Windows 7 UEFI Kurulum Nasıl Yapılır?

Reaksiyon puanı
304
Ben istemezmiyim en güncelini kullanmak maalesef ssd miz yok ben napayım hocam...
Artık Var...
Ekran Alıntısı.JPG

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Evet Microsoft Telemtry Container mi adı öyle bir şey. Onlar fazla çalışıyor. Ama kapatınca açılmıyor. Açılsa bire çok düşük çalışıyor.

Dostum istediğini yap kapanmıyor Windows editleme programlarından tamamen silmen gerekiyor yoksa istediğini yap kalıyor sistemde. Editli Windows 10'lar dolu internette adamlar telemetry silindi kapandı vs diyor o tarz sistemleri kullanmak gerekiyor çünkü hepsini siliyorlar ISO içinden tertemiz kurulum yapıyorsun. Windows 8.1 SL ile devam ediyorum şuan. Donanım değiştirmediğim sürece Windows 10 kurmam.

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,853
Windows 10 denildiği gibi saçma sapan uygulamalar ile ve fazla servis bulunuyor amma yeni bilgisayarlarda eski işletim sistemlerinden daha kararlı çalışıyor. Antivirüsü iyi, Windows 7'den daha çok güncelleme destekli ve daha çok mimari destekli. Bildiğin Qualcomm işlemci ile de çalışabiliyor. Eğer tercih etmek istersen bir sürü alternatif var. Linux dağıtımları mesela, openBSD gibi bir sürü dağıtım varken eskimiş Win 7'yi kullanmaya hiç gerek yok. Desteğin bitmesine sayılı günler kaldı sadece. 6. nesil Intel ve ya Ryzen'den eski bilgisayar varsa Win 8.1'de daha kararlı çalışacağı kesin zaten.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Windows 10 denildiği gibi saçma sapan uygulamalar ile ve fazla servis bulunuyor amma yeni bilgisayarlarda eski işletim sistemlerinden daha kararlı çalışıyor. Antivirüsü iyi, Windows 7'den daha çok güncelleme destekli ve daha çok mimari destekli. Bildiğin Qualcomm işlemci ile de çalışabiliyor. Eğer tercih etmek istersen bir sürü alternatif var. Linux dağıtımları mesela, openBSD gibi bir sürü dağıtım varken eskimiş Win 7'yi kullanmaya hiç gerek yok. Desteğin bitmesine sayılı günler kaldı sadece. 6. nesil Intel ve ya Ryzen'den eski bilgisayar varsa Win 8.1'de daha kararlı çalışacağı kesin zaten.

Valla benim sistemim de FX-8300 işlemci Gigabyte 990xa-ud3 anakart ve 8 gb dual kit ram var Windows 8.1 akıyor resmen.

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,853
DirectX 12 oyunlarını Windows 7 kullandığın sürece oynayamazsın.
Ayrıca desteğin bitmesine parmakları sayacak kadar günler kaldı sadece. Yani güvenlik yamaları güncellemesi olmayacak, böcek hatası düzelmeyecek.