Windows 7 Web Camera Sorunu {Yardım} !

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Merhaba arkadaşlar 2 gün önce bende win 7 yi kurdum şuanki en güncel (son sürümünü)! Gayet güzel çalışıyor performansındanda memnunum. Fakat bi sorun varki web camerayı yükledim. (vista driveri ile). tanıdı. Yükleme başırılı oldu. Fakat simgeye çift tıklayıp açmaya çalıştığımda mavi ekran hatası verdi. 3-4 saniye sonra restart atıyo makina. Ne yaptıysam olmadı. Aynı sorunu yaşayıpta çözüm bulan arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum...
Web Camera modeli : Piranha (üreticisi: Vimicro) yani driverda vimicro olarak yazıyo.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
@megatron;
Bütün mesajlarını sildikten sonra 1. mesajının kalması yeterli.
Webcam modelini tam yazar mısın?
Kullandığım her aygıt ya da sürücüyü kolayca kurdum çünkü

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
VIMICRO USB PC CAMERA (VC0303) Aygıt yöneticisinde böyle yazıyor.
Mesajları nerden siliyorum bulamadım!

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Windows 7 beta daha adı üstünde beta tam sürüm çıkınca sorunları düzeltirler herhalde.Birde belkide tanıyor ama win7 kabul etmiyordur.Yani belkide oyunlar gibi yeni işletim sistemlerine yeni çıkan webcamlar gerekiyordur olamazmı?

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Merak ettim Windows 7 Varsayılan dil hangisi?

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
bende aynı kamera var.bende de çalışmadı.sürücüyü yükledim.kabul etti.ama çift tıklayınca açmıyor.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
@SabotajMC;
Dil İngilizcedir.

6z3szb.jpg

Son verilen sürücü ile çalıştı mı acaba?
Dosyayı sağ tıklayıp bir klasöre çıkart
Aygıt yöneticisinden sürücüyü önceki sürücüyü kaldır yenileyip web kamerayı bulunca da güncelle diyerek çıkarttığımız klasörü göster

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
kardes anladığım kadarıyla kurulum asamasını saglıklı bir sekilde yapıyor fakat bir uyum sorunu var sürücü kurarken uyumluluk modundan sürücünün destekledigi formati vistayı secersen bide böyle dene bakalım..

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
@SabotajMC;
Dil İngilizcedir.

6z3szb.jpg

Son verilen sürücü ile çalıştı mı acaba?
Dosyayı sağ tıklayıp bir klasöre çıkart
Aygıt yöneticisinden sürücüyü önceki sürücüyü kaldır yenileyip web kamerayı bulunca da güncelle diyerek çıkarttığımız klasörü göster

Ah keske benim donanım sorunumada böyle ilgi gösterseler bi konu actim tiklayan cok yazan yok kardes walla yazılımdan full cakiyom ama donanım %50 de kaliyo :innocent:

Directx 11 mi benmi yanlıs gördüm :wassat:

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Gördüğün herşey doğrudur.

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar sorunu çözdüm. :) sizlerlede paylaşmak isterim.
Öncelikle vimicro nun kendi sitesinde yer alan bi programı indirdim.
Linki:http://www.vimicro.com/english/product/ChipTypedetector.zip
Sonra programa çift tıklayınca check dvice butonu var ona basınca size xp, xp 64, ve vista driver yazan seçenekler sunuyo. Burdan vistayı seçtim 19,5 mb lık bi dosya indirdim kurdum ve çalıştı. Demek ki mavi ekranın sebebi driverdan kaynaklanıyormuş bunuda bu vesileyle öğrenmiş olduk.
İlgilenen herkese çok teşekkür ederim.

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Dedigim gibi Vista ile Windows7 aynı kodlarla yazıldıgı icin birbirine yakın sistemler..

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Dedigim gibi Vista ile Windows7 aynı kodlarla yazıldıgı icin birbirine yakın sistemler..
Kesinlikle... Şuan Ekran kartı hariç, diğer tüm driverlar vistanın driverları. Malum Nvidia Win 7 ye özel bi driver yazmışken kullanmamak olmaz. Bu arada oyun performansı çok güzel win 7 nin;)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Doğrudur, ben de sadece frisby web kamera ile TV kartı sürücülerini kurdum.
Gerisini kendisi hallediyor..
Oyunlar için de herkes aynı şeyi söylüyor.

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
yaw indirdim hazırladim boot cdsinide bi cesaret edemiyom kurmaya Windows7 yi beni begenmezsem veya driver sorununu halledemezsem tekrar dön format at tekrar yükle kim ugrasicak diorum acikcasi . ekran kartim falan da eski oldugu icin driver bulmak zor oluyor.. Ati Radeon Xpress 200 256 Mb ekran karti , 1.5 Gb DDR2 ram, İnter P IV 3,06 Ghz işlemci, 80 Gb sata hard disk.. ne dersiniz.. biraz gaz verin bana :)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Yedeklemeni yap ve bas gaza, 20 dk. sonra manzaralı bir piknik yerindesin ;)

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
yaw indirdim hazırladim boot cdsinide bi cesaret edemiyom kurmaya Windows7 yi beni begenmezsem veya driver sorununu halledemezsem tekrar dön format at tekrar yükle kim ugrasicak diorum acikcasi . ekran kartim falan da eski oldugu icin driver bulmak zor oluyor.. Ati Radeon Xpress 200 256 Mb ekran karti , 1.5 Gb DDR2 ram, İnter P IV 3,06 Ghz işlemci, 80 Gb sata hard disk.. ne dersiniz.. biraz gaz verin bana :)

