Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Gece gece bizi ugrastirdin ya helal olsun :D
Senin o baska kullanici hesabi dedigin sey eger en son kullanilan hesap degilde kendi hesabinla girmek istiyorsan bir secenek.
Yani bir hesap degil secenek.

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

Kusura bakmayında :D şimdi o seçenek nasıl kapanack gıcık gittim :D

axxeqr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Eger yeniden Windows7 kuracaksan neden C:\ ye sifirdan kurmuyorsun?
Zor yolu niye secmek istiyorsun anlamadim. :w00t:

/▌
/ \

C:\ ye nasıl sıfırdan kurucam kusura bakmayın uğraştırıyorum ama bende win 7 yi kurarken c ile d yi sıfırlama seçeneği gelmiyodu

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
C:\ ye nasıl sıfırdan kurucam kusura bakmayın uğraştırıyorum ama bende win 7 yi kurarken c ile d yi sıfırlama seçeneği gelmiyodu

Dikkat edin sağ atta seçenek olması lazım.İlk başta bende ole yaptım tam formatın yarısında aklıma gedi baştan aldım.Sildim ve oraya kurdum.Şİmdiden diyim de 100 mb alan oluşuyor onu silemiyor yada kaldıramıyorsunuz.Kendi oluşturdğu bişe .

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Teşekkürler...
Hayır hiç bir hesap yok açık olan...

Windows Tusu + R yapip Regedit calistir,
Daha sonra su anahtar degerini bul

HKEY_LOCAL_MACHINE \Software \Microsoft \Windows \CurrentVersion \Policies \System

DontDisplayLastUserName=0

Kirmizi yazidaki hale getir.

Yada
Denetim masasi Yonetimsel araclar -> Yerel Guvenlik ilkesi -> Yerel Ilkeler -> Guvenlik Secenekleri -> Etkilesimli oturum acma :
Son kullanici adini goruntuleme : Devre disi
Seklinde ayarla.

Ornek:
i143794_windows-vista-2009-08-28-02-10-42.png

/▌
/ \

axxeqr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Dikkat edin sağ atta seçenek olması lazım.İlk başta bende ole yaptım tam formatın yarısında aklıma gedi baştan aldım.Sildim ve oraya kurdum.Şİmdiden diyim de 100 mb alan oluşuyor onu silemiyor yada kaldıramıyorsunuz.Kendi oluşturdğu bişe .

kardeş sağ altta işaret yok ki resim orda ne çıkıyosa çekitm koydum:unsure:deli oldum çözemiyorum

axxeqr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Sen windows uzerinden mi kurmaya calisiyorsun :D

/▌
/ \

bi siteden kurlumu okuduğuma göre dvdye cektim dvdyi takıyorum ve ordan kurmaya calısıyorum yoksa yanlış mı kuruyorum:Dallah rızası için bari çözeyim şu işi sahurdan öncede sabah uğraşmıyayım bidaha

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
bi siteden kurlumu okuduğuma göre dvdye cektim dvdyi takıyorum ve ordan kurmaya calısıyorum yoksa yanlış mı kuruyorum:Dallah rızası için bari çözeyim şu işi sahurdan öncede sabah uğraşmıyayım bidaha

Elinde Windows7 DVD'si var ve yazdirdin buraya kadari tamam.
Bilgisayarini yeniden baslatacaksin,
Bilgisayarinin BIOS ayarlarinda Boot seceneklerinde ( Options ) Ilk secenegin DVD surucun olup olmadigindan emin olduktan sonra yazdirdigin DVD'yi surucuye yerlestirip gerekli dosyalarin yuklenmesini bekleyeceksin.
Daha sonra Turkce ise sana adim adim neler yapacagini anlatacaktir.
Kurulum baslamadan once nereye kurulacagini sorar ki zaten gormussun.
O ekran geldiginde, Hangi surucuye kuracaksan onu sececeksin ve sag alt kosede surucu secenekleri olacak.
Ona tiklattiginda bir kac secenek aktiflesir, orada diski bicimlendirmeyi sececeksin.
Ve ileriyi tiklatip devam edeceksin.

