Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

Hedgehog!

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Sorunum devam ediyor. O lanet dosyaya kendimi alıştırmaya çalışıyorum, masaüstünde bir köşeye koydum, öylece duruyor... :D :D

mercury_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tekrardan merhabalar dilerim çözümlenen sorumu ve çözmlenemeyen sorunlarımı tekrardan yazıyorum ....

1-ÇÖZÜMLENDİ GİBİ : öncelikle win 7 64 bit sistemde setup dosyalarımı çalıştıramyordum ..vrüs programlarıyla sistemi iyice tarattıktan sonra farkettim ki salarity adlı virüs varmış...temizledim ve sorunum çözüldü gibi şu anda ...

2- ÇÖZÜMLENMEDİ ( HALEN DEVAM EDİYOR ) : win 7 64 bit yüklü sistemimde Hd ( mkv uzantılı 1080p 1080i destekli ) videolarda yavaşlama kitlenme gibi sorunlarım var videoları izleyemiyorum...daha önceki sistemlerde yoktu bu sıkıntım...codec olarak win7 codec klite vlc zoom mira gibi çok seçenekler denedim ama maalesef bir yol bulamadım....kitlenme sırasında siyah ekran geldikten sonra win7 alt tarafta uyarı verdi resim şu anda elimde yok en kısa sürede koyacağım sistemde oluşan sıkıntı nedeni ile ekran kartı güç kaynağını kesti gibi....uyarıda ekran kartını devre dışı bırakıyor sistem sonrasında sistem aşırı yavaşladığı için mause oynatmak bile mümkün olmuyor...restart atmak zorunda kalıyorum...şimdiden saygılarımı sunraım....arzu ederseniz videosunu çekip yolayabilirim ekran görüntüsünün.....

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
tekrardan merhabalar dilerim çözümlenen sorumu ve çözmlenemeyen sorunlarımı tekrardan yazıyorum ....

1-ÇÖZÜMLENDİ GİBİ : öncelikle win 7 64 bit sistemde setup dosyalarımı çalıştıramyordum ..vrüs programlarıyla sistemi iyice tarattıktan sonra farkettim ki salarity adlı virüs varmış...temizledim ve sorunum çözüldü gibi şu anda ...

2- ÇÖZÜMLENMEDİ ( HALEN DEVAM EDİYOR ) : win 7 64 bit yüklü sistemimde Hd ( mkv uzantılı 1080p 1080i destekli ) videolarda yavaşlama kitlenme gibi sorunlarım var videoları izleyemiyorum...daha önceki sistemlerde yoktu bu sıkıntım...codec olarak win7 codec klite vlc zoom mira gibi çok seçenekler denedim ama maalesef bir yol bulamadım....kitlenme sırasında siyah ekran geldikten sonra win7 alt tarafta uyarı verdi resim şu anda elimde yok en kısa sürede koyacağım sistemde oluşan sıkıntı nedeni ile ekran kartı güç kaynağını kesti gibi....uyarıda ekran kartını devre dışı bırakıyor sistem sonrasında sistem aşırı yavaşladığı için mause oynatmak bile mümkün olmuyor...restart atmak zorunda kalıyorum...şimdiden saygılarımı sunraım....arzu ederseniz videosunu çekip yolayabilirim ekran görüntüsünün.....
1-Daha önce ilk olarak bilgisayarınızda virüs olabileceğini tahmin etmiştim; fakat yazmamıştım.

2-Ekran kartı neydi ?
Bize sadece şu ekranı alabilir misin ?

28wmfdi.jpg

Dehcik*

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Merhabalar,

Laptop'um da windows vista home basic yüklü ve ben windows 7'ye yükseltmek istiyorum.Upgrade diyorum ve "language error" gibi bi error veriyor.

Nasıl çözebilirm ?

mercury_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1-Daha önce ilk olarak bilgisayarınızda virüs olabileceğini tahmin etmiştim; fakat yazmamıştım.

2-Ekran kartı neydi ?

1- evet çok teşekkür ederim bayağı ilgilisiniz ve yardımcı oldunuz zaten ilk konu için hiç aklıma gelmemişti ve virüsü öğrenmiş oldum biraz da şans işi olsa gerek

2- ekran görüntümü evde alabilirim pc yanımda değil ama ekran kartı hd 4850 ve driver olarak incelediğimde hd 4800 series yüklü gözüküyor...bağlantılar driver eksik gözükmüyor...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Merhabalar,

Laptop'um da windows vista home basic yüklü ve ben windows 7'ye yükseltmek istiyorum.Upgrade diyorum ve "language error" gibi bi error veriyor.

Nasıl çözebilirm ?
Yüklü olan Vista dili İngilizce ise İngilizce Windows 7,
Yüklü olan Vista dili Türkçe ise Türkçe Windows 7 kurmak gerekiyor..
Ayrıca mevcut sistem ile yükleyeceğiniz sistem aynı sürüm olmalı
Sadece Windows 7 Home Basic yükleyebilirsiniz. :)

Önemli Not : Yükseltme değil; sıfır kurulum tavsiye ederiz..

1- evet çok teşekkür ederim bayağı ilgilisiniz ve yardımcı oldunuz zaten ilk konu için hiç aklıma gelmemişti ve virüsü öğrenmiş oldum biraz da şans işi olsa gerek

2- ekran görüntümü evde alabilirim pc yanımda değil ama ekran kartı hd 4850 ve driver olarak incelediğimde hd 4800 series yüklü gözüküyor...bağlantılar driver eksik gözükmüyor...

1-Bana kalırsa virüs bulaşmış bir sistemi çok iyi temizlemek, ya da sıfırdan kurmak gerek.

