Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

clickonline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
GomPlayer ile seyrederken CTRL + Enter yap tam ekrana sığıyor , Sadece Enter dersen senin ekran gibi oluyor.Bende de 19 Widescreen Philips var.:thumbup1:

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Merhabalar.. :)

Bende Şöyle Bir Sorun Var;

Oyun Oynarken Çok Fena Donuyor..
Google Chrome'a Girince Donuyor..
Müzik Dinleyince Bazen Kasıyor..

Sadece bunları Yaparken PC Kasmaya Başlıyor..

Ekran Kartı Driverını, Java, Flash Player,Shockwave Yükledim Yinede Donuyor..

Windows 7 Ultimate 32 Bit Kullanıyorum.

En son ne zaman temizlik yaptın? Benim de Flash Player çalışınca donuyordu. Kasayı temizledim geçti. Speedfan programı ile işlemcinin ısısına bir bak.

crazylover06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Windows 7 Sp1 li kurulum DVD'sini İngilizce olarak indirdim.Bunu nasıl Türkçe yapabilirim?

clickonline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dil paketi yüklersen SP1'in bir anlamı kalmaz, ki zaten SP1'in bir anlamı yok deniyor ev kullanıcıları için fazla önemi yokmuş.

oguzhan432

Asistan
Reaksiyon puanı
4
GomPlayer ile seyrederken CTRL + Enter yap tam ekrana sığıyor , Sadece Enter dersen senin ekran gibi oluyor.Bende de 19 Widescreen Philips var.:thumbup1:

Ben vlc-mp classice vs denedim ekrana sığdır deyince bu sefer üstten taşmıştı ama gomplayerde sorun olmadan tam ekranda izleyebildim.

Çok teşekkür ediyorum sağolasın:biggrin:

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaslar biraz eski bir Hp laptopım var everest programıyla baktıgımda en cok 4 gb a kadar ramı yukseltebılecegımı söylüyor ama internetten araştırdıgımda azami 2 gb kullanılır yazıyor ??bugun arkadasın bılgısayardan benım ramin özellikleriyle aynı olan 2gb ram taktım denemek için Windows 7 de 3gb ram görünüyor şimdi ..benim sorum acaba bu taktığım ram çalışıyormudur ? yoksa sadece çalışmıyorda görüntüdemi duruyor :) nereden anlayabilirim çalıştığını

musti35

Asistan
Reaksiyon puanı
24
İyi günler arkadaşlar.

Gigabyte P35-Ds3R anakart
Q6600 Core Quad işlemci
4x1 GB 800 mhz ram

460 w coolermaster güç kaynağı

8800 Gt ve GTX 460 ekran kartım var.

tüm usb cihazları çıkardım

Tek ram ile denedim
2x1 gb ram ile denedim
4x1 gb ram ile denedim

USBden flash disk ile kurmayı denedim
CDden kurmayı denedim

Sp1 li Windows 7 işletim sistemi ile kurmayı denedim
Sp1 olmayan Windows 7 işletim sistemi kurmayı denedim.

Tün yukardakilerin hepsini denediğimde aşağıdakiler oluyor:

GTX 460 ekran kartı varken
genişletme esnasında %0 da ekran görüntüsü gidiyor ve gelmiyor. Reset atıyorum ve en başa dönüyor

%0'ı bazen geçiyor %25 de ram yanındaki ısıklar yanıyor. Mouse ve klavye donuyor.
Kurulum esnasında kendini yeniden başlatamıyor . Resetle başlatıyorum

Kurulum tamamlanma ekranında tam ekran kartı driveri kurulacakken ekran görüntüsü gidiyor ve resetlediğimde kurulum devam etmiyor
En başa dönmemi istiyor

Kurulumu bitiremiyorum

8800 Gt ekran kartı varken
genişletme esnasında %0 da ekran görüntüsü gidiyor ve gelmiyor. Reset atıyorum ve en başa dönüyor.
%0'ı bazen geçiyor %25 de ram yanındaki ısıklar yanıyor. Mouse ve klavye donuyor.
Kurulum esnasında kendini yeniden başlatamıyor . Resetle başlatıyorum

Kurulum tamamlanma ekranında tam ekran kartı driveri kuruluyor
Ama sonrasında tekrar bir ekran görüntüsü gidiyor
Resetliyorum.Kaldığı yerden devam ediyor.
Sürekli donmalar yaşayarak zarla zorla tamamlıyorum.

