Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

dincel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

bilgisayari actigimda su yaziyla karsilastim;

windows baslatilamadi. Yei yapilan bir donanim veya yazilim degisikligi buna neden olmus olabilir. Sorunu duzeltmek icin:
1. Windwows yukleme diskinizi takin ve bilgisayarinizi yenide baslatin.
2. Dil ayarlarinizi secin, ardindan ileriyi tiklatin.
3. Bilgisayarinizi onarin secenegini tiklatin.

Diskiniz yoksa yardim icin sistem yoneticinize veya bilgisayar ureticisine basvurun.

Durum: 0xc000000e
bilgi: gerekli bir aygita erisilemedigi icin, onyukleme secimi basarisiz oldu.

Pc nin markasi casper, elimde bi tane urun kurtarma diski var. Cd yi takip calstrdigimda hicbisi degismiyor. Windows baslatilamadigi icin hicbir islem yapamiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

TugiForum

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Merhaba,

bilgisayari actigimda su yaziyla karsilastim;

windows baslatilamadi. Yei yapilan bir donanim veya yazilim degisikligi buna neden olmus olabilir. Sorunu duzeltmek icin:
1. Windwows yukleme diskinizi takin ve bilgisayarinizi yenide baslatin.
2. Dil ayarlarinizi secin, ardindan ileriyi tiklatin.
3. Bilgisayarinizi onarin secenegini tiklatin.

Diskiniz yoksa yardim icin sistem yoneticinize veya bilgisayar ureticisine basvurun.

Durum: 0xc000000e
bilgi: gerekli bir aygita erisilemedigi icin, onyukleme secimi basarisiz oldu.

Pc nin markasi casper, elimde bi tane urun kurtarma diski var. Cd yi takip calstrdigimda hicbisi degismiyor. Windows baslatilamadigi icin hicbir islem yapamiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

Elinde ki onarma diski ile başlangıç onarmasını seç, yok onu yaptım. yine birşey olmadı diyorsan, komut penceresinden.: "chkdsk /f c:" (tırnaksız) yazın enterlayın. .

ayteking

Asistan
Reaksiyon puanı
10
windows7 ultimate sp1 günlerdir mavi ekran çökmesi oluyor. özellikle usb bir aygıt taktığımda... canım microsoft mavi ekran hatasını 2050 yılında mı düzelteceksin?

Stizz

Asistan
Reaksiyon puanı
4
windows7 ultimate sp1 günlerdir mavi ekran çökmesi oluyor. özellikle usb bir aygıt taktığımda... canım microsoft mavi ekran hatasını 2050 yılında mı düzelteceksin?

Driver'larını güncellemeyi denermisin, büyük ihtimalle sorununu düzelticektir.

galakapos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merabalar benim sorunum

Bilgisayarı actıgımda Hosgeldiniz yazısı gelmeden önce söyle bi yazı geliyor

Güncelleme yapılıyor lütfen bilgisayarınızı kapatmayın diyor ve bastan baslatıo bilgisayarı aynı sekilde acılıo busefer acılıyor ama Hosgeldin yazısı geliyor ve acılıor

ben bilgisayarımın 2 defa acılıp kapanmasını istemiorm zaman kaybı oluor
yardımlarınızı bekliorm tesekür ederim :unsure:

KadirAtes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, ben windows 7 kullanıyorum. Sorunum şu, bilgisayarın ayarlarında bir değişiklik yapıyorum veya yeni bir program yüklüyorum ama bilgisayarı tekrar başlattığımda yaptığım değişiklikler kalkıyor, bütün herşey önceki haline dönüyor. Anlayacağınız sanki bilgisayarda deep freeze yüklü gibi (ama deep freeze yüklü olmadığına eminim) Bilgisayarı sadece ben kullanıyorum, bu olay birkaç gündür böyle.. Acaba bu neden oluyor.

