Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

BeBeT0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Başlat >Çalıştır>CMD> ipconfig /all Komutunu ver orada bir sürü şey yazacaktır sana lazım olanlar

IP.jpg

IPv4 Adresi . . . . . . . . : karşısında yazan bilgisayarınızın internal IP Adresidir. 192.168.X.X, 10.0.X.X vb. şekilde olacaktır ve X değerlerii 0-255 arasında değişebilir.
Varsayılan Ağ Geçidi . . : karşısında yazan modeminizin internal IP Adresidir. 192.168.X.X, 10.0.0.X vb. şekilde olacaktır ve X değerlerii 0-255 arasında değişebilir.

Bu Yöntem ile sabit ip alacaksınız ve baglantı sorunlarına bir nevi çözüm olacak ben bu yöntem ile birazda olsa rahatladım

DNS kullanırsanızda 8.8.8.8 8.8.4.4 kullanmanızı tavsiye ediyorum. benim baglantı sorunlarım bu yol ile azaldı. :)

BeBeT0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Windows 7 ye system32 içine birşey atamıyorum arkadaşlar bu sorunu nasıl çözecegiz setuplardada birşey atılmıyor kuramıyorum hata veriyor programları yönetici olarak çalıştırıyorum ancak böyle bir hata ya neden oluyor gene :)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
BeBeT0,
1- Kullanıcı yönetici haklarına sahip olmalı..
2- UAC seviyesini biraz aşağılara çekebilirsiniz.

BeBeT0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
zaten hepsi yapılı ancak kaspersky kurarken klif.sys kopyalanamadı diyor system32 ye atamıyorum UAC zaten kapalı yöneticiyimde :)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
O halde hiçbir sorun olmaması gerek
Biraz detay alabilir miyiz ?
Mesela neleri yükleyemiyorsunuz ?

BeBeT0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
sadece kapsersky 2011 i kuramıyorum 232 tr versiyonu orj lisansım var bi ara silmiştim şimdiyse kuramıyorum kurmaya çalıştıgımda yükleme tamamlanıyor sistem dosyaları atarken klif.sys kopyalanamadı diyor. sanırım system32 izinleri ile alakalı bir durum bilemicem UAC devredışı yönetici olaraş çalıştırıyorum ama sonuç bu :(

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
sadece kapsersky 2011 i kuramıyorum 232 tr versiyonu orj lisansım var bi ara silmiştim şimdiyse kuramıyorum kurmaya çalıştıgımda yükleme tamamlanıyor sistem dosyaları atarken klif.sys kopyalanamadı diyor. sanırım system32 izinleri ile alakalı bir durum bilemicem UAC devredışı yönetici olaraş çalıştırıyorum ama sonuç bu :(
O konuda sıkıntı var biraz.
Windows 7 Enterprise SP1 üzerinde Kaspersky IS 2011 TR kurulumu saatler sürdü.
SP1 in beta olmasından kaynaklandığını düşündüm.

Size tavsiyem son çıkan critical fix sürümünü indirip yüklemeyi denemenizdir.
Eğer critical fix sürümünde sıkıntı yoksa sürüm 232 nin durumu o zaman anlaşılır.

BeBeT0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
o yeni sürümde de aynısını yapmıştı. 1.400 sürümünü kuramamıştım aynı sorun ondada olmuştu tekrar deneyecegim ama

---------- saat 18:55 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:27 eklenmişti ----------

sorundan bir resim

adszrxl.jpg

Dream Team

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar Format Atmadan Önce Bu Hatayı Veriyordu Yeni Formatladım Yine Aynı Sorun DVD Yazma Hatası Veriyor... Yardımlarınıza İhtiyacım Var Arkadaşlar...

8u8qk2my.png
:cursing::cursing:

XabraL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
selamun aleyküm...

win7 kaldırıp yerine xp kurmak istedim ama kurulumda C sürücüsünde boş yer 100 mb diyor, ve yer yok deyip kabul etmiyor.

bu diski silersem D sürücüsü de silinir mi?

ben şimdi D sürücüsünü koruyup C ye xp kurmak istiyorum. ne yapmalıyım?

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Eğer C: ve D: olarak 2 ye ayırdıysan disklerini, C: ye çak formatı. D: sürücüsündek dosyalara birşey olmaz.

Zaten adı üstünde format. C yi biçimlendirdikten sonra XP' yi kur.

Ayrıca Windows' ta iken disklerin boş ve dolu alanlarına da bak ne olur ne olmaz. Ben 1-2 kişiye C diye D ye çakmıştım formatı :)

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Xabral,
C sürücüsünü biçimlendirirsen merak etme D'ye hiçbir şey olmaz.
Yalnız Vista'dan XP'ye geçerken sorun oluyor diye biliyorum. Sorunu çözmek için Google Amcaya bir danış, ayrıntılı bir sürü anlatım var.

XabraL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
abi bak şimdi dvd takıp boot'a giriyoruz. bir ekran geliyor. kurulum için kopyalanıyor v.s.
ondan sonraki ekranda sadece C var. d diye birşey yok ki?

bu arada pardon.. win7 yazacağım yerde aklım vistaya gitmiş.. sistem şu an win7 üzerine kurulu.

---

driver cd si var. acaba bunlar sadece win7 ye mi uyumlu. yoksa xp de çalışırmı?

--

kurulum esnasında C: H: ve I: sürücüleri çıkıyor. C de boş yer 75 mb. diğerlerinde 40 ve 80 gb. diyor. ne yapmalıyım?

XabraL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çözemediğim en önemli mesele, print screen yaptıktan sonra resmi point e yapıştırıp resimden bir kare almak mesela bir hata mesajını kırpmak istiyorum olmuyor, aslında oluyorda resmi kaydetmiyor.
xp de kırpılan kareye sağ tıklayınca kopyala diye bir seçenek vardı bunda yok?

???????

çözümü buldum. üstte solda kırp butonu var ona basarak ayrı bir resim yapıyor. tam anlatamadım ama meseleyi ben çözdüm.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Sistem tepsisindeki Picpick simgesine sağ tıklayıp>Program Seçeneklerinden Türkçe yapabilirsiniz..

XabraL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şimdi bu starter edition dan preimium a geçmek için bir anahtar olayı var. bunu bedava temin edemezmiyiz?

XabraL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
beleşmi enektar?

windows7 kaldırdım xp kurdum ama sürücü adı H olarak kuruldu. bunu C olarak değiştirebilirmiyiz?

XabraL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
eyvallah abi değiştirdim ama programların çalışmama-sına neden olabilir dedi?

D yi değişti ama windowsun yüklü olduğu sürücü adı değişmedi?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
eyvallah abi değiştirdim ama programların çalışmama-sına neden olabilir dedi?

D yi değişti ama windowsun yüklü olduğu sürücü adı değişmedi?
En güzel yapılacak iş , XP yi yeniden yüklemektir.
Kurulum sırasında HDD bölümünü (Sadece C:\) silip yeniden oluşturun :)

XabraL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
abi öyle bir makine ki, C var H var I var. hepsini mi silmek lazım format atarken, acaba?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Sadece C:\ bölümünü..
Yalnız çok dikkatli olmalısınız, yanlışlıkla diğer bölümleri silme riskiniz var.

...
Windows 7 den vazgeçip XP ye dönüş sebebiniz nedir ?