaştırıcısı gerektirir.
  • Wi-Fi Direct Yazdırma, Wi-Fi Direct'i destekleyen bir Wi-Fi bağdaştırıcısı ve Wi-Fi Direct Yazdırma'yı destekleyen bir cihaz gerektirir
  • Ücretsiz internet TV içeriği, coğrafi konuma göre değişir, bazı içerikler için ek ücret gerekebilir (yalnızca Windows 8.1 Pro Paketi ve Windows 8.1 Media Center Paketi)
  • 64 bit bir bilgisayara 64 bit işletim sistemi yüklemek için işlemcinizin CMPXCHG16b,PrefetchW ve LAHF/SAHF'yi desteklemesi gerekir
  • InstantGo, yalnızca Bağlı Bekleme için tasarlanmış bilgisayarlarla çalışır

Önemli noktalar;

• Bilgisayarınızda şu an Windows 8 veya Windows RT çalışıyorsa Windows 8.1 veyaWindows RT 8.1 sürümüne ücretsiz olarak geçersiniz. Windows 8.1 veya Windows RT 8.1 sürümünü yüklediğinizde bu sürüme ait sistem dosyaları kalıcı olarak Windows 8 veya Windows RT sistem dosyalarının yerine geçer.
  • Şu anda kullandığınız sürüm aynı kalır. Yani örneğin, Windows 8 PRO kullanıyorsanız güncellemeyi yüklediğinizde Windows 8.1 PRO'ya terfi edersiniz.
  • Farklı dil seçmediğiniz sürece bütün dosyalarınız, ayarlarınız uygulamalarınızkorunur.¹ Yani hiçbir veri/ayar/uygulama kaybetmezsiniz. Ancak yine de hassas verilerinizi yedeklemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
  • Eğer Windows 8 veya Windows RT önyüklü gelen bir bilgisayara Windows 8.1güncellemesi yükler ve ardından kurtarma bölüntüsü marifetiyle Sıfırlama ya daYenileme yaparsanız bilgisayarınız tekrar Windows 8 veya Windows RT sürümüne döner. Bu durumda Windows 8.1 güncellemesini tekrar yüklemeniz gerekir.

Windows 8.1 Önizlemesi veya Windows RT 8.1 Önizlemesi'nden
Windows 8.1'e geçecekseniz;

1. Eğer Windows 8.1 Önizlemesi veya Windows RT 8.1 Önizlemesi'ni Microsoft Mağazası aracılığı ile yüklediyseniz (Burada I. YOL) Windows 8.1 Önizlemesi'niMicrosoft Mağazası'ndan ücretsiz olarak yükleyebilecek ve kullanabileceksiniz.
  2. Eğer Windows 8.1 Önizlemesi veya Windows RT 8.1 Önizlemesi'ni ISO imajı olarak Microsoft Web sitesinden indirip temiz kurulum yaptıysanız (Burada II. YOL) Windows 8.1 Önizlemesi'ni Microsoft Mağazası'ndan ücretsiz olarak yükleyebilecek ve kullanabileceksiniz ancak geçerli bir lisans anahtarı girmediğiniz sürece etkinleştiremeyeceksiniz.
  3. Windows 8.1 Önizlemesi veya Windows RT 8.1 Önizlemesi'nden Windows 8.1'e geçerken sadece kişisel dosyalarınızı koruyabileceksiniz. Bütün Masaüstü veBaşlangıç uygulamalarınız kaybolacak ve yeniden yüklemek zorunda kalacaksınız.

Windows 7 veya daha eski bir Windows sürümünden
Windows 8.1'e geçecekseniz;

1. İsterseniz önce Windows 8'e yükseltme yapabilir ardından ücretsiz olarak Microsoft Mağazası'ndan Windows 8.1 yükseltmesini yükleyebilirsiniz.
  2. Veya buradan Windows 8.1 Yükseltme Yardımcısı'nı indirebilir ve satın alarak direkt Windows 8.1'e geçebilirsiniz. Ayrıca bir mağazadan Windows 8.1 yükleme seti satın alarak mevcut Windows sürümünüzü Windows 8.1'e yükseltebilir veya temiz kurulum yapabilirsiniz.
  3. Windows Vista veya Windows XP çalıştırıyorsanız DVD veya USB Flash sürücü ile temiz kurulum gerçekleştirmeniz gerekir.

