Windows 7 Önceden Şifrelenmiş Resmi Açmak

benianla

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar.Ben windows 7 de 2 format önce formatlamadığım kısımda resim ve videolara windows 7 nin kendi şifresinden ayarladım.Formatladıktan sonra düzelmedi.O resim ve videoyu açamıyorum.Klasördeler.Görüyorum tıklıyorum ama açamıyorum. Resimi açarken "Dosyanın olduğu bölüme erişme izniniz olmadığı için ,Resim açılmıyor." yazıyor.Videoda yine dosyaya erişim olmuyor filan diyor. Bu resim ve videoyu açmak için bütün ayarları erişim izni ve şifreyi nasıl açarım.Yada böyle bir program var mı? Teşekkürler...

mjsamet

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sanırım senin dosya üzerinde erişim iznin yok. Dosyaya sağ tıklayıp özellikler dedikten sonra güvenlik sekmesine gel. Ekrandaki kullanıcı listesini boş göreceksindir. Pencrenin altındaki gelişmiş butonuna tıkla ve ordanda sahip sekmesine gel. Yine ekranda düzenle butonuna tıklayarak açılacak penceredeki listede kendi kullanıcını seç tamam de. Bu ayarlardan sonra Özellikler penceresini kapa ve tekrar açtıktan sonra listeyi görebilecek hale geleceksin. Eğer kullanıcın yoksa listeyi düzenle diyip kendi kullanıcını eklemen lazım.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
tamam anlamadım nedeme istediğini ama ve ya sen tam olarak sorunu anlatamamışsın şu söylediklerini ilk önce bir uygula

1 başlat-calıştır -UAC yaz cıkan UAC ayarlarına tıkla acılan pencerede UAC cubuğunu en aşağıya indir
sonra ayarlarını calışması icin bilgisayarın yeniden başlatılması gerekir diyor yeniden başlat bilgisayarını
acılsın dene video ve resimleri olmasa yaz buraya tam dosya denetim izini yazayım sana

windows_7_uac_kapatma_091122135357.jpg

---------- Post added at 09:30 ---------- Previous post was at 09:17 ----------

[h=2][/h]
DOSYA İZİNLERİNİ DEĞİŞTİRMEK

Eğer bilgisayarınızı başka kullanıcılar ile paylaşıyorsanız ve bunlar da yönetici hesabına sahipseler bütün kişisel dosyalarınıza windows gezginini kullanarak erişebilirler. Kendinize özel kalmasını istediğiniz klasörlerin tam erişim yetkisini üzerinize alıp diğer kullanıcıların erişimini engellerseniz artık bu kullanıcılar bu klasörlere ulaşamayacaklardır. Ve artık sizde bu klasöre sadece kendi hesabınızla oturum açtığınızda ulaşabileceksiniz.

warnm.png

UYARI:
Kesinlikle kök dizinlerin örneğin C:,D: vs. erişim yetkileriyle oynamayın.Bunun sonu muhtemelen sisteminizin kararsızlaşması olacaktır.Bu işlemi sadece kişisel klasörleriniz üzerinde uygulayın.

thumbusernamefolder.jpg

1- Kendinize özel yapmak istediğiniz klasöre veya dosyaya sağ tıklayıp "Özellikler" deyin.

2- "Güvenlik" sekmesini açın.

4168d1232212479t-folder-permissions-clicksecuritytab.jpg

3- "Gelişmiş"e tıklayın. Yeni bir pencere açılacak.

4- "Düzenle"ye tıklayın. Yeni bir pencere açılacak.

5- "Bu nesnenin üst öğesinden devralınabilen izinleri içer" kutusundaki tiki kaldırın.

4169d1232212479t-folder-permissions-advancedsecuritysettings.jpg

6- Bir onay penceresi açılacak. "Kopyala" deyin. Pencere kapanacak.

7- "Tamam" "Tamam" deyip açık olan 2 pencereyi kapatın. Sadece "Özellikler" penceresi açık kalacak.

8- "Özellikler" penceresinde "Düzenle"yi tıklayın.

9- "... için izinler" penceresi açılacak. Bu pencerede "Ekle"yi tıklayın.

10- "Kullanıcılar veya grupları seçin" penceresi açılacak. "Gelişmiş"i tıklayın.

11- Açılan yeni pencerede "Şimdi bul"u tıklayın.

12- Altta bilgisayardaki kullanıcılar listelenecek kendi isminizi mavi olacak şekilde seçin.

4170d1232212479t-folder-permissions-selectusersorgroups.jpg

13-"Tamam" "Tamam" diyerek açık 2 pencereyi kapatın.

14- Açık kalan pencerede kendi hesabınızın seçili olduğuna emin olduktan sonra "Tam denetim"i işaretleyin.
(Eğer işaretli değilse)

4171d1232212479t-folder-permissions-fullcontrol.jpg

15- "Tamam" "Tamam" deyip bütün açık pencereleri kapatın.

16- Aynı klasöre tekrar sağ tıklayıp "Özellikler" deyin.

17- "Güvenlik" sekmesini açın.

18- "Düzenle" deyin.

19- Kendi hesabınız dışındaki diğer hesapları sırasıyla seçip "Kaldır" deyin.
Kendi isminiz dışında kimse kalmasın.

4172d1232212479t-folder-permissions-removeusersgroup.jpg

20- Bütün pencereleri kapatın.

21- Artık bu klasöre sizin hesabınız dışında ulaşılamaz.

warnm.png
UYARI:

Size tavsiyem önce masa üstünde boş bir klasör oluşturup işlemleri bunun üzerinde yapın olayı anladığınıza emin olduktan sonra uygulamak istediğiniz klasör üzerinde işlemleri yapabilirsiniz

benianla

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Yaptım dediğiniz gibi olmadı.Bu ayarların kayıtlı olduğu bir yer yokmu.windowsta kaydedilen bir yeri yokmu. o dosyayı silsem düzelir belki.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
dertdini sorununu tam acıklayamamışsın ki cözelim şunu bir de resimli yapıp paylaşsan

Hangman35

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Boşuna uğraşma dosyaların artık çöp oldu. Windows şifreleme sertifikalarını yedeklemediğin için format ile sertifikalarında uçmuş oldu. Kısacası bir bardak su iç artık.