Yanliz butun bunlari yapmadan once, garantiye almak icin
1- D:\ surucusune sag tiklatip Bicimlendir
2- Ag surucusunun markasini bul ve Vista suruculerini indir ve D:\ surucusune yedekle.
Bulmak icin Denetim Masasi -> System -> Aygit yoneticisi -> Ag bagdastiricilari sekmesinde bulabilirsin.
Tabi eger elinde anakart CD'si varsa ve icinde Vista suruculeri bulunuyorsa sorun yok.
Aksi halde internetsiz kalabilirsin.

/▌
/ \

axxeqr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Elinde Windows7 DVD'si var ve yazdirdin buraya kadari tamam.
Bilgisayarini yeniden baslatacaksin,
Bilgisayarinin BIOS ayarlarinda Boot seceneklerinde ( Options ) Ilk secenegin DVD surucun olup olmadigindan emin olduktan sonra yazdirdigin DVD'yi surucuye yerlestirip gerekli dosyalarin yuklenmesini bekleyeceksin.
Daha sonra Turkce ise sana adim adim neler yapacagini anlatacaktir.
Kurulum baslamadan once nereye kurulacagini sorar ki zaten gormussun.
O ekran geldiginde, Hangi surucuye kuracaksan onu sececeksin ve sag alt kosede surucu secenekleri olacak.
Ona tiklattiginda bir kac secenek aktiflesir, orada diski bicimlendirmeyi sececeksin.
Ve ileriyi tiklatip devam edeceksin.

Yanliz butun bunlari yapmadan once, garantiye almak icin
1- D:\ surucusune sag tiklatip Bicimlendir
2- Ag surucusunun markasini bul ve Vista suruculerini indir ve D:\ surucusune yedekle.
Bulmak icin Denetim Masasi -> System -> Aygit yoneticisi -> Ag bagdastiricilari sekmesinde bulabilirsin.
Tabi eger elinde anakart CD'si varsa ve icinde Vista suruculeri bulunuyorsa sorun yok.
Aksi halde internetsiz kalabilirsin.

/▌
/ \

hey allah razı olsun ya ben başka bi forumda bakmıştım senin dediğin gibi kurulmuyo gibi şeyler okumuştum ondan öyle denedim:) inş olur böyle yardım eden herkese teşekkürler

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
hey allah razı olsun ya ben başka bi forumda bakmıştım senin dediğin gibi kurulmuyo gibi şeyler okumuştum ondan öyle denedim:) inş olur böyle yardım eden herkese teşekkürler

Allah cumle muslumandan razi olsun,

Linkler kaldirilmadan once girseydin SDN'e o zaman SDN Edition V1, V2 yada V3 indirip kurabilirdin.
Bir cok hazir arac sunuyor ve kurulduktan sonra tamamen hazir bir sistem oluyor.
Elindeki ile dene bakalim :D

/▌
/ \

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Windows Tusu + R yapip Regedit calistir,
Daha sonra su anahtar degerini bul

HKEY_LOCAL_MACHINE \Software \Microsoft \Windows \CurrentVersion \Policies \System

DontDisplayLastUserName=0

Kirmizi yazidaki hale getir.

Yada
Denetim masasi Yonetimsel araclar -> Yerel Guvenlik ilkesi -> Yerel Ilkeler -> Guvenlik Secenekleri -> Etkilesimli oturum acma :
Son kullanici adini goruntuleme : Devre disi
Seklinde ayarla.

/▌
/ \

Arkadaşım aynen bendede oyle.Tam olarak izah ediyim de ; şimdi ben oturumu aç yada kilitle dediğimde karşıma iki şey çıkıyor.Birincisi benim kendi kullandığım hesap olan royal ikincisinde de 'başka kullanıcı adı ' yazıyor , siz ona herhangi bir kullanıcı adı yazdığınızda açılıyor, mesala ben royal yazdım ve kullandğım hesap çıktı karşıma olmayan hesabı açmıyor.Burda son hesap değilde hesap açma kutucuğunun oraya nerden geldiği sorun işte.Ben bi gosterdiğiniz resmi inceliyim belki farklı bişe vardır.