Windows 8.1' yükseltme;

Bayram dolayısyla makalenin bundan sonrası sadece bilgi amaçlı hazırlanmıştır. En kısa sürede ekran alıntılarıyla tam bir anlatım hazırlanacaktır.

I. YOL:
Microsoft Mağazası'ndan;

1.1- Öncelikle sisteminizde bir 3. parti güvenlik yazılımı varsa (Anti Virüs, Anti Malware vs.)varsa kaldırın veya devre dışı bırakın. Ancak bu tip güvenlik yazılımlarını devre dışı bırakmak çoğu son kullanıcı için oldukça karmaşık olabilir bu yüzden kaldırmanız en ideali.

1.2- Sisteminizde KB 2871389 nolu güncellemenin yüklü olduğundan emin olun. (Microsoft'un yardım sitesinde (Link.) gerekli güncellemenin kodu KB 2871839olarak verilmiş ama bu yanlış doğrusu benim verdiğim kodlu güncelleme) Yüklü değilse güncellemeleri denetleyin ve yükleyin.

1.3- Microsoft Mağazası'nı açın. Windows 8.1 yüklemesini zaten fark edeceksiniz;

1.4- Talimatları takip edin.

Eğer güncellemeden sonra "SecureBoot doğru yapılandırılmadı" hatası alırsanız bunun anlamı sisteminizde UEFI kurulum var olduğu halde Secure Boot ayarının kapalı olmasıdır. Etkinleştirdiğiniz taktirde filigran kaybolacaktır. Secure Boot ayarları ve bilgi için bkz.

II. YOL:
ISO dosyasıyla

2.1- Bu seçenek şimdilik sadece TechNet ve MSDN aboneleri için geçerli. Windows 8.1 ISOdosyası illegal olarak edinilebiliyor ama bu enpedi'nin ilgi alanına girmiyor.

III. YOL:
Windows 8.1 Yükseltme Yardımcısı ile;

3.1- 18 Ekim tarihi itibari ile Windows 8.1 Yükseltme Yardımcısı burada kulanılabilir olacak.

(¹)

[TABLE="class: table table2Col, width: 600"]
[TR]
[TH="class: matS, bgcolor: #C3D9FF"] Şunu çalıştırıyorsanız[/TH]
[TH="class: matS, bgcolor: #C3D9FF"]Şunları kaybetmezsiniz:[/TH]
[/TR]
[TR]
[TD]
Windows 8
[/TD]
[TD]Windows ayarları, kişisel dosyalar ve uygulamaların çoğu
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Windows 7
[/TD]
[TD]Kişisel dosyalar
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Windows Vista
[/TD]
[TD]Hiçbir şeyi koruyamazsınız; medyayı kullanarak başlatıp temiz yükleme gerçekleştirmeniz gerekir
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Windows XP
[/TD]
[TD]Hiçbir şeyi koruyamazsınız; medyayı kullanarak başlatıp temiz yükleme gerçekleştirmeniz gerekir
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

• Windows 8 çalıştırıyorsanız Windows Mağazası uygulamalarınızın Mağaza'dan yeniden yüklenmeleri gerekir. Mağaza'da, ekranın üst kenarından aşağı çekin veya sağ tıklayın, Uygulamalarınız'a dokunun veya tıklayın, yüklemek istediğiniz uygulamaları seçtikten sonra Yükle'ye dokunun veya tıklayın. Microsoft Mağazası'ndan Nasıl Uygulama İndirilir, Kurallar Nedir?
  • Windows 7, Windows Vista veya Windows XP çalıştırıyorsanız özgün kurulum disklerini veya uygulamaları çevrimiçi satın aldıysanız satın alma onay e-postalarını kullanarak tüm uygulamalarınızın yeniden yüklenmesi gerekir.
Alıntıdır.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
.................... Windows 8.1 iso preview yükleyenler boşuna bu güncellemeyi beklemesin. Onlara gelmeyecek. Özetle,

