Windows 7 Sürüm Adayı Çok Yakında

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Windows 7 şu an birçok bilgisayar meraklısı tarafından kullanılıyor. Peki yeni sürüm adayı ne zaman, nerede dağıtıma çıkacak?

Windows 7'nin sürüm adayı sanırız şu anda MSDN ve TechNET üzerinden testçilere sunulmuş durumda. Planlanan açık dağıtım operasyonu ise 5 Mayıs'ta Partner Program üzerinden başlayacak. Sanırız Mayıs ayı birçok kullanıcının Windows 7'ye iyice doyduğu bir zaman olacak. En nihayetinde, Microsoft'un en açık biçimde çıkışından önce sunduğu Windows sürümü olan Windows 7, daha çıkmadan iyi bir pazar payı yakalamış durumda.

:: Windows 7 kullanıyor musunuz?

Bilgi için: Microsoft Partner Program
Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Mayıs gelmeden torrent'e sızdırırlar.Fena alıştık :D

oblomov

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kesinlikle çok başarılı. üç aydır kullanıyorum ve hiç bi problem yok. gayet iyi çalışıyo :)

kyan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende iki aydır kullanıyorum sorun yok

mert25

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Biraz komik olacak ama Windows 7 de masaüstü simgelerini otomatik düzenleyi bulamadım bir türlü. Ya yok ya da benbulamıyorum bir türlü.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
şubattan beri kullanıyorum çok memnunum...
2 ayda xp kullandığımda haşat oluyordu... dosyalar arasında geçiş bile çok yavaşlıyordu... şu anda bilgisayarımda içinde gb larca veri olan dosyalarımı bile tık tık açıyorum hiç bir takılma bekletme duraksama yok :D ben çok memnunum şahsen...
bir not daha
şubattan beri kullanıyorum ve antivirüs kullanmıyorum...
XP olsaydı şu an o virüsler yüzünden sürünen bir hale gelmişti... kesinlike bilgisayarımda virüs vardır ama şu an için bir zararlarını görmedim virüscüklerin :D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Biraz komik olacak ama Windows 7 de masaüstü simgelerini otomatik düzenleyi bulamadım bir türlü. Ya yok ya da benbulamıyorum bir türlü.
Bu mudur?
2hxveyd.jpg

kerimcem

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yanlış bilgilendirme oldu diye bilgide var ortalık ta technet rc sayfasını beta ya çevirdi yine....karışıklık var ortada oarası kesin oem partanarlerde technettede 5 mayıs mış tarih puplic rc nin yani halk kısmının 15 mayıs olduğunu soyleyen rc nin hala hazır olmadığını söyleyen yoğunlukta....6.1.7087.0.winmain_win7rc.090417-19xx hala rc li sürümler yazılıyoo çünkü..

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
XP SP3 e de 5 mayıs demişlerdi ama biz 2 mayısta kurmuştuk bile :D
buda onun gibi olucak kesin

İSYAN-1

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bana göre önemli olan türkçe sürümünün çıkış tarihi :-)
kaç kişi ingilizce işletim sistemi kullanmak isterki?? ben şaksen iyi derece ingilizcede biliyorum ama türkçeyi beklemeyi tercih ederim..

oguzkahn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Benim 2 sorum olacak;

-RC'nin açılımı nedir?
-Çıkacak bu RC sürümünde Türkçe dil desteği olacak mı?

kerimcem

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benim 2 sorum olacak;

-RC'nin açılımı nedir?
nihai sürüm adayı final değil yaniii.
2. sorun karışık olabilirde olmayabilirde 7077 de lp5 gorunuyo çünkü seçili testrelar türkçe dil paketini indiebiliyo 7077 için ama sızmadı daha türkçe pek önemsenmediği için yabancı testrlar tarfından şu an 7 dil filan sızdı..yani belli değil olup olmayacağı...

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Benim 2 sorum olacak;

-RC'nin açılımı nedir?

1.si
RC=Release Candidate demek.Yani Nihai sürüm adayı. daha açık itibariyle asıl sürüm çıkmadan önceki son sürüm. Üzerinde çok az değişiklik yapılır. Hemen hemen en hazır sürüm adayı demektir bu.
2.si
RC sürümünde Türkçe dil desteği şimdilik yok

Reaksiyon puanı
189
asıl RTM sürüm ne zaman çıkıyo. onu bilelim de boşu boşuna çevirilere kasmayalım...

ddogukan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Win 7 kurmayacagım çünkü Sxe çalışmıyor:(

unaldururvurur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
nihayi sürüme aday ise bu nihayi sürümün bundan ne gibi farklılıkları olabilir?Yani nihayi sürümde değişiklik yapabilirler mi? Diğer işletim sistemlerinde nihayi adayı çıktıktan sonra asıl sürümde değişiklik olmuşmuydu?

utku5959

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence olmuştur ama çok değil

elbette ücretsiz kullanımı engellemek için bazı eksiklikler vardır