Windows 7'yi usb belleğinizden kurabilirsiniz!

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
usbtool.JPG

Microsoft, Windows 7'yi USB bellek veya harici disk üzerinden kurmayı mümkün kılan minik bir program yayımladı. "Windows 7 USB/DVD Download Tool" ismindeki araç sayesinde DVD sürücüsü olmayan kullanıcılar (örneğin netbook sahipleri) Windows 7'yi USB bellek üzerinden kurabilecek. Elbette DVD sürücüsü olan kullanıcılar da optik sürücüye göre çok daha hızlı gerçekleşen bu kurulum yöntemini kullanabilir.

Microsoft tarafından sağlanan araç bir ISO dosyası içindeki kurulum dosyalarını istenilen medya türüne aktarıp sürücüyü önyükleme yapabilir hale getiriyor. Araç Windows XP, Vista ve Windows 7 altında kullanılabiliyor. Aracın çalışabilmesi için Microsoft .NET Framework 2.0 veya üzerinin sistemde kurulu olması gerekiyor. Şayet .NET Framework sistemde yoksa araç kurulum sırasında sizi yönlendirerek eksik bileşeni indirip sisteminize kurmanızı sağlıyor.

Kullanacağınız USB belleğin en az 4 GB depolama alanı sunması gerektiği de ekleniyor. İşlem sırasında USB sürücünüz formatlanacağından içindeki verileri yedeklemeyi unutmayın.

Download: Windows 7 USB/DVD Download Tool

Alıntıdır

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
teşekkürler bilgi için. buna benzer başka programlar da vardı ama microsoftun yayınlaması da güzel olmuş.:)

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Çok teşekkür ederim, yarın cdrom olan bilgisayara bu tarz bir format atmam gerekiyordu. Çok işime yaradı, tekrar teşekkürler.

umutarslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bellegi formatlamadan yapan bi program varmı?
hiç flash bellegim olmadı :) 320lik harici diskimde denemek istiyorum.hariciler flashlara göre daha hızlı buda daha hızlı kurulum anlamına gelir sanırm??

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
win7 iso dosyasını 7-zip ile flash belleğe yükleyin işlem tamam :D bu arada flash bellek formatı fat32 olsun :) daha sonra biosdan ayarlama yaparak formata geçin :) ben bu şekilde iki arkadaşa format attım :) zaten win7 usb bellekten boot olma özelliğ var :)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Teşekkürler 4 GB lik bir USB bellek yeticektir.Zaten Windows 7 2.33 GB,64 bitte 3 GB yeter de artar 4 GB

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
güzel paylaşım benim usb de ubuntu var daha cok işime yarıyor :D

Aquamenti

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Çok işe yarayacak bir programa benziyor,teşekkürler.

beyaz gulum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
dostlar ben bu bogrami indirdim telefonumun icinde olan windows 7600 tr gosterip ileri dugmesine bastim fakat telefonumun icindeki hem windows 7600 tr giti ustelik butun muzik ve resimlerim hepsi kayib oldu sindi telefon bon bos nereye gider sizce bilgiayarima neresine baktimsa goremedim telefonumun markasi EN 95 8GB nokIa lutfen anlayan arkadaslardan yardim cevaplarinizi bekliyorum simdiden saygilar.

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
dostlar ben bu bogrami indirdim telefonumun icinde olan windows 7600 tr gosterip ileri dugmesine bastim fakat telefonumun icindeki hem windows 7600 tr giti ustelik butun muzik ve resimlerim hepsi kayib oldu sindi telefon bon bos nereye gider sizce bilgiayarima neresine baktimsa goremedim telefonumun markasi EN 95 8GB nokIa lutfen anlayan arkadaslardan yardim cevaplarinizi bekliyorum simdiden saygilar.
Ah dostum ahhh sen telefonuna format atmışsın çünkü bu program usb bağlantılı belleklere ve dvdlere kopyalıyor sistem dosyalarını bootlu olarak,kurmadan önce de usb belleğe format atıyor geçmiş olsun.Yapman gereken önce win7 yi bilgisayarına kopyalamak sonra usb belleğini veya dvdni takıp ileri demekti sonra çıkan menüde ya usbyi seçeceksin veya dvd yi seçtiğin yere kopyalayacaktı.

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104

geçmiş olsunnn :crying: bari telefon çalışıyo mu?? :crying:

_abdulkerim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
ben bunu kullanarak forat attım netbook'a ama win7-32bit benim netbookta cok kastı.
tekrar usb den xp yuklemek için ugraştım ama kaynak bulamadım.
win7 yuklu bilgisyara flash disk kullanarak xp ile format atabilir miyiz? (asus eeepc900)

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24

beyaz gulum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
geçmiş olsunnn :crying: bari telefon çalışıyo mu?? :crying:

sagol dostum telefonum calisiyor yanliz resim ve muziklerim birde video cekimlerim vardi birde iso windows iso vardi onlar hepsini silmis neyse bazi seyleri bozarak yapariz saglik olsun.

---------- saat 01:54 eklendi ---------- önceki mesaj saat 01:51 eklenmişti ----------

Ah dostum ahhh sen telefonuna format atmışsın çünkü bu program usb bağlantılı belleklere ve dvdlere kopyalıyor sistem dosyalarını bootlu olarak,kurmadan önce de usb belleğe format atıyor geçmiş olsun.Yapman gereken önce win7 yi bilgisayarına kopyalamak sonra usb belleğini veya dvdni takıp ileri demekti sonra çıkan menüde ya usbyi seçeceksin veya dvd yi seçtiğin yere kopyalayacaktı.

sagol guzel dostum bu yazin iyi oldu biraz daha birseyler beledik tesekur ederim ilgi gosterdigin icin bundan sonra biraz daha dikkat etmeye calisirim saygilar.