Windows 7 mavi ekran

Windows Server 7

6801.winmain_win7m3
Reaksiyon puanı
559
bu arada pc yi ilk aldıgımda windows 8 di ben win 10 yaptım ama baktım win 10 arkada çok ram yiyor ondan win 7 yaptırdım eğer windows 7 birdaha mavi ekran verirse Windows 8.1'e geçerim
Geçerkende senden yardım alırım özelden sen bana işlemleri atabilirsin
Tamamdır.

coderfree

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Önce Hdtune kur ve hard diskin genel sağlık durumuna bak, Health kısmında kırmızı alan görmemen lazım. Daha sonra Scan kısmından Bad sector taraması yaptır, ama Quick seçeneğini kaldırmanı tavsiye ederim, uzun sürecek ama en azından HDD sağlam mı anlamış olacaksın. RAM 'i de test etmek için windows başlangıç tanılama ekranında RAM testi yapabiliyorsun ya da önerim, MEMtest programının bootable .iso dosyasını indirip bootable olarak flash belleğe veya bir cd ye yazdır, daha sonra Windowsu bu disk ile başlatıp MEMtest 'in ram bellekleri taramasını sağla. 1 turdan sonra hata oluşmadıysa muhtemelen RAM sağlam. RAM 'de arız görürsen, anakartta birden fazla RAM varsa teker teker ayrı ayrı takıp MEMtest ile hangisi arızalı bulabilirsin. RAM de sağlamsa mavi ekranın nedeni, hatalı/uyumsuz driver (yüklemiş) olması da olabilir yani format atan kişiler genelde driver konusunda fazla uğraşmazlar driver pack ile yükler geçerler. Aygıt yöneticisine falan bakın donanım değişikliklerini tara diyin, sorunlu veya eksik aygıt vs. gözüküyor mu? Sorun driver ise tekrar temiz format atıp mümkünse üreticinin sitesinden kendiniz yüklersiniz sürücüleri.

Reaksiyon puanı
197
Önce Hdtune kur ve hard diskin genel sağlık durumuna bak, Health kısmında kırmızı alan görmemen lazım. Daha sonra Scan kısmından Bad sector taraması yaptır, ama Quick seçeneğini kaldırmanı tavsiye ederim, uzun sürecek ama en azından HDD sağlam mı anlamış olacaksın. RAM 'i de test etmek için windows başlangıç tanılama ekranında RAM testi yapabiliyorsun ya da önerim, MEMtest programının bootable .iso dosyasını indirip bootable olarak flash belleğe veya bir cd ye yazdır, daha sonra Windowsu bu disk ile başlatıp MEMtest 'in ram bellekleri taramasını sağla. 1 turdan sonra hata oluşmadıysa muhtemelen RAM sağlam. RAM 'de arız görürsen, anakartta birden fazla RAM varsa teker teker ayrı ayrı takıp MEMtest ile hangisi arızalı bulabilirsin. RAM de sağlamsa mavi ekranın nedeni, hatalı/uyumsuz driver (yüklemiş) olması da olabilir yani format atan kişiler genelde driver konusunda fazla uğraşmazlar driver pack ile yükler geçerler. Aygıt yöneticisine falan bakın donanım değişikliklerini tara diyin, sorunlu veya eksik aygıt vs. gözüküyor mu? Sorun driver ise tekrar temiz format atıp mümkünse üreticinin sitesinden kendiniz yüklersiniz sürücüleri.
Öncelikle memtest programını gezignlerden indiridm %300 mü ne test yaptı error bulamadı
2. olarak bence driverleri bi test edelim driverlerde bi sorun varmı nerden anlayacağım aygıt yöneticisinde hiç bir şeyin yanında !! felan yok

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
Öncelikle memtest programını gezignlerden indiridm %300 mü ne test yaptı error bulamadı
2. olarak bence driverleri bi test edelim driverlerde bi sorun varmı nerden anlayacağım aygıt yöneticisinde hiç bir şeyin yanında !! felan yok
UEFI olarak 8.1 kurmayı dene.