ufukkufu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ACİLLL.... Arkadaşlar selam, win 7 ultimade yükledim; yüklemeden önce xp profasionell yüklüydü. C;D;E;F sürücülerim vardı. Bu sürücülerdeki bilgilerimi bir flash belleğe yükledim. win 7 yükledikten sonra flashtan C dışındaki diğer bilgilerimi geri yükledim. Ama şu anda çok önemli fotoğraf ve videoların olduğu dosyam yok. resimlei yüklerken sanki bir sorgu çıkmıştı ve cevaplamıştım(ne olduğunu hatırlayamıyorum). Şimdi ne yapabilirim. xp ye geri dönüş dahil kaybettiğim resim dosyalarımı nasıl bulabilirim. Win 7 de heryerde arattırdım yok. lütfen yardım bekliyorum. teşekkürler

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ACİLLL.... Arkadaşlar selam, win 7 ultimade yükledim; yüklemeden önce xp profasionell yüklüydü. C;D;E;F sürücülerim vardı. Bu sürücülerdeki bilgilerimi bir flash belleğe yükledim. win 7 yükledikten sonra flashtan C dışındaki diğer bilgilerimi geri yükledim. Ama şu anda çok önemli fotoğraf ve videoların olduğu dosyam yok. resimlei yüklerken sanki bir sorgu çıkmıştı ve cevaplamıştım(ne olduğunu hatırlayamıyorum). Şimdi ne yapabilirim. xp ye geri dönüş dahil kaybettiğim resim dosyalarımı nasıl bulabilirim. Win 7 de heryerde arattırdım yok. lütfen yardım bekliyorum. teşekkürler

Büyük ihtimal resimleri yüklerken aynı isimde klasör var değiştirilsin mi dedi hayır dedin o yüzden resimleri atmadı veya evet dedin eskiler gitti ama öyle ya da böyle kayıp var. Kurtarma yazılımları formattan sonra kurtarıyor mu bilmiyorum denemek lazım + bence ayrı bir konu aç daha çok bakan yanıtlayan olur bu konu güncel olarak takip edilmiyor genelde

umut3500

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhaba. Benim sorunum bilgisayarı açınca bootmgr is missing hatası vermesi. Daha önce bu konu hakkında bir çok başlık okudum fakat yapamadım. Windows 7 DVD'sini takıyorum. Bilgisayarı açıyorum. Bir tuşa basın diyor. Basıyorum sonra siyah bir ekran geliyor. Ekranda hiçbir yazı yazmıyor ve orda takılıyorum.

Edit:Windows DVD'si orijinal değil. İnternetten indirip DVD'ye yazdım.
Bir de bilgisayarım Home Basic veya Home Premium hangisi olduğunu bilmiyorum. DVD'deki Windows'sa Home Premium.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Kullandığın sisteme göre yani 32 bit ise 32bit kurtarma cd si 64 bit ise 64 bit kurtarma cd si lazım o zaman -bootmgr eksik de dahil olmak üzere- açılış hatalarını düzeltebilirsin :)

psycho-manyaq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba ben xp pc ve win 7 home edition laptop arasında dosya alışverişi yapmak istiyorum laptoptaki dosyaları pc ye aktarmam gerekiyor ama bunu modem üzerinden değilde kablo ile yapmak istiyorum bir kaç forum gezmeme rağmen bir çözüm bulamadım yardımcı olursanız sevinirim..

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
merhaba ben xp pc ve win 7 home edition laptop arasında dosya alışverişi yapmak istiyorum laptoptaki dosyaları pc ye aktarmam gerekiyor ama bunu modem üzerinden değilde kablo ile yapmak istiyorum bir kaç forum gezmeme rağmen bir çözüm bulamadım yardımcı olursanız sevinirim..