Kurulum bitiyor.
Masaustunde pc sürekli belli süre sonra donuyor.(GTX 460 ekran kartı ile değiştiriyorum sonuc aynı)

Yapmadığım denemediğim yol kalmadı.

32 bit ve 64 bit ikisinide denedim
Çoğunlukla yüklemeyi tamamlayamıyorum.

Dosyalar genişletiliyor aşamasında %0 da ekran görüntüsü gidiyor gelmiyor.
%0'ı geçerse %90 gibi donup kalıyor.
Windows 7 kullanamayacağım sanırım.

Sorun nerede sizce arkadaşlar...

clickonline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar biraz eski bir Hp laptopım var everest programıyla baktıgımda en cok 4 gb a kadar ramı yukseltebılecegımı söylüyor ama internetten araştırdıgımda azami 2 gb kullanılır yazıyor ??bugun arkadasın bılgısayardan benım ramin özellikleriyle aynı olan 2gb ram taktım denemek için Windows 7 de 3gb ram görünüyor şimdi ..benim sorum acaba bu taktığım ram çalışıyormudur ? yoksa sadece çalışmıyorda görüntüdemi duruyor :) nereden anlayabilirim çalıştığını

32bit sistemler en fazla 3GB görür.Tümünü görmek için 64bit yüklemen gerek 8GB bile görür o zaman.

---------- Post added at 14:38 ---------- Previous post was at 14:36 ----------

Sorun nerede sizce arkadaşlar...

Donanımların birinde aşırı ısınma var gibi %80 bir ihtimal.

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
32bit sistemler en fazla 3GB görür.Tümünü görmek için 64bit yüklemen gerek 8GB bile görür o zaman.

---------- Post added at 14:38 ---------- Previous post was at 14:36 ----------

Donanımların birinde aşırı ısınma var gibi %80 bir ihtimal.

Arkadasım yanlıs anladın ben anakart desteklemıyor özelliklerde maksimum 2 gb ama 3 gb taktım çalışıyor görünüyor onu sordum

retsinas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar,

windows 7 kullanıyorum bir sabah bilgisayarımı açtığımda daha windows logosu gelmeden şöyle bir sorunla karşılaştım:
-----------------------------------
windows önyükleme yöneticisi

windows başlatılamadı. yeni yapılan bir donanım veya yazılım değişikliği buna neden olmuş olabilir. sorunu düzeltmek için:
1. windows yükleme diskinizi takın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın (ki bende yükleme cd si yok)
2. dil ayarlarınızı seçin, ardından ileriyi tıklatın.
3. bilgisayarınızı onarın seçeneğini tıklatın.

diskiniz yoksa, yardım için sistem yöneticinize veya bilgisayar üreticisine başvurun.

durum : 0xc000000e

bilgi: gerekli bir aygıta erişilemediği için, önyükleme seçimi başarısız oldu.
-------------------------------------

sonuç olarak elimde kurtarma cd si gibi birşey yok. laptopumun markası lg. kendi recovery si var ancak o da windows başlatıldıktan sonra aktif oluyor.

asıl sormak istediğim bu sorunu halletmek için format dışında(ki o da işe yararmı emin değilim) yapabileceğim birşey var mı?

birkaç sitede aynı problem yazılmış ancak hiçbirinde net bir çözüm yok. hdd de problem olabileceği yazılmış genelde. eğer bu basit bişeyse hiç servise göndermek istemiyorum.

bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

clickonline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar,

windows 7 kullanıyorum bir sabah bilgisayarımı açtığımda daha windows logosu gelmeden şöyle bir sorunla karşılaştım:
-----------------------------------
windows önyükleme yöneticisi

windows başlatılamadı. yeni yapılan bir donanım veya yazılım değişikliği buna neden olmuş olabilir. sorunu düzeltmek için:
1. windows yükleme diskinizi takın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın (ki bende yükleme cd si yok)
2. dil ayarlarınızı seçin, ardından ileriyi tıklatın.
3. bilgisayarınızı onarın seçeneğini tıklatın.