Reaksiyon puanı
197
Şuan hdtune taraması yaptırıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kırmızı yok 2 tane sarı var hdtune health

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    94.7 KB · Görüntüleme: 106

coderfree

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Yani driver uyumsuzluğu yapabiliyor bazen. İş yerindeki kendi bilgisayarımda Windows 10 vardı, tümleşik Intel HD Graphichs sürücüsünü Windows 10 update ile kendisi otomatik olarak güncellemişti, güncelleme sonrası bilgisayar durduk yere mavi ekran hatası verip kapanıyordu. Sistem geri yükleme yaptım eski sürücüye döndü her şey normale döndü, bir şans daha vereyim dedim güncellemeyi yeniden yükleyeyim dedim sorunu düzeltmişlerdir diye, yine mavi ekran verdi, tekrar geri yükleme yaptım sorun düzeldi böylece emin oldum sorunun driver-donanım-işletim sistemi uyumsuzluğu kaynaklı olduğuna.

Reaksiyon puanı
197
Yani driver uyumsuzluğu yapabiliyor bazen. İş yerindeki kendi bilgisayarımda Windows 10 vardı, tümleşik Intel HD Graphichs sürücüsünü Windows 10 update ile kendisi otomatik olarak güncellemişti, güncelleme sonrası bilgisayar durduk yere mavi ekran hatası verip kapanıyordu. Sistem geri yükleme yaptım eski sürücüye döndü her şey normale döndü, bir şans daha vereyim dedim sorunu düzeltmişlerdir diye, yine mavi ekran verdi, tekrar geri yükleme yaptım sorun düzeldi böylece emin oldum sorunun driver-donanım-işletim sistemi uyumsuzluğu kaynaklı olduğuna.
SS attım hdtune health bakarsan sevinirim

Error scan test yapılıyor

coderfree

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Şuan hdtune taraması yaptırıyorum

Kırmızı yok 2 tane sarı var hdtune health
HDD de iyi görünüyor. OK görünüyor. Benim gördüğüm bozuk HDD 'lerde genelde o kısmı açar açmaz sorun varsa gözüküyor çünkü çok eski nesil olmayan HDD 'lerdeki S.M.A.R.T özelliğiyle sağlık durumu hakkında geri bildirim gönderiyorlar.

Reaksiyon puanı
197
HDD de iyi görünüyor. OK görünüyor. Benim gördüğüm bozuk HDD 'lerde genelde o kısmı açar açmaz sorun varsa gözüküyor çünkü çok eski nesil olmayan HDD 'lerdeki S.M.A.R.T özelliğiyle sağlık durumu hakkında geri bildirim gönderiyorlar.
Error scan yapılıyor sonucu sana ileteceğim

Reaksiyon puanı
197
Bu arada windows 8.1 iso dosyasını indiriyorum şuan inşallah indirirken mavi ekran vermezde baştan indirmem

İsimyok08

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,233
İhtimalleri söyleyeyim.
1)- Yanlış driver kurulmuş olabilir.
2)- Windows' u kurduğu İso dosyası sorunluydu.
3)- İso dosyası sorunsuzdu fakat Windows crackliydi.

Reaksiyon puanı
197

İsimyok08

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,233
Reaksiyon puanı
197
Güncellemeler yapılıyor güncellemeler bitince eğer birdaha mavi ekran alırsam windows 8.1'e geçiş yapıcağım bu arada windows 7 kullanan varsa belirtsin

KNMX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,747
Sanırım RAM ve Harddiskinle alakalı. Windows 10'da hiç mi mavi ekran vermiyordu? Az da olsa veriyorsa sıkıntı var demektir.

7 ben de kullanıyorum 1 kere mavi ekran hatası yedim. O da RAM dolduğundan.