Tam olarak ne yapmaya çalıştığını anlamamakla beraber madem bilgisayarlar arasında bir bağlantı kurmak istemiyorsun harici disk kullanmayı neden denemiyorsun. Bu tek seferlik bir işlem ise en mantıklısı budur. Değil ise neden ağ üzerinden bağlanmak istemiyorsun?

pezzo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba ,

ben önceden oyunlarda her türlü çözünürlüğü kullanıyodum fakat format attıktan sonra sadece pc nin doğal çözünürlüğünde tam ekran olmaya başladı. Önceden nvidia control panelden hallediyodum, bi seçenek vardı nvidia ölçeklendirmesini kullan diye öyle oluyodu ama şimdi indiriyorum nvidia control paneli o seçenek yok. Baya bi siteye baktım türk yabancı ama çözümü bulamadım.En az 3 saattir aralıksız araştırıyorum ama bulamıyorum. Yardım ederseniz çok sevinicem.

K4D!R

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarım sag tuş yönet gıremıyorum bu hatayı alıyorum nasıl düzelte bilirim ?

13145.jpg

Hedgehog!

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar bir konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Sorun şu şekilde; Orjinal win7 lisanslı bir laptop var ve buna yeni baştan kurulum yapmak istiyorum. Fakat alt kısımda bulunan lisansın bazı kısımları silinmiş. Windowsun kendi içinden girilmiş olan bu lisans koduna ulaşma şansım var mı?

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Arkadaşlar bir konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Sorun şu şekilde; Orjinal win7 lisanslı bir laptop var ve buna yeni baştan kurulum yapmak istiyorum. Fakat alt kısımda bulunan lisansın bazı kısımları silinmiş. Windowsun kendi içinden girilmiş olan bu lisans koduna ulaşma şansım var mı?

Denetim Masası/Sistem ve Güvenlik/Sistem bölümünde en altta ürün kimliği yazan yer işine yarar sanırım.

Fuяκaи

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar..
Ben benQ leptopumda win7 kullanıyordum.. Gerekli gereksiz kasmalardan ötürü format attım. Fakat driverlerını kurarken birşey farkettim, Leptop ekran kartını görmüyor ve VGA ile çalışıyor. Sanırım üzerinde 512 MB NVIDIA ekran kartı varken şimdi hiç görmüyor.. Çalıştır komutundan dxdiag' a baktım olmadı, everest programından bakmayı denedim yine olmadı.. Diğer sürücüleri sorunsuz yükledim ama ekran kartını bir türlü göremedi. Bellek boyutu 14 MB diye geçiyor ve dolayısıyla görüntü kalitesi oldukça düşük.. Tekrar format atıp XP ye mi dönsem bilemiyorum, herhangi bir çözüm önerisi olan var mı?

I3uLuT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle Selamünaleyküm..
Arkadaşlar son umut olarak (zyıf gibi) buradada desteginizi istiyorum.Çünkü aylar oldu defalarca formatladıgım halde, Teknik servislere onlarca kez ugradıgım halde windows 7.64 bit sürümünde çözemedigim bir sorunum var..Son çare olarak bir yada bir kaç gün içinde xp ye döndermeyi düşünüyorum ama bu geçen zaman zarfında bu sürüme uyumluluk ve kurdugum düzenide bozmak zoruma gidiyor dogrusu..Aslında çözümlenemeyecek bir şey olmamalı ama işin kötü yanı benim bu konuda hiç bir bilgimin olmaması ve nette taratmalarım sonucunda çok insanın bu dertten muzdarip oldugunu görmem karamsarlıga sevketti beni..Sonuç olarak baştada dedigim gibi çözümlenmeyecek bir sorun olmadıgını sanmamın yanında son olarak sizlerdende destek istiyorum..

