differentturk
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 3,059
Tam tersi olacaktı.GNU/Linux dağıtımları Windows 7'den daha ağır değil, daha önce hiç Linux kullandınız mı da öylee diyorsunuz ?
Tam tersi olacaktı.GNU/Linux dağıtımları Windows 7'den daha ağır değil, daha önce hiç Linux kullandınız mı da öylee diyorsunuz ?
ben de dedim ki GNU/Linux dağıtımları, windows 7 den daha ağır değil,Hocam Windows 7 sanki daha hafif demek istedim.
biraz kitap okumnaız gerek galiba ne demek istediğimi anlamadınızTam tersi olacaktı.
Kurulur ben hala kullanıyorum pro 64 bit. Chrome update desteği verdiği sürece de devam. Ram 4gb kullanılan Ram yüzde 20 lerde pc win 10 daki gibi gereksiz şişmiyorYok hocam Linux Windows 7 den ağır gibi söyledim.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Windows 7 kurulmaz artık.
Hayatınızda hiç Linux kullanmadığınızı tahmin ediyorum.Vista zaten sistem kaynaklarını çok yediği için ms tarafından fişi çekildi. 7 efsanedir
Linuxda çoğu uygulama çalışmıyor arkadaşlar boşa tırmalamayın
Kullandınız mı? ??Linuxda çoğu uygulama çalışmıyor arkadaşlar boşa tırmalamayın
Bence Debian tabanlı, hafif bir masaüstü ortamı kullanan bir dağıtım kurmalısın. Çünkü Windows olarak bu bilgisayara Windows 7 veya daha altı bir şey kurulabilir ancak onların da desteği kesildi. Xubuntu olabilir.Sistemim:
İşlemci: İntel Pentium4 3.00 GHZ 2 Çekirdekli
Anakart:Asus P5VD2-VM
Ram: DDR2 2 gb Ram
Ekrankartı:Onboard Via Chrome9 HC IGP WDDM 1.1
Hangisi daha uygun?
Linux'a alışması zor değil. Son kullanıcılar için olan dağıtımları kullanması çok kolay.Hocam Linux'a alışması zor.
Son kullanıcı dağıtımlarında o kadar uğraşmana gerek yok.Linux a uğraşman lazım Windows tan şaşmayın Windows Vista Sp2 Home Premium kurun.
O zaman hafif bir Linux dağıtımı kur.Değil bana göre biz fakiriz zaten çok bile.
Ciddi misin?Windows 7 ne yapcan Linux olur sanki Windows 7 Linux dan hafif.
Açar hocam açar:Hocam zoom açarmı Linux.
Evet.Hocam zoom açarmı Linux.
evet ama 32 bit desteği de var çoğu dağıtımdaX64 işlemci varsa kurulur demi.
Yazılan işlemci 64-bit desteklemiyor.Windows 7 Ultimate 64 bit kursun.
Yok hocam ben bunun hakkında konuşuyorum:Hocam atın işlemciyi.
2 GB Ram e 64 bit kurmak da ne bilim yani ?Windows 7 Ultimate 64 bit kursun.
Başka ne kursun? Windows 98 mi kursun bazılarının dediği gibi?Gelmiş yine linux kur diyen tayfa![]()
Kurulmaz diye bişi yok yalnız 64bit gerektiren programları 2 GB ramle nasıl çalıştıracaksın ?İlla 4 gb ram gerekmiyor.
Neden çalışmasın?Kurulmaz diye bişi yok yalnız 64bit gerektiren programları 2 GB ramle nasıl çalıştıracaksın ?
Niye çalışmasın? Ben rahatça çalıştırabiliyorum.Kurulmaz diye bişi yok yalnız 64bit gerektiren programları 2 GB ramle nasıl çalıştıracaksın ?
64 bit her program 2gb üstü sistem istemiyor.Arkadaşlar bazı programlar mesela autocad 64 bit şart koşar. Sitesinden kontrol ederseniz sistem gereksinimlerine 64 bit 8 gb ram istiyor. Sitesinden solidworks u kontrol edin o da 64 bit 32gb ram istiyor. Başka programlar da var. Ben 64 bit kurdum oldu diye bişi yok.
Mesela hangi program64 bit her program 2gb üstü sistem istemiyor.
Aklıma ilk Steam geldiMesela hangi program
Hocam bu arada bilgisayarınızı ne amaçla kullanıyorsunuz?Sistemim:
Anakart:Asus P5VD2-VM
Ram: DDR2 2 gb Ram
Ekrankartı:Onboard Via Chrome9 HC IGP WDDM 1.1
Hangisi daha uygun?
Steamı 32 bite de kurabilirsin. Sadece 64 bitlik bir uygulama değil. 4 gb altı sistem gereksinimi isteyen programın 32 bit versiyonu da illaki vardır. Bu yüzden 32 bit 64 bit ayrımı var. Ayrıca @Internall olmuyo böyle hani bize lıke kıskandım doğrusu ?Aklıma ilk Steam geldi![]()
4gb altı ram isteyen uygulamaların 32 bit desteği olacak diye birşey yok. Şimdi bilmiyorum ama o da vardır.Steamı 32 bite de kurabilirsin. Sadece 64 bitlik bir uygulama değil. 4 gb altı sistem gereksinimi isteyen programın 32 bit versiyonu da illaki vardır. Bu yüzden 32 bit 64 bit ayrımı var. Ayrıca @differentturk olmuyo böyle hani bize lıke kıskandım doğrusu ?
Camtasia 9 32 bit e de kurulabilir.Ben camtasia 9 u 64 bitte kurdum 2 gb ram e yani kurulur 64 bit uygulama.
Ben de onu diyorum mesela hangi program4gb altı ram isteyen uygulamaların 32 bit desteği olacak diye birşey yok. Şimdi bilmiyorum ama o da vardır.