Windows 7 mavi ekran

Reaksiyon puanı
197
Laptopum windows 10'du uzun zamandır windows 10 kulllanıyordum bugün format attırdım format atılırken windows 7 kur abi dedim oda windows 7 kurmuş sonra aldım eve geldim video felan izledim sonra birden tak mavi ekran altta memory felan filan sonra pc kendini yeniden başlattı sonra normal başlata tıkladım tekrar açıldı biraz durdu sonra gene verdi belki birazdan yine verir çözümü bilen varsa söyleyebilirmi format attırdıgım yer yakın olmassa gider sorarım niye oluyor diye o kadar para verdik yazzık günah

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Laptopum windows 10'du uzun zamandır windows 10 kulllanıyordum bugün format attırdım format atılırken windows 7 kur abi dedim oda windows 7 kurmuş sonra aldım eve geldim video felan izledim sonra birden tak mavi ekran altta memory felan filan sonra pc kendini yeniden başlattı sonra normal başlata tıkladım tekrar açıldı biraz durdu sonra gene verdi belki birazdan yine verir çözümü bilen varsa söyleyebilirmi format attırdıgım yer yakın olmassa gider sorarım niye oluyor diye o kadar para verdik yazzık günah
Neden para verdin PC ciye? Gitti sana %90 Legacy korsan 7 yi çaktı. UEFI olarak 7 ya da 8.1 kur ama kurabilirsen. Sorunun RAM lerde o bariz belli.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
ee ne yapmamı önerirsin yarin gidip kavga etcem
Kavga etme. Eline bir şey geçmez. Tipik Türk Esnafı ile uğraşılmaz. Allah'a Havale Et.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ee ne yapmamı önerirsin yarin gidip kavga etcem

Kanka burdamıısn ne yapmam lazım bu sorun için @EFI Shell
İnternette girebiliyorsan ve USB belleğin varsa Memrest 86 indir. İnternette videoları var bakabilirsin.

Reaksiyon puanı
197
Kavga etme. Eline bir şey geçmez. Tipik Türk Esnafı ile uğraşılmaz. Allah'a Havale Et.

İnternette girebiliyorsan ve USB belleğin varsa Memrest 86 indir. İnternette videoları var bakabilirsin.
şuanda zaten windows 7 olan pcden yazıyorum ara sıra mavi ekran verioyr 30dk'dır vermedi memtest indirdim bakcam

Reaksiyon puanı
197
Mavi ekran vermeden önce en son ne indirdin/yükledin? O indirdiğin/yüklediğin şey bozmuş olabilir. Ya da aynı anda çok şey açıyorsundur ondan olabilir.
kankam hiç bişe indirmedim lolü indiridm o kuruluyordu en son o kururken verdi bi tane mavi ekran birde lol felan indirmeden normal googlden video izlerken verdi bu kadar

Windows Server 7

6801.winmain_win7m3
Reaksiyon puanı
559
kankam hiç bişe indirmedim lolü indiridm o kuruluyordu en son o kururken verdi bi tane mavi ekran birde lol felan indirmeden normal googlden video izlerken verdi bu kadar
Hangi tarayıcıyı kullanmaktasın şu anda? Eğer kullandığın tarayıcı çok RAM harcıyorsa diye. Bence "CTRL+ALT+DEL" tuşlarına aynı anda bas ve Görev Yöneticisini aç. Oradan neyin ne kadar RAM harcadığını görebilirsin. :)

Reaksiyon puanı
197
Hangi tarayıcıyı kullanmaktasın şu anda? Eğer kullandığın tarayıcı çok RAM harcıyorsa diye. Bence "CTRL+ALT+DEL" tuşlarına aynı anda bas ve Görev Yöneticisini aç. Oradan neyin ne kadar RAM harcadığını görebilirsin. :)
Google chrome kullanıyorum opera indireyimmi opera daha az ram yiyormuş

Reaksiyon puanı
16,128
bende zaten windows 10 vardı 2gb ram felan var anlıcagın pc çöp o yüzden win 7 yaptırdım
burning-laptop-o.gif

10 varken 7 atılırsa olucak...
10 güncel.PNG

senelerce gitti şimdi ideapad s145-15ast 10 sl x64 ile geldi 10 mayıs 2020 güncellemesini de kurdum.
Ek Açıklama 2020-05-30 163046 (1).png

Windows Server 7

6801.winmain_win7m3
Reaksiyon puanı
559
Bu arada Windows 7 eski bilgisayarımda sık sık mavi ekran veriyordu. Windows 10'a yükselttim ve bu kadar mavi ekran vermiyordu. Ancak bu yargının doğru olduğunu söyleyemem, çünkü benim RAM'im 4 GB ve seninki ise 2 GB.
Windows 8.1'i de deneyebilirsin.