Windows 8.1 Final RTM > Windows Update 250 MB. Tavsiye edilir.
Windows 8.1 Preview > Almayacak.
Windows 8 > Orjinal olanlar alacak. Mağazaya konması sıra ileymiş. Orjinal kullanıyorsanız bekleyeceksiniz. Yada bir takım oyunlarla elde etmeye çalışacaksınız. (Mağazada Birleşik Krallık seçmek gibi vs.)
Windows 8 & 8.1 Crackli olanlar > Almayacak.

Ocak 2014'ten önce:

Windows 8.1 Preview kullanıcıları için mağazadan güncelleyebilecekler. Eğer mevcut preview sürümünü mağazadan güncelledilerse kişisel dosyalar kaybolmuyor sadece uygulamalar yeniden yüklenmesi gerekecek.
Windows 8.1 Preview sürümünü ISO ile yükledilerse yine mağazadan güncelleyebilirler ancak bir lisans satın almaları gerekecek.

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Bildiğin sistemin üzerine format atmış anlaşılan. Programlar ve ayarlar duruyorsa yedeklemiş ve geri yüklemiş. O .isoyu bulursan banada gönder ciddiyim. Win8.1 RTM final var ama direk final olursada iyi olurdu. Dünden beri o isoyu arıyorum.

Program ve ayarlarda sorun yok tam takır ve eskiden daha hızlı bir şekilde çalışıyor
pis.png

vetteron

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Beyler internet Explorer 11 de görüntü hızlandırmada GPU ile çalışırken sitelerde göresel sorunlar yaşayanlar var mı?

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Orjinal 8 lisansı olanlar varsa (29 TL likler hariç) ve windows 8 yüklü ise (8.1 değil),

Bu linkten seriallerini girip indirmeye başlayınca iptal etsinler ve , http://web.esd.microsoft.com/W8DL/DFB736WD8A9DFB5B1D8DFD92C5B1DSEC5B18956/Windows8-Setup.exe

Daha sonra bu linkten 8.1 dün çıkan iso dosyasını indirsinler http://web.esd.microsoft.com/W81GA/81GF9D695DA9DF8D56B2BC5B7356B5DA9D89D29D69/WindowsSetupBox.exe

ve mümkünse bir bulut servisine yükleyip bizimle paylaşsınlar lütfen.

benımkı Aldıgımda orjinal 8 di. Lisans keyini nerden bulcam ?

Seninki OEM lisans. Gömülü olur masaüstü ise pcde etiketi yapıştırılıdır. Laptop ise onu programla bakarsın.

kralxs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Orjinal 8 lisansı olanlar varsa (29 TL likler hariç) ve windows 8 yüklü ise (8.1 değil),

Bu linkten seriallerini girip indirmeye başlayınca iptal etsinler ve , http://web.esd.microsoft.com/W8DL/DFB736WD8A9DFB5B1D8DFD92C5B1DSEC5B18956/Windows8-Setup.exe

Daha sonra bu linkten 8.1 dün çıkan iso dosyasını indirsinler http://web.esd.microsoft.com/W81GA/81GF9D695DA9DF8D56B2BC5B7356B5DA9D89D29D69/WindowsSetupBox.exe

ve mümkünse bir bulut servisine yükleyip bizimle paylaşsınlar lütfen.

Seninki OEM lisans. Gömülü olur masaüstü ise pcde etiketi yapıştırılıdır. Laptop ise onu programla bakarsın.

%12 de şuan inince yapabilirsem paylaşım konusunda cömert davranırım

T800

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Darısı wp8.1(Blue) güncellemesine :P