Bak şimdi veriyom gazı :mrgreen:
Win 7 yi kurmadan 2 gün önce xp vardı sonra bi sorun oldu pc kitlendi falan zaten bi 6-7 aydır yüklüydü xp anlayaağın miyadını doldurmuştu zaten. Bende vista ultimate ti kurdum hemde de sp1 güncellemesini bile yaptım 2 saat sürüyo adi melet (format 20 dk). Neyse bu arada bi arkadaşada win7 linklerini vermiştim aynı gün indirsin diye. Aradan iki gün geçti. Arkadaş indirdi saolsun malum kotalı internetten indirmek yürek ister :D Neyse aldım DVD ye çektim. ve bende bir an senin gibi tereddüte düştüm ya istediğim gibi çıkmazsa diye ama sonra heşeye değer deyip bastım formatı. İnan buna değdi. Sanada tavsiye ederim. Pişman olmayacağından eminim driver konusunu problem etme. Zaten çoğunu kendi tanıyor. Özellikle ekran kartlarını zaten tanıyo. Ekran kartın hariç neredeyse aynı sistemlerimiz. Bende 7300 GT ve 2 GB Ram var farklı olarak. gerisi aynı. Tavsiyem bi dakka durma....:icon_:

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bak şimdi veriyom gazı :mrgreen:
Win 7 yi kurmadan 2 gün önce xp vardı sonra bi sorun oldu pc kitlendi falan zaten bi 6-7 aydır yüklüydü xp anlayaağın miyadını doldurmuştu zaten. Bende vista ultimate ti kurdum hemde de sp1 güncellemesini bile yaptım 2 saat sürüyo adi melet (format 20 dk). Neyse bu arada bi arkadaşada win7 linklerini vermiştim aynı gün indirsin diye. Aradan iki gün geçti. Arkadaş indirdi saolsun malum kotalı internetten indirmek yürek ister :D Neyse aldım DVD ye çektim. ve bende bir an senin gibi tereddüte düştüm ya istediğim gibi çıkmazsa diye ama sonra heşeye değer deyip bastım formatı. İnan buna değdi. Sanada tavsiye ederim. Pişman olmayacağından eminim driver konusunu problem etme. Zaten çoğunu kendi tanıyor. Özellikle ekran kartlarını zaten tanıyo. Ekran kartın hariç neredeyse aynı sistemlerimiz. Bende 7300 GT ve 2 GB Ram var farklı olarak. gerisi aynı. Tavsiyem bi dakka durma....:icon_:

Tavsiyen icin tesekkür ederim kanka..

landscaper

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mrb arkadaşlar bende windows 7 kuracağım bilgisayarıma fakat bir sorum olacaktı...

bilgisayarımda şuan xp yüklü ve takdir edersinizki içerisinde kişisel dosyalarım var 60 gb kadar... sorum şu; xp üzerine direk windows 7 kurabiliyormuyum (yani bilgisayarda xp yüklüyken) birde bu kişisel dosyalarımı yedeklemeye gerek varmı (kişisel dosyalarım yerel disk D ' de) veri kaybı olurmu yedeklemezssem... şimdiden çok teşekkür ederim... ii forumlar

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Ah keske benim donanım sorunumada böyle ilgi gösterseler bi konu actim tiklayan cok yazan yok kardes walla yazılımdan full cakiyom ama donanım %50 de kaliyo :innocent:

Directx 11 mi benmi yanlıs gördüm :wassat:

Kardeş biz daha directx 10u görmedik sen 11 kullanıyon nereden buldun onu sen ekran kartı marka ve modeli ne.Yani bende 9 varda şu 10 a geçeyim derken direk 11 e geçerim belki.

landscaper

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mrb arkadaşlar bende windows 7 kuracağım bilgisayarıma fakat bir sorum olacaktı...

bilgisayarımda şuan xp yüklü ve takdir edersinizki içerisinde kişisel dosyalarım var 60 gb kadar... sorum şu; xp üzerine direk windows 7 kurabiliyormuyum (yani bilgisayarda xp yüklüyken) birde bu kişisel dosyalarımı yedeklemeye gerek varmı (kişisel dosyalarım yerel disk D ' de) veri kaybı olurmu yedeklemezssem... şimdiden çok teşekkür ederim... ii forumlar

soruma cevap vercek kimse yokmu:(

taksi02

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sonra programa çift tıklayınca check dvice butonu var ona basınca size xp, xp 64, ve vista driver yazan seçenekler sunuyo. Burdan vistayı seçtim 19,5 mb lık bi dosya indirdim kurdum ve çalıştı. Demek ki mavi ekranın sebebi driverdan kaynaklanıyormuş bunuda bu vesileyle öğrenmiş olduk.

teşekürler sayende bende büyük bir beladen kurtuldum saygılar

rule_06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

valla ben wındoows 7 rc cıktıgından beri bır turlu halledemedım kamera sorununu.
bende aynı pranha 303 kamerayı kullanıyorum.vımıcronun sıtesınden tum drıverlerı ındırdım olmadı.
ChipTypedetector'u ındırdım onun buldugu drıverlerı denedım olmadı.
win 7 kendi yukledıgı drıverler zaten calısmıyor.

denemedıgım yontem kalmadı olmuyo allah olmuyo:mad:

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
benim laptopun kamerası şu Genesys PC Camera Device,

windows 7 64 bit driveri lazım..windows7 kendisi tanımadı kamerayı