Reaksiyon puanı
197
Windows 7'de bence bir sıkıntı var. Sürekli mavi ekran vermesi çok sinir bozucu, özellikle oyunun tam ortasında.
kanka o zaman şunu sorim sana ben format attırdıgım yere gitsem desem abi böyle böyle windows 7 yaptınız mavi ekran yiyorum bunu windows 8.1 yapabilm bence desem ÜCRET ALIRLARMI alırsalar büyük mevzu çıkartırım

Sizce yarin gidip format attırdığım yere pcyi windows 8.1'Mi yaptırsam kendimmi win 8.1 yapsam nası yapcağımı bilmiyorum bu arada :D evde flash var

Son düzenleme:

Windows Server 7

6801.winmain_win7m3
Reaksiyon puanı
559
kanka o zaman şunu sorim sana ben format attırdıgım yere gitsem desem abi böyle böyle windows 7 yaptınız mavi ekran yiyorum bunu windows 8.1 yapabilm bence desem ÜCRET ALIRLARMI alırsalar büyük mevzu çıkartırım
Adımlar:
  1. Windows 8.1 ISO dosyasını indir. (2 GB ile 4 GB arasında değişiyor boyutu)
  2. Windows 8.1 ISO dosyasını USB'ye yazmak.
  3. (USB sürücüsü):\sources\ klasörüne gidip oraya ei.cfg indirmek. (Bu adımı key yoksa uygula, varsa onu gir. Çünkü Windows 8.1 kurulumunda "atla" seçeneği yok. Bu adım o key adımını atlamak içindir.)
  4. Diski GPT olarak biçimlendirmek. (UEFI kurmak istiyorsan bu adımı uygula, BIOS olarak kuracaksan bu adımı atlayabilirsin ama tavsiyem atlama.)
  5. Diski iki bölüme ayır, Windows'un yüklü olacağı sürücü ve kişisel dosyalar olmak üzere.
  6. Windows'u istediğin sürücüye yükle ve yüklemenin tamamlanmasını bekle.
Bence format atmak için para vermek gereksiz. Eğer nasıl format atacağını öğrenirsen o parayı harcamana gerek kalmaz.

Reaksiyon puanı
197
Ücretsiz bir şekilde de yapabilirsin. Evde en az 8 GB'lik boş USB var mı?
Adımlar:
  1. Windows 8.1 ISO dosyasını indir. (2 GB ile 4 GB arasında değişiyor boyutu)
  2. Windows 8.1 ISO dosyasını USB'ye yazmak.
  3. (USB sürücüsü):\sources\ klasörüne gidip oraya ei.cfg indirmek. (Bu adımı key yoksa uygula, varsa onu gir. Çünkü Windows 8.1 kurulumunda "atla" seçeneği yok. Bu adım o key adımını atlamak içindir.)
  4. Diski GPT olarak biçimlendirmek. (UEFI kurmak istiyorsan bu adımı uygula, BIOS olarak kuracaksan bu adımı atlayabilirsin ama tavsiyem atlama.)
  5. Diski iki bölüme ayır, Windows'un yüklü olacağı sürücü ve kişisel dosyalar olmak üzere.
  6. Windows'u istediğin sürücüye yükle ve yüklemenin tamamlanmasını bekle.
16gb'lık usb var evde WİNDOWS 7 birdaha mavi ekran varsa win 8.1 kurmayı denicem kuramassam kurdurturum bu arada bişe dicem ben format attırdıgım yere gitsem desem abi böyle böyle windows 7 yaptınız mavi ekran yiyorum bunu windows 8.1 yapabilm bence desem ÜCRET ALIRLARMI?

Windows Server 7

6801.winmain_win7m3
Reaksiyon puanı
559
16gb'lık usb var evde WİNDOWS 7 birdaha mavi ekran varsa win 8.1 kurmayı denicem kuramassam kurdurturum bu arada bişe dicem ben format attırdıgım yere gitsem desem abi böyle böyle windows 7 yaptınız mavi ekran yiyorum bunu windows 8.1 yapabilm bence desem ÜCRET ALIRLARMI?
Onu bilemem ki. Bence önce o adımları uygula, yapamazsan onu düşünürüz.

Reaksiyon puanı
197
Bence format atman için yardım edebilirim özelden.
bu arada pc yi ilk aldıgımda windows 8 di ben win 10 yaptım ama baktım win 10 arkada çok ram yiyor ondan win 7 yaptırdım eğer windows 7 birdaha mavi ekran verirse Windows 8.1'e geçerim
Geçerkende senden yardım alırım özelden sen bana işlemleri atabilirsin