Windows 7 Lisanslama

UltraFaruk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bundan 7-8 ay yeni bir pc toplamıştım ve yanında orjinal windows 7 home premium almıştım kutu olarak. Ve 64 bit cd yi o pc ye kurdum ve kapaktaki lisans koduyla lisansladım hiçbir problem yok.
Aynı windows 7 nin 32 bitini laptop'uma yükledim dün ama lisanslamayı yapamıyorum. Farklı bir lisans girin diyor. O kadar para verdik orjinal aldık sadece 1 bilgisayar için mi kullanıcaz. Bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum?

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Arkadaşlar bundan 7-8 ay yeni bir pc toplamıştım ve yanında orjinal windows 7 home premium almıştım kutu olarak. Ve 64 bit cd yi o pc ye kurdum ve kapaktaki lisans koduyla lisansladım hiçbir problem yok.
Aynı windows 7 nin 32 bitini laptop'uma yükledim dün ama lisanslamayı yapamıyorum. Farklı bir lisans girin diyor. O kadar para verdik orjinal aldık sadece 1 bilgisayar için mi kullanıcaz. Bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum?

Üzerinde kaç Windows için olduğu yazılıdır zaten. 3PC, 1 PC vb.

blauzahn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Zaten 64 bit için olan key 32 bit için olan sisteme uyumsuzdur.

Qbilay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
İsletim sistemi lisansi ruhsat gibidir. Bir bilgisayara 1 lisans. Ayni lisansi baska bilgisayarda kullanamazsin.

Zaten 64 bit için olan key 32 bit için olan sisteme uyumsuzdur.
Yanlisin var arkadasim Kullanilan surum (Ultimate, home basic, professional, home premium) ayni kalmak kaydiyla istersen 32 istersen 64 bit kullanabilirsin Detaylar burada

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
arkadaşın dediği gibi key 32b ve 64b versiyonlara uyumludur ama aynı anda 1 den fazla pc ye kurulmaz. yoksa işletmeler bir kutu alıp,misal 20 pc yede kurabilirdi. yada internette dolaşan her key,herkezde aktif edilirdi.. 3 pc için denilen olay daha farklı. ticari işletmeler için satılan paketler ve tr de satılmayan family packlerde var o olay..ama standart kutularda öle bişey yok.

SeeYouInHell

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Ürünü ilk aldığında ister 32 ister 64 bit kurabilirdin. 64 biti kurmuşsun; lisans anahtarın windows etkinleştirildikten sonra 32 bit işletim sistemiyle uyumsuzluk verir. Bunun nedeni microsofta senin artık 64 bit sistem kullanacağının bilgilerinin yollanmasıdır. Alınan işletim sistemleri tek bilgisayar içindir. 2. bir bilgisayara 64 bit işletim sistemi olmak kaydıyla kurabilirsin ama yasal olmaz ve lisansın kara listeye alınabilir. 32 bit işletim sistemine geçmek istiyorsan, microsoft türkiyeyi arayıp, aktivasyonunu sildirip 32 bit işletim sistemine geçebilirsin.

UltraFaruk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki ben şimdi crack falan yaparak bunu korsan olarak aktif etsem diğer bilgisayarımdaki orjinal lisanslı sisteme birşey olmaz demi. İkiside aynı modemden nete bAğlanıyor bir sorun çıkar mı?

SeeYouInHell

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Win7 loader veya win7 crack diye aratırsan elbet birşeyler bulursun google'dan.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Ürünü ilk aldığında ister 32 ister 64 bit kurabilirdin. 64 biti kurmuşsun; lisans anahtarın windows etkinleştirildikten sonra 32 bit işletim sistemiyle uyumsuzluk verir. Bunun nedeni microsofta senin artık 64 bit sistem kullanacağının bilgilerinin yollanmasıdır. Alınan işletim sistemleri tek bilgisayar içindir. 2. bir bilgisayara 64 bit işletim sistemi olmak kaydıyla kurabilirsin ama yasal olmaz ve lisansın kara listeye alınabilir. 32 bit işletim sistemine geçmek istiyorsan, microsoft türkiyeyi arayıp, aktivasyonunu sildirip 32 bit işletim sistemine geçebilirsin.

Böyle bir olay yok, lisansı aktifleştirdiğinde donanım ID'si gönderilir. Kaç bit sistem kullandığın değil. Aynı bilgisayara daha sonra 32 bit veya 64 bit sürümü sorunsuzca kurabilirsin.

SeeYouInHell

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Böyle bir olay yok, lisansı aktifleştirdiğinde donanım ID'si gönderilir. Kaç bit sistem kullandığın değil. Aynı bilgisayara daha sonra 32 bit veya 64 bit sürümü sorunsuzca kurabilirsin.

Eğer kişi oem dvdye sahipse 32 bitten 64 bite veya 64 bitten 32 bite hiç bir durumda geçemez. Ama kutulu ürün almışsa, geçiş yapabilir ama öncesinde microsoftu arayıp aktivasyonu sildirmesi gerekir. Şahsen kendi tecrübelerimle söylüyorum bunu :)

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Ben kutuluda da aramadım, rahatça da aktive ettim. Microsoft da ne yaptığını bilmiyor galiba :D

blauzahn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İsletim sistemi lisansi ruhsat gibidir. Bir bilgisayara 1 lisans. Ayni lisansi baska bilgisayarda kullanamazsin.

Yanlisin var arkadasim Kullanilan surum (Ultimate, home basic, professional, home premium) ayni kalmak kaydiyla istersen 32 istersen 64 bit kullanabilirsin Detaylar burada

Farklı tecrübelere sahibiz sanırım..