Windows 7'de XP Modu Zorlayacak

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Geçtiğimiz günlerde Windows 7 için duyurulan "XP Modu" hakkında detaylar gün yüzüne çıktıkça işler karışıyor.

Windows 7'nin Professional, Enterprise ya da Ultimate sürümlerinde yer alacağı belirtilen XP Modu, Microsoft yetkililerinden alınan bilgiye göre hiç de sistem dostu olmayacak. Windows 7 işletim sisteminde uyumluluğu tavan yaptırmak için en az 2 GB bellek ve donanım seviyesinde sanallaştırma desteği olan Intel ya da AMD işlemci(AMD-V ya da Intel VT) gerekecek.
XP'nin Derdi Bitmez!
Üstelik arka planda sorunsuz çalışabilen sanal XP makinesi, kendi antivirüs ve güvenlik yazılımlarını gerektirecek. Kısacası Windows 7 içinde sanal bir XP modu açmaktansa, ekstradan bir netbook veya nettop ile halis muhlis Windows XP işletim sisteminde çalışmak daha akıllıca olabilir.
:: Tüm bu zahmete gerek var mı sizce?

Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net

BeyaZayeB

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Bir çok kişi hayal kırıklığına uğrayacak..

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Bende uğrayacam yani oyun için değil 7 için sistem değiştirin diyorlar.Ama ben yine de alıcam şu 7'yi acaba 7 professional mi yoksa ultimate mi daha iyi birde en iyi olanı sizce kaç paraya alırım(orjinal)?

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Mİcrosoft Win 7'yi satmak istemiyor herhalde :) . ya da nasıl olsa bir gün satılacak diye -XP ve Vista'da olduğu gibi- kıllık yapıyorlar.. :)

AdReNaLiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bence gereksiz bir şeydi win xp nin win 7ye gömülü gelmesi ! uyumluluk sorunu çıkartan programları sanal işletim sistemlerinde çalıştırıyorum zaten...aslında şöyle bir şey olsa kurulum esnasında seçenek sunsa gömülü win xp yide kurmak istiyormusunuz ?? diye kurmadığımızda sistemi ona göre yapılandırsa :) (biraz uçuk bir hayal gibi oldu ama )

XRaiNow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sizi bilmiyorum ama ben artık plastik mavi renkli pencereler görmek istemiyorum.

crazyturtle

Asistan
Reaksiyon puanı
4
saçmalamışlar microsoft kendi kendine bakmak istiyo heralde google abi bize işletim sistemi yap plss!!

Ayd

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Microsoft sizleri düşündüğünümü sanıyorsunuz win xp yi win 7 ye entegre işleminde ? Microsoft şirketlerin vistaya geçmemelerini vede win 7 ye yapılan araştırma sonrası geçmeyeceklerini bildiğinden ve bunun en önemli sebebinin uyumluluk olduğundan, böyle bir sistem yapmak zorundalar siz istemiyorsanız win 7 home premium kullanırsınız. Microsoft haliyle şirketleri upgrade yapmaya zorluyor. Kafanız çalışsın biraz sizler için yapmıyor bunu. Yapsaydı Home premiumda da win xp entegre olurdu !

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Win 7 nin sürüm fiyatları hakkında bilginiz var mı arkadaşlar ? Geçme ihtimalimiz var.!

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Windows 7 varken,XP'yi napayım(Donanım konusunda sıkıntısı olanlar için XP'den başka çözüm yok,farkındayım)

quazar

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Kurulumda bir seçenek olması lazım. XP'limi yoksa temiz Wİn7'mi diye. XP gömülü olacak diye kağnı gibi işletim sistemine kimse razı olmaz. Microsoft Vista'dan yine ders almamışa benziyor..