diskiniz yoksa, yardım için sistem yöneticinize veya bilgisayar üreticisine başvurun.

durum : 0xc000000e

bilgi: gerekli bir aygıta erişilemediği için, önyükleme seçimi başarısız oldu.
-------------------------------------

"gerekli bir aygıta erişilemediği için" demiş.Demek ki sistem harddisk'e düzgün erişemiyor.Disk'in mbr denen bölümü arızalanmış olabilir.Eğer harddisk hiç çalışmasaydı sistem bu Türkçe windows mesajı veremezdi.

Firmanın verdiği recovery sistemi ilk gün ki haline döndürür.Yani varsa D: filan hepsi gider hiç uğraşma.Bir windows 7 cdsi edin sistemi onar de.Umarım onarılabilir.

retsinas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yardımınız için çok teşekkür ederim. daha öncede recovery sistemini kullanmıştım ama elimde cd si olmadığı için dediğiniz gibi bir windows 7 cd si ayarlamaya çalışacağım, yinede olmazsa servise teslim ederim artık bu kadar mücadeleden sonra=)

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Çevrenizde windows 7 kullanan bir arkadaşınız varsa,onun pcsinden başlangıç cd'si oluşturabilir,sistemi onarabilirsiniz.

dervisaykal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
adszddo.jpg

masaüstü araçlarım resimde yolladığım gibi açılmıyor . yardım edin lütfen

ekopc

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bu aynen benimde basıma geldi bende yeni kullanıcı hesabı açtım yeni kullanıcıyla giriş yaptım sorun çözüldü

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
W7 ULtimate 32 bit kurulu pc de.Dili IngiLizce Turkce yapamadim bir turlu.Arastirdim istege bagli guncellestirmeler de cikar dil paketleri diyor.Ama ben de kac gun oldu halen birsey yok.Nasil halledebilirim arkadaslar.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Türkçe dil paketi bu sanırım
http://download.windowsupdate.com/m..._13015cb75811f874c83fdd679beb4c22c930a57c.exe

Kaynak;
http://www.mydigitallife.info/2009/...cial-32-bit-and-64-bit-direct-download-links/

Ayrıca güncellemeleri kontrol et de kendin elle. Beklemekle gelmez belki :)
http://support.microsoft.com/kb/972813

Ben kendim yapıp gösterirdim ama bi daha bu güncellemeleri gösterme dediğim için gözükmüyorlar bana :D

EyvaLLah indiriyorum :D Beklemedim hic.Aynen elle denedim dedigin gibi cok kez halen birsey yok :D KLavyem de ingilizce yazisamiyorum duzguncene.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
HP Pavilion DV 6000 model, orjinalinde Vista yüklü bilgisayara format atıp windows 7 yükledim. Ancak skype programında mikrofon bulunamadı hatası alıyorum ve ne indirdiysem sorunu halledemedim. Ek bilgi olarak laptopun altında dv6969 ile dv6700 model isimleri de var. Sorunumu nasıl çözebilirim ?

Edit : Denetim masasından, ses simgesini tıkladım. Oradam mikrofona gelip, özellikleri açtım. Ayarları değiştir, oradan da çevrimiçi driver aradım. Sorunun bu kadar kolay olacağını hiç tahmin etmedim :D

merserseri

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar sakın yeniden format at demeyin. başka eksiklikler çıkıyor.
bu sorunun çözümü varsa söylerseniz sevinirim.
açılışta 2min yazıyor.

CODON

Doçent
Reaksiyon puanı
5
OLmadi maLesef :D

Version dan kaynakLaniyor sanirim.Nette 7600 var.

Bende olan ise resimde ki gibi.

9075.jpg

Kesinlikle sürümden kaynaklanıyor.Yakında dil paketi çıkar.SP yi kaldır Türkçe dil paketini kur daha sonra SP yi kurarsın...