SORUNUM ..
Windows 7.64 bit sürümde dinledigim winamp yada her hangi bir müzigi sesli chatlerde yada herhangi bir yerde karşımdaki insanlara duyuramıyorum..Tahmin edersem bunun nedenide stereomix ten kaynaklanıyor onun olup olmadıgını yok isede indirebilecegim bir link göndermenizi ve konuştugumda ise karşımdaki insana çok fazla gürültü cızırtı türü seslerin gidişini nasıl engelleyebilecegim konusunda bilginiz varsa desteginizi rica ediyor..Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Fuяκaи;1874645 dedi ki:
Merhaba arkadaşlar..
Ben benQ leptopumda win7 kullanıyordum.. Gerekli gereksiz kasmalardan ötürü format attım. Fakat driverlerını kurarken birşey farkettim, Leptop ekran kartını görmüyor ve VGA ile çalışıyor. Sanırım üzerinde 512 MB NVIDIA ekran kartı varken şimdi hiç görmüyor.. Çalıştır komutundan dxdiag' a baktım olmadı, everest programından bakmayı denedim yine olmadı.. Diğer sürücüleri sorunsuz yükledim ama ekran kartını bir türlü göremedi. Bellek boyutu 14 MB diye geçiyor ve dolayısıyla görüntü kalitesi oldukça düşük.. Tekrar format atıp XP ye mi dönsem bilemiyorum, herhangi bir çözüm önerisi olan var mı?

ekran kartının sürücüsünü yüklersen sıkıntısız çalıştığını göreceksin.

http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

I3uLuT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu arada bende HP laptop kullanıyorum ve kulaklık kullanıyorum..

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Öncelikle Selamünaleyküm..
Arkadaşlar son umut olarak (zyıf gibi) buradada desteginizi istiyorum.Çünkü aylar oldu defalarca formatladıgım halde, Teknik servislere onlarca kez ugradıgım halde windows 7.64 bit sürümünde çözemedigim bir sorunum var..Son çare olarak bir yada bir kaç gün içinde xp ye döndermeyi düşünüyorum ama bu geçen zaman zarfında bu sürüme uyumluluk ve kurdugum düzenide bozmak zoruma gidiyor dogrusu..Aslında çözümlenemeyecek bir şey olmamalı ama işin kötü yanı benim bu konuda hiç bir bilgimin olmaması ve nette taratmalarım sonucunda çok insanın bu dertten muzdarip oldugunu görmem karamsarlıga sevketti beni..Sonuç olarak baştada dedigim gibi çözümlenmeyecek bir sorun olmadıgını sanmamın yanında son olarak sizlerdende destek istiyorum..

SORUNUM ..
Windows 7.64 bit sürümde dinledigim winamp yada her hangi bir müzigi sesli chatlerde yada herhangi bir yerde karşımdaki insanlara duyuramıyorum..Tahmin edersem bunun nedenide stereomix ten kaynaklanıyor onun olup olmadıgını yok isede indirebilecegim bir link göndermenizi ve konuştugumda ise karşımdaki insana çok fazla gürültü cızırtı türü seslerin gidişini nasıl engelleyebilecegim konusunda bilginiz varsa desteginizi rica ediyor..Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum

Bu arada bende HP laptop kullanıyorum ve kulaklık kullanıyorum..

kullandığınız ses kartının ayarlarıyla alakalı olabilir

I3uLuT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gösterebilecegin bir yolvarmı..Yoksa iflah olmaz deyip xp yemi dönmem lazım..Örnek gösterebilecegin bir video falan varmı yapılabiinecek bir şeyse..Birde konuşabildigimi söyledim yinede o sorun diye düşünüyormusun ??

CR99

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar win7 64 bit home basicte pencere rengi değiştirme ayarı yok. Bunun için güncelleme mi inmesi gerekiyor ? Yoksa bu ayar startaki gibi yokmu. Bu durumda pc yi kasmayacak ramdan cok kullanmayacak bi program varmı bunun için yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler...

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
windows 7 home premium dvd si bozuldu :( Format atmam lazım ama microsoftun sitesinde deneme sürümünü bulamadım gitti :( Deneme sürümü için link verebilecek varmı ?

skalfer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaslar ;
benim sorunum kısaca şu
win 7 kullanıyorum sistemm ve office im lisanslı
fakat şimdi bilgisayarı formatlayacağım
ve cd keylerim elimde yada mailimde yok
formatladıktan sonra kaçak yazılımda kullanmak istemiyorum
nede olsa zamanında para vermiş almışım cd keylere nasıl nereden ulaşabilirim?