sarsarhos

Asistan
Reaksiyon puanı
6
merhaba benim derdim şu görev çubuğundaki bazı simgeleri sağa dayamak istiyorum bunu nasıl yapabilirim bazı yerlerde resimleri görmüştüm
adszfiv.png

axxeqr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Allah cumle muslumandan razi olsun,

Linkler kaldirilmadan once girseydin SDN'e o zaman SDN Edition V1, V2 yada V3 indirip kurabilirdin.
Bir cok hazir arac sunuyor ve kurulduktan sonra tamamen hazir bir sistem oluyor.
Elindeki ile dene bakalim :D

/▌
/ \

boottan dvdyi gösteriyorum kayıt edip çıkıyorum bilgisayar yeniden başlıyo ve sonra bi tuşa basın gibi bişey çıkıyo tuşa basmama rağmen sürekli aynı yazı çıkıyo:unsure:

ya benim indirdiğim win 7 boottan kurulmuyor yada dvd ye yazarken 8x de yazmıştım sorun ondan kaynaklanıyor olabilir yeniden indirip 4xde yazıcam

5LK

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence sivasspor moderetör olmalı çünkü forumda en etkin isim o.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
boottan dvdyi gösteriyorum kayıt edip çıkıyorum bilgisayar yeniden başlıyo ve sonra bi tuşa basın gibi bişey çıkıyo tuşa basmama rağmen sürekli aynı yazı çıkıyo:unsure:

ya benim indirdiğim win 7 boottan kurulmuyor yada dvd ye yazarken 8x de yazmıştım sorun ondan kaynaklanıyor olabilir yeniden indirip 4xde yazıcam

Eger acilista o yazi cikiyorsa ve tusa bastiktan sonra hic birsey olmuyorsa bozuk yazdirmis olabilirsin DVD'yi.
Birazdan resim eklerim nasil kuracagin ile ilgili.

/▌
/ \

axxeqr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Eger acilista o yazi cikiyorsa ve tusa bastiktan sonra hic birsey olmuyorsa bozuk yazdirmis olabilirsin DVD'yi.
Birazdan resim eklerim nasil kuracagin ile ilgili.

/▌
/ \

teşekkürler bende öyle düşündüm yeniden yüklicem dvdye 4x ile

klozzy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
windows 7 sdn editionda denetim masaında dolaşırken windows gezgini çalışmay ı durdurdu diyor ?? sürekli yapıyor bunu

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
windows 7 sdn editionda denetim masaında dolaşırken windows gezgini çalışmay ı durdurdu diyor ?? sürekli yapıyor bunu
Daha once hic karsilasmadim, cok bilgisayarda kurulu ama.
Yukledigin kodlayici paketi, IE eklentisi, denetim masasinda kontrol ogesi bulunan bir uygulama yahut baska bir program yuzunden olabilir.

/▌
/ \

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Sizde aero kapali.
Baslat menusunde calistir'a sc start uxsms yazin...
Eger bu komuta ragmen duzelmediyse ekran kartiniz aero desteklemiyordur.

/▌
/ \

Desteklemeyan kartmı var sivas benimki bile desteklediğine göre..:D

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Desteklemeyan kartmı var sivas benimki bile desteklediğine göre..:D

Bir cok kart var desteklemeyen.
Aslinda destek olayi suradan kaynaklaniyor.
DirectX 9.0b yada 9.0c desteklemesi gerekiyor kartin.
9.0b olanlarinda hepsi desteklemiyor aslinda.

/▌
/ \

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Bir cok kart var desteklemeyen.
Aslinda destek olayi suradan kaynaklaniyor.
DirectX 9.0b yada 9.0c desteklemesi gerekiyor kartin.
9.0b olanlarinda hepsi desteklemiyor aslinda.

/▌
/ \

Directx 9.0b 'c mi olduğuna nasıl bakılıyor bi bakıyım bende...:laugh:

sarsarhos

Asistan
Reaksiyon puanı
6
yo hayır sadece simgeleri sağa çektiğimde sola kayıyor otomatik onu nasıl engellerim ?