2-Dün yayınlanan Ati 10.1 sürümü ile sürücüyü baştan yükleyebiliriz.
ATI Catalyst for Vista\Win7 10.1

Author: ATI
Date: 2010-01-27
Size: 51.9 MB
License: Freeware
Requires: Win All

download_ani.gif

1x1.gif
MajorGeeks[SIZE=-3] - |USA|[/SIZE]
1x1.gif
MajorGeeks[SIZE=-3] - |USA 2|[/SIZE]
1x1.gif
1x1.gif
Internode[SIZE=-3] - |Australia|[/SIZE]

Authors Site

mercury_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2-Ekran kartı neydi ?
2hqdtn9.jpg

ekran kartımın ve ekranımın özellikleri resimdeki gibidir....şu anda tüm virüs programlarını dediim halde virüs yok ve donma devam ediyor...

verdiğiniz yeni driverı yüklemedim daha öncesinde bir çözüm bulursak yüklemicem bulamaz isek yüklicem ....

TerTip89

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Klasörleri uygulama olarak görüyor belleklerde bu sorunu nasıl çözeriz arkaadaşlar?? Kasperskyla çözüyoruzda kaspersky olmayan yerde pratik bir çözüm bulabilir miyiz?

Demek istediiğim klasörün adı yeni.exe yapıyor tabi exe özellikler deyince gözüküyor...Xp de klasör seçeneklerinden türünü değiştirme ayarı yapıyorduk bunda o ayarı bulamadım.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Windows Dosyaları ile problemleri olan arkadaşlar sfc/scannow komutunu denesin.

Dehcik*

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Merhabalar,

Sql server ce 3.1' i yüklerken IIS 7 yüklememi söyledi, IIS 7'yi yükleyebilmem içinde IIS Management Console'un yüklenmesi gerektiğini öğrendim.

IIS Management Console nerden indireceğimi buldum ama Xp için Windows7 için olanı var mı acaba ?

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Merhabalar,

Sql server ce 3.1' i yüklerken IIS 7 yüklememi söyledi, IIS 7'yi yükleyebilmem içinde IIS Management Console'un yüklenmesi gerektiğini öğrendim.

IIS Management Console nerden indireceğimi buldum ama Xp için Windows7 için olanı var mı acaba ?

program özelliklerinden windows özelliklerini aç kapat'a gir. orda göreceksin ISS'i :D

mercury_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2-ekran kartı neydi ?
2hqdtn9.jpg

ekran kartımın ve ekranımın özellikleri resimdeki gibidir....şu anda tüm virüs programlarını dediim halde virüs yok ve donma devam ediyor...

Verdiğiniz yeni driverı yüklemedim daha öncesinde bir çözüm bulursak yüklemicem bulamaz isek yüklicem ....

sorunum halen devam etmektedir...

tolga_28

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar benim sorunum yükledim d ye windows 7 yi ama açılıken yükleme başarılı olunamadı deyip bir süre sonra kapanıyor acil yardım lütfen

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
arkadaşlar benim sorunum yükledim d ye windows 7 yi ama açılıken yükleme başarılı olunamadı deyip bir süre sonra kapanıyor acil yardım lütfen
Kurulum aşamasından mı bahsediyoruz, kurulum sonrasından mı ?

tolga_28

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kurulumdan sonra oluyor, gayet güzel kuruyor windows 7 açılıyor simge falan geliyor ondan donra yükleme başarılı olunamadı diyip herşeyi geri alıyor. pc nin uyumluluğunu da denedim tüm parçaları uyuyor

cuckhtush

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle herkese merhaba. Bende windws 7 ultimate yüklü ve sistemin açılması biraz uzun sürüyor. Özellikle "Hoş Geldiniz" yazısı ekranda uzun süre kalıyor. Bunu nasıl çözebilirim?

kortoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar iyi akşamlar benim sorunum win 7 ultimate yüklü olan dizüstümde hoparlörlerden cızır cızır ses geliyor nasıl düzeltebilirim bi arkadaş çözüm gibi ibrşey bulmuştu ama sayfada arattım bulamadım...Şimdi bana yardım edecek bi arkadaş varmı....bilgisayarın ses kartının markası

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Arkadaşlar iyi akşamlar benim sorunum win 7 ultimate yüklü olan dizüstümde hoparlörlerden cızır cızır ses geliyor nasıl düzeltebilirim bi arkadaş çözüm gibi ibrşey bulmuştu ama sayfada arattım bulamadım...Şimdi bana yardım edecek bi arkadaş varmı....bilgisayarın ses kartının markası

Güncel ses kartı driver'larını yüklemeyi deneyebilirsin.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247

TTelekom

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar windows 7 nin bir sürü aktivasyon aracı var.Hangisini tavsiye edersiniz ?

prozac1981

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim sorunum şu win 7 de bilgisayar belli süre sonra rami çok fazla kullanmaya başlıyor ve bilgisayar hantallaşıyor.bilgisayarın rami 3gb amd x2 5200 işlemci kullanıyorum.aynı durumu vista service pack 2 ile yaşıyorum hatta işlemci bile %100 e dayanıp bilgisayarı tamamen kilitliyor.sistemimde bütün parçalar sorunsuz fakat neden böyle yaptığını bir türlü çözemedim.bu sorunu nasıl çözebilirim acaba?yardımcı olursanız sevinirim.

cuckhtush

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bu program bir çok derde deva :)

Denetlemeyi önceden denemiştim ondan kaynaklanmıyo galiba glary utilites programı yerine advanced systemcare ve ccleaner kullanıyorum. Ama hala bi düzelme yok başka nasıl bi çözüm önerirsiniz?