Windows 7'i kaldırırken

Noah b

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows 7'yi kaldırırken BCD Editor ile boot gidisini kaldırıyorum tamam, ama windows 7 sistem dosyalarını silmeme izin vermiyor.

"yeterli izne sahip değilsiniz" gibisinden bir hata veriyor.

aynı partitionda başka dosyalar da olduğu için format atmak istemiyorum. yedekleme işimi uzatıyor.

ne yapmak lazım ?

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Önce kurulum cd sini tak win 7 yi sil

sonra Ne kullanıyosan artık (Xp) yi aç bcd i çalıştır win 7 boot ekranını sil bu kadar XP yi varsayılan işletim sistemi yapacaksın

XP de yönetici olarak oturum açtınmı ona da bak
.
.

Noah b

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
konuşma tarzın bana saygı göstermen gerektiğini geçersiz kılmaz.

neyse konuyu dağıtmayalım.

ben yazdığım probleme bi cevap bekliyim.

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Windows 7'yi kaldırırken BCD Editor ile boot gidisini kaldırıyorum tamam, ama windows 7 sistem dosyalarını silmeme izin vermiyor.

"yeterli izne sahip değilsiniz" gibisinden bir hata veriyor.

aynı partitionda başka dosyalar da olduğu için format atmak istemiyorum. yedekleme işimi uzatıyor.

ne yapmak lazım ?
Windows 7'yi kaldırmak nasıl oluyor?İşletim sistemi bu,normal program gibi kaldırılmaz ki.Kaybetmek istemediğin dosyaları ayrı bir disk bölümü(partition) oluştur.Oraya kopyala gerekli dosyalarını.Sonra da bu Windows 7 kurulu yeri formatlayıp,yeni bir işletim sistemi kur.Böyle yamalı bohça gibi olur.

Noah b

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
normal program gibi kaldırmıyorum zaten. =)
ayrıca dediğin yolu biliyorum. ama dosyaları farklı bir yere kopyalamak, sonra da oradan geri kopyalamak, takdir edersin ki uzun iş.

onun için daha pratik bir yol bakıyorum.

ayrıca "windows 7'yi kaldırmak" terimini ilk defa duyuyo gibisin =)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Acronis Disc Director veya Paragon Drive Copy isimli programlardan birini içeren bootable CD ile bu söylediklerini rahatça yapabiliriz.
Benim bizzat yaptığım bir şeyden bahsediyorum, okuduğum kuru bilgiden değil.

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
normal program gibi kaldırmıyorum zaten. =)
ayrıca dediğin yolu biliyorum. ama dosyaları farklı bir yere kopyalamak, sonra da oradan geri kopyalamak, takdir edersin ki uzun iş.

onun için daha pratik bir yol bakıyorum.

ayrıca "windows 7'yi kaldırmak" terimini ilk defa duyuyo gibisin =)
Bir işletim sisteminin yerine başka birini kurmak için biçimlendirmek ya da "format" tabirini kullanıyorum.Dosyaları farklı bir disk parçasına kopyaladıktan sonra niye geri kopyalayasın ki?Bırak orda kalsın.Bir müzik dosyasının C'de olmasının sana ne faydası var ki?Bilinçli kullanıcılar yedek için C'nin dışında bir disk parçası seçerler.Galiba yenisin,zamanla dediklerime hak verirsin.Bu arada dalga geçtiğini sandığın kişi bir bilgisayar mühendisi.Alanında dünyanın en iyisi olsan da kimseyle dalga geçme.Senden büyük Allah var,bunu unutma.

Noah b

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence sen biraz heyecanlısın.

bilgisayar mühendisi arkadaşım ilk postunu editledi. orjinal halini okumadığın için olayı bilmiyorsun. artı o olayı neden bızıkladın onu da anlamadım.

konuya dönersek,
aynı partitionda başka dosyalar var dedim. ben windows 7'yi D'ye kurdum. tabi bunu mesajımda özellikle belirtmediğim için sen windows 7'yi C'ye tek işletim sistemi olarak kurduğumu zannettin. olabilir.

ama ben "windows 7'yi kaldırmak" ile kastettiğim şeyin "diğer partitiona kurduğum ve ikincil olarak kullandığım sistemi kaldırmak" olduğunu ekstradan belirtmek zorunluluğu hissetmedim.
kaldı ki, konuya yazan diğer iki arkadaş ben ekstra açıklama yapmadan ne dediğimi anladılar. hatta çözüm önerileri de sundular.

sen hala neyin tartışmasını yapıyosun?

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bence ,En Mantıklısı yapman Gereken Win7 kurulu olan Partiton daki Dosyaları başka bir Sürüceye almak sonra Biçimlendirme.! Acronics ile yapabilirsin

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bence sen biraz heyecanlısın.

bilgisayar mühendisi arkadaşım ilk postunu editledi. orjinal halini okumadığın için olayı bilmiyorsun. artı o olayı neden bızıkladın onu da anlamadım.

konuya dönersek,
aynı partitionda başka dosyalar var dedim. ben windows 7'yi D'ye kurdum. tabi bunu mesajımda özellikle belirtmediğim için sen windows 7'yi C'ye tek işletim sistemi olarak kurduğumu zannettin. olabilir.

ama ben "windows 7'yi kaldırmak" ile kastettiğim şeyin "diğer partitiona kurduğum ve ikincil olarak kullandığım sistemi kaldırmak" olduğunu ekstradan belirtmek zorunluluğu hissetmedim.
kaldı ki, konuya yazan diğer iki arkadaş ben ekstra açıklama yapmadan ne dediğimi anladılar. hatta çözüm önerileri de sundular.

sen hala neyin tartışmasını yapıyosun?
Başkasıyla girdiğin diyalogla ilgili konuşmadım,verdiğim cevaplar senin bana yazdıkların üzerineydi.Yani bir şeyi bızıklamadım.Sana yardımcı olmaya çalıştım,ama yeterli açıklama yapmadığın için olamadım.

Noah b

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkürler. programları çekiyorum. kısa süre içinde deniycem.